Stoppet den norske super-G-dominansen

Verken Aleksander Aamodt Kilde eller Kjetil Jansrud klarte å tukte Dominik Paris i sesongens siste super-G-renn. Italieneren seiret og vant dermed krystallkula.

SA STOPP PÅ SEKS: Kjetil Jansrud og de norske fartsgutta har vunnet verdenscupen i super-G seks år på rad. I år var det Dominik Paris som sikret sammenlagtkula. Foto: NTB Scanpix
SA STOPP PÅ SEKS: Kjetil Jansrud og de norske fartsgutta har vunnet verdenscupen i super-G seks år på rad. I år var det Dominik Paris som sikret sammenlagtkula. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Paris innfridde favorittstempelet og kjørte inn til seier i Andorra torsdag. Det var 29-åringens tredje super-G-seier og sjuende verdenscupseier totalt denne sesongen.

Han vant med det krystallkula for første gang.

Det er første gang siden 2011 at en nordmann ikke har tatt hjem krystallkula i disiplinen. Aksel Lund Svindal (tre seirer), Jansrud (to) og Kilde (én) har sørget for norsk dominans i super-G de siste årene.

Mauro Caviezel fra Sveits ble nummer to, mens østerrikske Vincent Kriechmayr tok 3.-plassen i torsdagens renn.

Fornøyd Jansrud

Både Kilde og Jansrud hadde muligheten til å hjem sammenlagtseieren i super-G-cupen. For at det skulle skje, måtte Paris havne flere plasser bak nordmennene.

Jansrud var først ut av de norske. 33-åringen har vært på pallen i tre av fire fullførte renn i super-G denne sesongen, og var ute etter en god avslutning. Han kjørte han feilfritt det øverste partiet, men havnet langt ut i flere svinger nedover. Det knappet også på tiden, og til slutt endte han som nummer fire. Opp til vinneren skilte 58 hundredeler.

– Det var egentlig veldig bra fram til den enorme kulen her. Jeg fløy så langt og jeg synes ikke det var spesielt digg å lande. Litt trøblete rygg og jeg får litt vondt. Det er en del av gamet, men det er en av de drøyeste vi har hatt hele året. Jeg mista litt rytmen og ble litt reservert, sa Jansrud til NRK.

Han ble med det nummer fire også i super-G-cupen.

Sesongbeste for Sejersted

Han er ikke bekymret for ryggen, men står over storslalåmfinalen grunnet smerter i hånden. Neste konkurranse for Jansrud er dermed NM senere i mars.

Heller ikke Kilde fikk den avslutningen han håpet på. 26-åringen havnet tidlig bakpå, og klarte aldri å kjempe mot ledertiden. Til slutt ble han nummer åtte, 1,14 sekunder bak vinneren. Dermed ble han nummer fem i super-G-cupen.

Adrian Smiseth Sejersted var siste nordmann utfor. Han tapte stadig nedover løypa, men i mål la han seg inn på plassen foran Kilde. 7.-plassen er en tangering av sesongbeste for 24-åringen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer