Stoppet Bryne alene

BRYNE (Dagbladet): Bryne - Sogndal 2-3. Én mann sikret seier for Sogndal på Bryne stadion i går. Og nå blir det lenge til Roar Fredriksen får spille forsvar igjen.

- Dette var moro, sier Sogndals store helt og tremålsscorer, Roar Fredriksen.

Egentlig forsvarsspiller, men i går ble han satt på topp, og med den effektiviteten han framviste i går, kan det gå lenge til neste gang han får starte i forsvar. Sogndal-trener Torbjørn Glomnes noe uvanlige mannskapsdisponering ga full uttelling.

Brakstad dro

- Før kampen var jeg sterkt i tvil om jeg skulle bruke han på topp. Og da vi måtte bytte ut to midtstoppere i pausen, var jeg faktisk inne på tanken om å trekke Fredriksen tilbake igjen, sier Glomnes til Dagbladet.

Bryne skapte mange sjanser, men klarte ikke å utnytte Sogndals forsvarssprekk i første omgang. Jærlaget var alt for tamme foran mål.

Så tamme at Bryne-trener Erik Brakstad ikke orket å møte spillerne i garderoben etter kampslutt.

Brakstad dro fra stadion så fort han kunne, og lot resten av laget sitte alene med dårlig samvittighet etter å ha gitt bort tre poeng til gjestene fra Sogndal.

Fikk forsprang

Og Sogndal, ja de oppnådde det de var ute etter, et kjærkomment forsprang til resten av bunnlagene på tabellen.

Takket være Roar Fredriksen, knallhard i duellene, pasningssikker og giftig foran mål.

- Vi vant på innsats, ikke på fint spill og tekniske finesser. Jeg tror ikke Bryne hadde ventet at vi skulle stå på slik vi gjorde, sier Roar Fredriksen til Dagbladet.

LAGET TRE MÅL: Roar Fredriksen sikret Sogndal seier over Bryne i går.