Stoppet på flyplassen: - Fortvilet

Overraskelsesmannen Mikael Gunnulfsen (27) våknet opp med bihuleproblemer onsdag. Det spolerte verdenscupdrømmen. 27-åringen ble stoppet på vei til Gardermoen.

MISTER VERDENSCUPDEBUT: Mikael Gunnulfsen får skryt for å være ærlig av landslagstrener Eirik Myhr Nossum. Foto: Bjørn Langsem
MISTER VERDENSCUPDEBUT: Mikael Gunnulfsen får skryt for å være ærlig av landslagstrener Eirik Myhr Nossum. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gunnulfsen fikk sitt store gjennombrudd da han vant 15 kilometer klassisk på Beitostølen med et halvt minutt i helga.

Belønningen var en plass til helgas verdenscup og et hemmelig tilbud av landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Landslagstroppen har gjort store smittetiltak før verdenscupen i Finland, og det var også det som ble Gunnulfsens bane.

Stoppet

27-åringen forklarer til Dagbladet at han våknet opp med «symptomer på bihuletrykk» i dag tidlig. Han antok at det kom til å gå over raskt, og satte seg i bilen til Gardermoen.

– Jeg våkner med en vond følelse i bihulene støtt og stadig, men da det ikke hadde sluppet etter et par timer, hadde jeg ikke noe valg. Da måtte jeg ringe landslagsledelsen og legge fram alt. Jeg kunne ikke ta noen sjanser, sier Gunnulfsen til Dagbladet.

27-åringen forteller at han skjønte hva konklusjonen kom til å bli så fort han tok telefonen til trener Eirik Myhr Nossum og landslagslege Øystein Andersen.

Der og da ble det bestemte at han ble igjen hjemme.

– Hvordan reagerte de?

– De satte pris på ærligheten, og fortalte at de skulle ta en kjapp vurdering på om jeg kunne ta et seinere fly. Det ble fort konkludert med at det ikke gikk.

– Hvordan har du det nå?

– Det går greit altså. Jeg syns det er helt forferdelig som idrettsutøver, men som person var dette det eneste valget jeg kunne ta.

Øystein Andersen sitter på flyet til Finland, og har har ikke svar på Dagbladets henvendelse onsdag morgen.

LANDSLAGSLEGE: Øystein Andersen. Foto: Bjørn Langsem
LANDSLAGSLEGE: Øystein Andersen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

– Forferdelig

Før hendelsen på vei til Gardermoen hadde Beito-vinneren sendt en SMS til Steinar Mundal, Gunnulfsens trener i Team Telemark.

– Han er frisk, og det er ikke smittsomt. Dette er noe han har slitt med mange ganger. Han gikk tre løp på Beitostølen, og kjente det litt etter løpene. Han var ute og trente seinest tirsdag. Det er sikkert ikke så lett å ta avgjørelsen der og da, opplyser Mundal til Dagbladet.

TRENER: Steinar Mundal, her fra NM i 2019. Foto: Bjørn Langsem
TRENER: Steinar Mundal, her fra NM i 2019. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Mundal beskriver Gunnulfsen som «dønn ærlig og pliktoppfyllende»:

– Han er helt fortvilet, men samtidig tror jeg at han følte det som en lettelse også. Det kan hende noen hadde dratt uten å si ifra, men han følte at han ville ha skremt de andre hvis han ikke sa ifra, sier treneren.

BEITOSTØLEN: Det er klart for nasjonal langrennsåpning, og de norske skiheltene er heltent. Northugs treningsvideo imponerer ikke de norske skigutta, Kristine Stavås Skistad ler av sin finske rival og Andrew Musgraves lettkledde treningsstil får kritikk. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Vil slå tilbake

Helgas verdenscup var en gyllen mulighet for Ørn IF-løperen. Han uttalte til Dagbladet på Beitostølen at sesongens mål allerede var nådd da han fikk gå i Finland, men nå brast altså drømmen.

Dagens stopp fortsetter en lang rekke med motgang for 27-åringen, som også fikk NM-tremila på Konnerud spolert i februar da han falt og slo skuldra ut av ledd etter 15 sekunder.

Live-published photos and videos via Shootitlive

– Hvilke konsekvenser har det her for ham?

– Jeg tror ikke det går utover sesongen. Han har ei uke på seg fram til løpet på Lillehammer. Han må bare sikte seg inn på å komme tilbake etter jul og inn mot VM. Han overbeviste i Holmenkollen (ble nummer åtte i verdenscupen i mars), og på Beitostølen i helga, sier Mundal.

Gunnulfsens neste renn blir nå Norgescupen på Lillehammer 5–6. desember.

– At det ikke blir Finland betyr at jeg må ta vare på disse rennene framover. planene framover. Nå blir det 100 prosent fokus på Lillehammer, sier Gunnulfsen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer