Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stoppet Branns gulldrøm

SKIEN (Dagbladet): Odd- Brann 2- 0 - Byen er Bergen, men laget er Odd! Eks-bergenser og Odd-trener Arne Sandstø tok fram det store smilet i går. Nå lukter Odd på både medalje og Europa-cup, mens for Brann brast håpet om å ta gullet fra Rosenborg.

At landslagstrener Nils Johan Semb satt på tribunen, var ikke nok til å tenne Brann-laget. Semb fikk neppe så mange nye navn på blokka.

En skuffet Brann-trener Teitur Thordarson klamrer seg likevel til et teoretisk håp:

- Hvorfor skal vi gi opp? Kan noen gi meg en god forklaring? Det er flere kamper igjen. Vi snublet litt i dag, spesielt i første omgang. Men til tross for tapet viste vi at vi er et bedre lag enn Odd, sier Thordarson til Dagbladet.

I forrige kamp omfavnet han måljegeren Thorstein Helstad. Nå gikk spilleren som kan bli tippeligaens toppscorer, av banen ti minutter før slutt - uten nettkjenning. Odd-forsvaret nøytraliserte ham totalt. Helstad hadde et par oppvisninger, men økte neppe sin verdi. Mons Ivar Mjelde forlot også Odd stadion i går før full tid.

Brann savner tydelig Raymond Kvisvik, som ikke kan spille på grunn av skade.

- Vi sliter fordi vi mangler to av våre rutinerte vinger, sier Thordarson.

Europa neste?

Kim Larsen slukket Branns gullhåp og tente Odd Grenlands ambisjoner om å ta medalje i ligaen og å få spille i Europacupen.

- Det var jævli deilig! Vi viser at vi kan slå hvem som helst, sier Larsen til Dagbladet - innimellom alle auto-grafjegerne.

Han legger ikke skjul på at Odd-spillerne nå har sine drømmer.

- Vi kan ikke alltid bruke floskelen om at vi skal ta én kamp av gangen! smiler han.

Trener Arne Sandstø vil ikke juble for tidlig:

- Mandag blir jobben min å få spillerne til å stikke fingeren i jorda. Det gjorde de ikke alltid i fjor og tapte på det.

Så rødt

Branntrener Thordarson mente at dommeren var inkonsekvent i utdelinger av gule kort. Det røde kortet som Razanauskas fikk for å ha måket til Erik Pedersen, stiller han seg uforstående til.

- Det var filming. Vi vet hvordan Pedersen kan være. Dette er ikke noe nytt.

- Vi har et av landets beste forsvar, sier Arne Sandstø, men nekter for at Odd Grenland spiller destruktiv fotball.

I går fikk også Odds siste innkjøp, dansken Erik Bo Andersen, vist sin hurtighet mot et tafatt Brann-forsvar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media