Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stoppet måltørken

Endelig gjorde Ole Martin Årst slutt på egen måltørke. En time seinere holdt Alfheim pusten da han ble båret av banen med store smerter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): - Jeg ble stemplet rett i kneet, det gjorde grusomt vondt, og jeg ble først redd for at det var skikkelig ille, sa Årst etter kampslutt.

Så forsøkte han å berolige TIL-supporterne:

- Jeg tror det gikk bra likevel, sa Årst etter den aller første legesjekken.

Avventende

TIL-treneren er noe mer avventende:

- Jeg blir overrasket dersom han er klar mot Glimt på søndag, sier Terje Skarsfjord. Men først etter undersøkelser i dag får han svar på hvor alvorlig skaden er.

Uansett gledet Årst seg over det som skjedde 24 minutter ut i kampen. Etter åtte kamper uten scoring dundret han inn et praktmål, og gjorde slutt på måltørken etter overgangen fra Standard Liège.

- Det har vært mye kjas og mas om det første målet, så det var en god følelse å få det overstått, sier Årst. I 1996 var han en av målscorererne da TIL senket Glimt i cupfinalen. Nå drømmer både han og Terje Skarsfjord - som også var trener den gang - om et nytt nordnorsk besøk på Ullevaal.

TIL-treneren tror cupavansementet også har positiv innvirkning på seriespillet, der TIL slåss mot nedrykksspøkelset.

- Cupspill er inspirerende, nå har spillerne en dessert å se fram til i oktober, sier han.

Men Skarsfjord var ikke helt fornøyd med det TIL presterte.

- Gode tendenser, men jeg vil gjerne se et mer bastant trøkk i laget.

Var aldri truet

Raufoss yppet seg i startminuttene og hadde to-tre halvsjanser, men TIL vant sjansestatistikken 10- 1 og var aldri truet. Etter at Skarsfjord kom tilbake har TIL vunnet begge kampene og sluppet inn null baklengs. Det gir sjøltillit foran prestisjeoppgjøret mot Glimt på Aspmyra.

Best i en kamp på det jevne: Karim Essediri, som var frisk og rask på TILs høyrekant.

I SKUDDET: Ole Martin Årst banker inn 2- 0 for Tromsø på hel volley og dreper cuphåpet for Raufoss. Seinere måtte han ut med det som i verste fall er en alvorlig kneskade.
GLAD: - Det har vært mye kjas og mas om det første målet, innrømmer Ole Martin Årst.