FORVENTER TØFF KVELD: Pål Grotnes regner med en svett aften mellom stengene, når Norge skal møte vertsnasjonen Canada i OL-rinken. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
FORVENTER TØFF KVELD: Pål Grotnes regner med en svett aften mellom stengene, når Norge skal møte vertsnasjonen Canada i OL-rinken. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Stoppet 50 skudd mot Canada

Nå vil Grotnes kopiere drømmekampen.

|||For snart to år siden spilte Pål Grotnes (32) sitt livs kamp mot Canadas ishockeystjerner. I OL-åpningen drømmer han om gjentakelse.

Norges ishockeylandslag skal spille i OL for første gang siden Lillehammer-lekene i 1994. I tirsdagens åpningskamp kunne Grotnes og co. knapt fått en vanskeligere motstander. På motsatt side av isen venter vertsnasjon og gullfavoritt Canada.

- Det kommer til å bli et sinnssykt «trøkk» i hallen, sier Grotnes til NTB.

Kanskje kan Stjernen-keeperen kopiere innsatsen sin fra Canada-kampen i mellomspillet i VM i 2008. Da stoppet Grotnes 50 av 52 skudd, og selv om det endte med 1-2-tap, hadde Norge sjokkert de canadiske stjernespillerne.

- Det er den største matchen jeg har spilt i min karriere. Det hadde ikke vært dumt med en gjentakelse. Jeg håper jeg kan få den samme godfølelsen som jeg hadde i den kampen. Jeg har sett video av redningene jeg gjorde og får ha dem i bakhodet, forteller 32-åringen.

Norge møtte også Canada i kvartfinalen i mesterskapet. Da ble det stortap (2-8).

Hele Canada forventer OL-gull i ishockey. Landslagstrener Roy Johansen tror ikke Norge vil ha noen fordel av å møte Canada i første kamp.

- De har et voldsomt press på seg, men jeg tror ikke det vil ha noe å si om vi møter dem i første eller siste kamp. Det er et sterkt mannskap de har stablet på beina, sier Johansen til NTB.

- Vi må holde unna i starten og få Canada frustrerte. Vi må ha disiplin i alt vi gjør og spesielt når det gjelder utvisninger. Hvis vi ikke klarer det, blir det veldig tøft, legger landslagstreneren til.

Norge er også i gruppe med USA og Sveits.

(NTB)

ENEREN: Tross tap var det ingen tvil om hvem som var man of the match da Norge møtte Canada i VM for to år siden. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
ENEREN: Tross tap var det ingen tvil om hvem som var man of the match da Norge møtte Canada i VM for to år siden. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer