Eliteserien: Sarpsborg - Strømsgodset

Stoppet gamleklubben - ligger fortsatt nederst

Sarpsborg og Strømsgodset var to lag som trengte tre poeng. Det endte derimot med poengdeling mellom nedrykkskandidatene.

SE TV: Oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Strømsgodset endte 2-2, men et leit selvmål ble kveldens snakkis. Video. Fotball Media Vis mer
  • Sarpsborg - Strømsgodset 2-2 (0-1)

Sarpsborg 08 - Strømsgodset ble på forhånd beskrevet som en «sekspoengskamp».

Begge er klubber man normalt sett forbinder med øvre halvdel i Eliteserien, men i år har lite gått bra for østlandslagene.

Før kveldens oppgjør lå Sarpsborg tredje sist med 12 poeng, mens Strømsgodset lå aller nederst med ni. Kun to kamper hadde drammenserne vunnet, og det er for lengst blitt ropt om krise i klubben.

Det så lenge ut til gå mot et nytt tap, men tidligere Sarpsborg-spiller, Kristoffer Tokstad, sørget for poengdeling etter scoring mot gamleklubben.

- Vi kriger oss tilbake og det er jævlig deilig. Det er selvfølgelig veldig viktig med tanke på at de ligger rett foran oss, sa han til Eurosport etter kampen.

Selvmål

Godsets Bjørn Petter Ingebretsen trakk seg for noen uker tilbake fra stillingen som lagets hovedtrener av medisinske årsaker. Inn har danske Henrik Pedersen kommet, og mandag jaktet han sitt første seier ved roret.

Etter en sjansefattig innledning på kampen, kunne Pedersen og Godset-spillerne endelig juble for scoring etter en halvtimes spill - dog med litt hjelp fra en Sarpsborg-forsvarer.

Amahl Pellegrino fikk oppgaven med å svinge et hjørnespark inn i feltet, men ballen gikk tilsynelatende ufarlig lavt inn mot første stolpe. I sitt forsøk på å klarere bommet Sheldon Bateau fullstendig, og endte opp med å sleivsparket ballen inn i eget nett.

Krise for ham, men til glede for de tilreisende fra Drammen. To minutter seinere var det centimeter unna å stå likt i Sarpsborg. Joachim Thomassen banket til fra 20 meter, og skuddet gikk via et Godset-bein og i stolpen. Dermed var det gjestene som gikk til pause med ledelsen.

Sjansebonanza

Den tok imidlertid ikke langt tid før Sarpsborg fikk balanse i regnskapet. Kun fire minutter av den andre omgangen var spilt da Ole Jørgen Halvorsen satte inn utlikningen.

Kristoffer Larsen kom inn for Jonathan Lindseth i pausen, og brukte kort tid på å utgjøre en forskjell. Larsen fant Halvorsen med et innlegg på bakerste stolpe, og midtbanespilleren stanget ballen i mål.

Godset-keeper Viljar Myhra bommet totalt da han skulle ut og snappe innlegget, og dermed ble oppgaven enkel for Halvorsen. I de påfølgende minuttene fulgte en sjansebonanza for hjemmelaget.

Unggutten scoret

Halvorsen var nære å sette sitt andre med en lav avslutning. Jørgen Strand Larsen tvang Myhra ut i full strekk. Kristoffer Zachariassen stusset en corner på mål, men rett på Godsets målvakt.

De mange sjansene var et tegn på hva som var i vente. Det var et helt annet hjemmelag som entret gressmatta etter pause, og de fortsatte å jakte flere scoringer.

Etter 63 minutter lykkes de igjen - denne gangen ved Strand Larsen. Unggutten steg til værs på et innlegg, og var uslåelig i luftrommet. Ballen ble stanget kontant i hjørnet den kom fra, og plutselig hadde Sarpsborg snudd kampen.

Poengdeling

Det så ut til å gå mot et nytt tap for tabelljumbo Strømsgodset, men så dukket tidligere Sarpsborg-spiller Kristoffer Tokstad opp.

Han søkte bakrom, og endte opp i duell med tre motspillere. De klarte ikke å holde Tokstad unna, og til slutt fikk han avsluttet. Ballen endte opp i hjørnet, og dermed sto det 2-2 20 minutter før full tid.

Det ble også sluttresultatet for to lag som begge kunne trengt tre poeng.