SEKS MÅNEDER: Mannen som hoppet i Themsen foran båtene fra universitetslagene Cambridge og Oxford i forbindelse med den årlige regattaen er fengslet for seks måneder. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL
SEKS MÅNEDER: Mannen som hoppet i Themsen foran båtene fra universitetslagene Cambridge og Oxford i forbindelse med den årlige regattaen er fengslet for seks måneder. Foto: AFP PHOTO / LEON NEALVis mer

Stoppet roere - fikk seks måneders fengsel

«Forstyrret den alminnelige lov og orden».

Mannen som hoppet i Themsen foran båtene fra universitetslagene Cambridge og Oxford i forbindelse med den årlige regattaen er fengslet for seks måneder.

Trenton Oldfield forstyrret roerne fra de to lagene midtveis ut i regattaen. Han hadde også flaks som ikke pådro seg alvorlige skader, for det var bare så vidt han unngikk roernes årer.

Han ble arrestert med en gang han kom opp av vannet etter episoden, og forklarte da at årsaken til stuntet var en protest mot elitetenkningen i det engelske samfunnet.

Dommer Anne Molyneux understreket i dommen sin mot 36-åringen at han ikke bare hadde opptrådte uansvarlig, men også forstyrret den alminnelige lov og orden.

(NTB)