FIKK JA: Jos van Embden stoppet opp midtveis på dagens etappe i Giro d'Italia og fridde til kjæresten Kimberly Herpelinck. Foto: Procycling
FIKK JA: Jos van Embden stoppet opp midtveis på dagens etappe i Giro d'Italia og fridde til kjæresten Kimberly Herpelinck. Foto: ProcyclingVis mer

Stoppet for å fri underveis på dagens Giro-etappe

Fikk «ja» og endte på 120. plass.

(procycling.no): Belkin-rytteren, Jos van Embden, stoppet halveis på dagens 26 kilometer lange tempoetappe og fridde til kjæresten, Kimberly Herpelinck.

Ifølge en pressemelding fra laget skal Herpelinck ha svart ja til van Embden, som var kjapt tilbake på setet for å fortsette etappen.

- Gjett hva, Josh Van Emden stoppet nettopp i løpet for å spør kjæresten om de skulle gifte seg. Hun sa ja. Gratulerer, twitret Belkin-laget.

Van Embden er ikke første ryttere som har prøvd samme stunt. Etter Paris-Roubaix i 2011 gikk seierherren, Johan Van Summeren ned på kne og spurte kjæresten om evig troskap.  

Van Embden endte til slutt på en 120. plass, nesten 12 minutter bak Nairo Quintana, som økte ledelsen i sammendraget.

Quintana vant den 19. etappen av Giro d?Italia med 17 sekunder foran Fabio Aru.

- Jeg kunne ikke la denne etappen gå forbi uten at jeg vant: Familien min har flydd inn fra Colombia for å se meg. Det ga meg et ekstra gir, sa Quintana etter målgang.

23-årige Aru var også svært fornøyd etter den drøyt 26 kilometer bakketempoen opp til Crespano del Grappa.

- Jeg har jobbet svært hardt i vinter, og det har vært drømmen å prestere på topp i Giro d?Italia hele tiden. Det er mulig å klare en andreplass sammenlagt, og jeg må bare takke laget for støtten jeg har fått underveis til nål, sier Aru etter målgang på spørsmål om han kan ta steget opp til andreplass.