Sverige - Norge, kl. 20.45 søndag

Stoppet etter 35 sekunder

- Jeg tok det på sparket, sier Erling Braut Haaland, som måtte holde debutantens tale etter 2-0-seieren over Malta. Men 35 sekunder foran spillere og trenere fikk være nok.

STOLT: Erling Braut Haaland nøt øyeblikket da han fikk debuten sin for A-landslaget i fotball. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix
STOLT: Erling Braut Haaland nøt øyeblikket da han fikk debuten sin for A-landslaget i fotball. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Sverige - Norge, kl. 20.45 søndag

STORO (Dagbladet): Erling Braut Haaland (19) var i storslag dagen etter debuten for Norge. Han karakteriserer kampen på Ullevaal mot Malta som et stolt øyeblikk. Nå håper han å slippe til mot Sverige søndag.

Da spillerne kom tilbake på Thon Hotel Storo i Oslo etter 2-0-seieren, var det tid for en matbit og taler. Haaland måtte - tradisjonen tro - holde debutantens tale. Og den var over omtrent like fort som den startet.

- Jeg fortalte at jeg var stolt og fikk applaus, fortalte han på et pressetreff fredag. Men at seansen besto av ordgyteri blir å overdrive:

- Den varte i 35 sekunder. Jeg tok det på sparket, innrømmer Haaland.

- Jeg tror ikke han var veldig forberedt, humrer Tarik Elyounoussi.

- Men han sa det han skulle si og takket støtteapparatet og måten vi hadde tatt ham imot på.

Keeper Rune Almenning Jarstein forteller:

- En beskjeden gutt. Han sa noen ord og var ydmyk.

Det ble også holdt andre taler denne kvelden. Både Stefan Johansen og Håvard Nordtveit spilte landskamp nummer 50. Også Mathias Normann fikk debuten sin mot Malta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer