Stoppet gamle-klubben

I fire år fra 1992- 95 var Moss-backen Jon Eirik Ødegaard (31) Hamkam-spiller. I går sinket han Hamkams ferd mot Tippeligaen.

HAMAR (Dagbladet): Det gjorde han ved å sette inn utlikningsmålet 20 minutter før slutt.

- Synd å ødelegge for Hamkam, men jeg håper laget rykker opp i Tippeligaen selv om det bare ble uavgjort i går. Vi trenger poeng for å holde oss i 1. divisjon, så frisparkmålet var viktig nok. Jeg trener frispark på hver trening, og var særdeles godt fornøyd da ballen smøg seg inn i hjørnet, sier Jon Eirik Ødegaard til Dagbladet.

Falt sammen

Hamkam tok ledelsen ved innbytter Felix Ademola seks minutter etter pause, men falt mer eller mindre sammen på 1-0.

- Da jeg headet inn ledermålet, var jeg sikker på at vi skulle vinne. I stedet mistet vi to poeng, sier en skuffet Felix Ademola etter kampen.

- Det var bittert å se seieren glippe. Vi spilte godt defensivt, men produserte for lite framover på banen. Vi var heller ikke skarpe nok i avslutningene, sier Hamkam-kaptein Peter Sørensen.

Tre serierunder før slutt ligger Hamkam to poeng bak Fredrikstad, to poeng foran Sandefjord, tre poeng foran Hønefoss og fire poeng foran Raufoss.

- Det blir en thriller til siste slutt. Sandefjord er i støtet, så jeg tror vi må vinne de tre siste kampene for å greie direkte opprykk, sier Hamkam-trener Ståle Solbakken.

Laget hans har igjen Skeid borte, Haugesund hjemme og Alta borte, tre kamper som kan gi alt fra null til ni poeng.

- Skeid kan slå hvem som helst, det samme kan Haugesund. Jeg har sagt det før, og holder fast ved at bortekampen mot Alta 1. november blir avgjørende, sier Ståle Solbakken.

Klaget på dommeren

I går var han misfornøyd, både med spillet til Hamkam og dømmingen til Svein Oddvar Moen fra Haugar.

- Vi var for unøyaktige med ballen, og orket ikke å holde trøkket etter ledermålet til Felix Ademola. Laget var solid bakover på banen, men holdt ikke mål offensivt. Dømmingen synes jeg var forferdelig. Det er første gang i år jeg klager på dommeren, men i går blåste han i stykker kampen, sier en skuffet Hamkam-trener Ståle Solbakken til Dagbladet.