Hard kritikk mot Berit Kjøll og Håndballforbundet etter skjult valgkamp

Stoppet skandalen hennes

Ny intern rapport med tydelig kritikk av de metodene som Berit Kjøll og Håndballforbundet brukte for å overta makten i norsk idrett.

NYE REGLER FOR PRESIDENTVALG: Klare prinsipper og nye detaljerte regler for valgprosessene skal sikre at det ikke blir noen ny valgskandale slik som på sist Idrettsting. Men fortsatt gjenstår noen sentrale utfordringer både for idrettspresident Berit Kjøll og de andre topplederne i bevegelsen. FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix
NYE REGLER FOR PRESIDENTVALG: Klare prinsipper og nye detaljerte regler for valgprosessene skal sikre at det ikke blir noen ny valgskandale slik som på sist Idrettsting. Men fortsatt gjenstår noen sentrale utfordringer både for idrettspresident Berit Kjøll og de andre topplederne i bevegelsen. FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DA Berit Kjøll for ett år siden var på TV hos NRKs Ole Torp for å svare på hvorfor hun holdt betalingen av valgkampen sin hemmelig, var det ikke måte på hvor åpen hun mente hun var. Den nyvalgte idrettspresidenten innførte til og med en helt ny type åpenhet:

- Hvem skulle jeg fortalt det til, spurte hun Torp; som om PR-byrå og skjult sponsorhjelp inn i valget av ny president for en frivillig folkebevegelse var en personlig greie rett etter at Norges idrettsforbund var skviset av en årelang åpenhetsdebatt.

Den debatten felte både den tidligere generalsekretæren og den sittende presidenten. Nå er det Berit Kjøll som blir skviset.

I dag behandler ledermøtet i Idrettsforbundet en intern rapport med krass kritikk både av Kjøll og de vel utspekulerte medhjelperne hennes i Håndballforbundet.

Heretter skal ingen komme seg til makten i norsk idrett med slike metoder.

NETTOPP TV-journalisten Ole Torp var til god hjelp i dette helt nødvendige oppgjøret med idrettens maktmisbruk. Den utsøkt høflige måten NRK-veteranen kledde av Berit Kjøll underveis i dette intervjuet, bør bli obligatorisk pensum i utspørringsteknikk på samtlige av landets journalistutdanninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer