DELTOK I OL I VINTER: Nå risikerer Nikolaj Pankratov to års utestengelse etter å ha blitt stoppet av sveitsiske tollere med intravenøst utstyr og 22 kapsler med stoffet actovegin, som stammer fra kalveblod. Foto: REUTERS/Petr Josek
DELTOK I OL I VINTER: Nå risikerer Nikolaj Pankratov to års utestengelse etter å ha blitt stoppet av sveitsiske tollere med intravenøst utstyr og 22 kapsler med stoffet actovegin, som stammer fra kalveblod. Foto: REUTERS/Petr JosekVis mer

Stoppet i tollen med dopingutstyr i bagasjen

Enda en russisk langrennsløper i trøbbel.

||| Den russiske langrennsløperen Nikolaj Pankratov risikerer to års utelukkelse etter at sveitsiske tollere fant dopingutstyr i hans besittelse.

Det melder det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti, ifølge nettstedet fasterskier.com.

Pankratov ble stoppet med intravenøst utstyr og 22 kapsler med stoffet actovegin, som stammer fra kalveblod. Actovegin er ikke på WADAs forbudsliste, men har vært i dopingjegeres søkelys i flere år.

Sergej Korolev, som er leder for Russlands vintersportsforbund, sier til RIA Novosti at Pankratovs besittelse av actovegin sammen med utstyret for blodoverføring gir grunn for sanksjoner med mindre han kan bevise at han har en lovlig grunn til å bruke det.

Nyhetsbyrået skriver at Pankratovs sak vil bli behandlet av Det internasjonale skiforbundets (FIS) antidopingpanel.

- Han kan bli utelukket i to år. Dersom han kan bevise at det var helsemessige grunner til å bruke stoffet, kan han gå fri, men det er lite sannsynlig, sier Korolev.

Pankratov er ikke på Russlands landslag, men 27-åringen har vært det tidligere. Han har nesten 100 verdenscupstarter og har vært på seierspallen i verdenscuprenn 10 ganger.

Han deltok i Vancouver-OL og har to VM-medaljer i stafett.

Pankratov trente i Norge i august og skal ha blitt stoppet på vei inn i Sveits sist mandag.

Saken er et nytt tilbakeslag for russisk langrennssport, som har hatt en rekke dopingsaker. FIS har allerede bøtelagt det russiske forbundet for dopingovertredelsene og har truet med ytterligere sanksjoner.

(NTB)