Stoppet av sykdom

Kaptein Tor Trondsen satt på sidelinja med en aggressiv fotsopp. Det var den eneste sikre diagnosen på et Fredrikstad-lag med en rekke sykdomstegn.

MOSS (Dagbladet): Det som ble kalt «slaget om Østfold» ble en rein knockout. Moss var hardere i duellene, mykere i ballbehandlingen og litt mer usympatiske i oppførselen.

Og på benken satt kaptein Trondsen ute av stand til å hjelpe. Ja, faktisk ute av stand til å få på seg en fotballsko.

- Helt forferdelig! sier Trondsen - og tenker mer på prestasjonene ute på banen enn soppen som har spist seg inn til beinet og satt ham på sidelinja i opprykkskampen.

Kanskje kan han bli kvitt plagene innen siste serieomgang kommende lørdag - hjemme mot Oslo Øst. Det avhenger i så fall av en ekspert fra ... Moss.

Høye skuldre

Men i går var ingen mossinger behjelpelige.

- De gjorde oss dårlige, innrømmer Trondsen.

- Men vi har spilt flere sånne kamper før i denne sesongen. Forskjellen er at vi da stort sett har vunnet, sier han.

I går var ikke Fredrikstad i nærheten. Et trettitalls busslaster forlot Fredrikstad ved kirketid. Planen var at de skulle vende hjem til fakkeltog og byfest. Men det var før arrangørene visste hvilke høyskuldrede nervebunter byens helter skulle være denne dagen.

- Om jeg er overrasket over det? Nei, jeg hadde vært overrasket om vi ikke hadde hatt høye skuldrer, sier Trondsen.

- Husk, vi er nyopprykket fra 2. divisjon, påpeker han.

Trege spisser

Det gikk 80 minutter før Fredrikstad fikk sin første sjanse i kampen. Og de fikk bare én til. Moss fikk 10.

Og de rundspilte periodevis serielederen.

Moss presset Fredrikstad høyt og aggressivt - og avslørte Fredrikstads spurtsvake spisspar Ringberg/Dadason. Med en kjapp bakromsspiss kunne Fredrikstad skapt problemer for Moss' høyrisikospill. Men både Ringberg og Dadason er best enten feilvendt, eller innenfor straffefeltet. Ikke i løpsdueller.

Og når i tillegg Welton Melo - eneste Fredrikstad-angriper med fart - var altfor taktisk sløv til å bli en slik trussel, virket Moss-taktikken bortimot perfekt.

Fredrikstad-trener Knut Thorbjørn Eggen vet at forventningene blir minst like høye kommende lørdag - hjemme mot nedrykksklare Oslo Øst.

- Forventninger er noe vi må takle hvis vi skal være med på dette nivået, sier han.

I går klarte de det ikke. Så var de da heller ikke Fredrikstad på nivå med Moss i slaget om Østfold.