Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut
POENGTAP: Serieleder Bodø/Glimt gikk på sitt første poengtap da de gjestet Nadderud stadion torsdag kveld. Video: Fotball Media Vis mer

Stoppet Glimts seiersrekke

Bodø/Glimt jaktet rekord mot Stabæk, men bæringene slo knallhardt tilbake etter en tung start. Ulrik Saltnes var kritisk.


  • Stabæk - Bodø/Glimt 2-2 (1-2)

NADDERUD (Dagbladet): 1, 2, 3. På det ellevte skal det skje. Bodø/Glimt jaget rekord, men klubbens seierrekke stoppet etter ti strake seire.

Mye takket være et Stabæk-lag som fortsetter å imponere i årets eliteserie. Bæringene lå under til pause, men kjempet seg inn igjen i kampen og tok ett poeng. Kornelius Normann Hansen dunket inn utlikningen etter 61 minutter i en underholdende omgang, som fort kunne ha mye mer enn ett mål.

Starten på den andre omgangen må være selve betegnelsen på Hawaii-fotball. Begge lag sendte folk i angrep, og det er vanskelig å forstå at det bare ble ett mål etter pause.

- Vi har nok sjanser til å avgjøre kampen. Vi tør ikke nok i den andre omgangen og begynner å gjemme oss litt., sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport etter oppgjøret.

Ulrik Saltnes var kritisk til lagets innsats etter pausen:

- Vi greier ikke å omstille etter en god kamp sist, og er ikke der vi skal være. Vi sentrer ikke til hverandre på åpent mål og løper ikke den nødvendige meteren når det trengs som mest. Da blir det ikke bedre enn i dag, sier Saltnes til Eurosport.

Heller ikke Patrick Berg var fornøyd med Glimt-lagets innsats:

YDMYKE: Patrick Berg mener Bodø/Glimt ikke er ydmyke nok etter at de slipper inn to mål mot Stabæk. Video: Henrik Ljosland / Rødt Kort Vis mer

Trøblete start

Glimt tok ledelsen på en corner etter tolv minutter. Ulrik Saltnes vant duellen på første stolpe og stanget ballen mot mål. Stabæk-keeper Marcus Sandberg var riktig plassert, men greide ikke slå ballen bort.

Det greide han heller ikke da Patrick Berg banket ballen knallhardt mot mål på et frispark etter 18 minutter. Sandberg slo ballen rett i beina til Kasper Junker, som bredsidet inn 0-2.

Det er lov å stille spørsmål ved begge opptreden til den svenske keeperen.

Stabæk har vært gode i år, og viste at de ikke hadde tenkt å gi seg i dag heller.

Kampen var 23 minutter gammel da Mats Solheim reduserte. 32-åringen fikk gå helt alene opp inne i Glimt-boksen, og han styrte ballen lekkert inn i mål.

JUBLET: Mats Solheim jubler med lagkamerater etter 1-2 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Bodø/Glimt på Nadderud Stadion.
Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
JUBLET: Mats Solheim jubler med lagkamerater etter 1-2 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Bodø/Glimt på Nadderud Stadion. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix Vis mer

Slo tilbake

Den andre omgangen ble en real oppvisning i Hawaii-fotball. Begge lagene sendte folk fram i angrep, og det ble mange overganger uten de helt farlige avslutningene.

Glimts Jens Petter Hauge fikk en gigantsjanse, til å avgjøre kampen men upresset fra 8 meter banket ballen himmelhøyt over mål.

Det skulle straffe seg.

For etter 61 minutter utliknet Kornelius Normann Hansen. 19-åringen fikk rom på bakre stolpe, og dyttet ballen i mål.

- Hva viser det at dere greier å komme inn igjen i kampen etter den starten?

- Det viser at vi har en bra moral og mental styrke. Alle vet at de har vunnet ti på rad, og når det føles som en oppoverbakke når vi ligger under 2-0, men vi tror på oss selv. Det er irriterende at de begge scoringene deres kommer etter dødball, jeg syntes det er unødvendig. Men det er ekstremt sterkt av oss å komme tilbake , sier målscorer Solheim til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!