Ståle Solbakken:

- Stoppet av tusen gale fans

Fredag gjester Norges nye landslagssjef, Ståle Solbakken (52), Lindmo på NRK. Der forteller han en av mange elleville historier fra hans tid som Köln-manager.

HISTORIEFORTELLER: På fredagens «Lindmo» forteller Ståle Solbakken blant annet om at han ble stoppet av mer enn tusen gale Köln-fans etter et tap mot Augsburg. Video: Særsland / «Lindmo», NRK. Vis mer
Publisert

Solbakken har fått landslagsjobben takket være to gode perioder over totalt 12 år som trener for F.C. København, hvor han fikk sparken høsten 2020.

Mellom de to periodene hadde han to korte opphold som manager i Köln og Wolverhampton. Spesielt i den tyske klubben ble det hett rundt ørene på den norske landslagssjefen.

Han ble oppsøkt av illsinte supportere på et tog, og måtte ha beskyttelse av livvakter.

Måtte forklare seg

På besøket hos Lindmo forteller Solbakken om en konkret episoden i etterkant av et tap.

- Vi kom kjørende i bussen mot flyplassen. Da står det tusen, og kanskje flere, Köln-fans og sperrer veien, sammen med politiet. De hadde blitt enige om at fansen var berettiget til å få en forklaring på tapet. De ville ha treneren ut, så jeg ble geleidet ut av to politifolk. Heldigvis hadde tysken min blitt noe bedre på det tidspunktet, og jeg forklarte hvordan jeg så kampen, hva vi tenkte, og hvorfor vi skulle ha et berettiget håp om å spille Bundesliga neste sesong, forteller Solbakken på NRK-programmet.

Det var derimot ikke noe berettiget håp for Köln om å holde plassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer