Derfor velger alltid Warholm bane sju - men ikke i VM-finalen

Stoppes av VM-regler: Warholm nektes favorittbanen

Andre regler i friidretts-VM enn i Diamond League gjør at Karsten Warholm ikke får løpe i sin favorittbane i VM-finalen i Doha mandag kveld. I stedet får Abderrahman Samba og Rai Benjamin fordelen av mindre krappe svinger enn nordmannen.

MAKTKAMP: Spillet mellom Karsten Warholm og rivalene er i gang, med Amalie Iuel i en nøkkelrolle. Samtidig skaper varme nye problemer i Doha. Det gjorde også staven til Sondre Guttormsen. Programleder/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DOHA (Dagbladet): Karsten Warholm har helt siden det store gjennombruddet på Bislett i 2017 foretrukket bane sju på friidrettsarenaen.

Selv om bane sju ikke er ansett som den ideelle banen av majoriteten, har sunnmøringen holdt på den, til tross for at han har klatret til topps på rankingen og kommet seg i posisjon til å velge bane først av alle i en rekke Diamond League-stevner på rad.

- Jeg har hatt bane sju siden gjennombruddet mitt på Bislett i 2017. Det handler egentlig mest om skadeforebygging, forteller Warholm til Dagbladet og utdyper:

- Du kommer lenger ut, svinger litt lenger, og det er mindre stress på beina. Det er mindre skaderisiko. Det handler mest om å overleve lengst og at karrieren skal vare litt, og da må man ta litt forbehold, forklarer Ulsteinvik-gutten.

Men i VM-finalen mandag kveld får ikke sunnmøringen bane sju.

- Nei, jeg får nok ikke bane sju i finalen. Det er jeg forberedt på. Jeg har trent mye på å løpe i andre baner også. Grunnen til at jeg løper sju når jeg kan velge, er for å ta vekk litt av presset med å løpe langt inne, sa Warholm til Dagbladet lørdag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer