Stoppet Solskjærs elleville rekke

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kunne tangere Premier League-rekorden for antall borteseiere på rad i ettermiddagens Boxing Day-kamp mot Leicester. Det klarte de ikke.

REKORDJAKT: Ole Gunnar Solskjær fortviler etter at antall borteseier-rekorden røk. Foto: NTB
REKORDJAKT: Ole Gunnar Solskjær fortviler etter at antall borteseier-rekorden røk. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Leicester - Manchester United 2-2 (1-1)

Bare fire lag i Premier League-historien har klart å vinne ti strake bortekamper på rad.

På Boxing Day i ettermiddag hadde Manchester United mulighet til å ta sin ellevte strake borteseier på rad i Premier League - og dermed ta rekorden. Det klarte de ikke.

Som mange ganger før dukket Jamie Vardy opp og utlignet for vertene få minutter før slutt. Dermed ender kampen med poengdeling. Leicester stopper altså Manchester Uniteds mulighet til å ta rekorden.

- Skuffet over at vi ikke vinner. Vi har mange store sjanser, og vi kunne ha satt de, men Leicester er et veldig farlig lag. Ett poeng er ikke det verste resultatet, men vi er skuffede over at vi ikke fikk tre, sa Solskjær til BT Sports etter kampen.

- Det er et poeng vi fortjente. Det handler om å være tålmodig og være i posisjonen til å sette ballen i mål. Jeg mener vi har spilt veldig bra mot et godt lag, sa Jamie Vardy til BT Sports etter kampen.

I ettertid har Premier League valgt å omgjøre Vardys scoring til et selvmål av Axel Tuanzebe.

GOD JUL: Dette klippet var et av våre mest populære fra året som gikk. God jul! Video: Rødt Kort. Vis mer

Barnes-perle

Det er duket for Boxing day og fotballens festdag i England. Manchester United og Leicester var de to lagene som skulle gjøre opp om romjulas første poeng.

Marcus Rashford hadde en kjempemulighet til å gi Manchester United en drømmestart på romjula da han headet ballen like over mål.

- Den skal du sette Rashford, det er en gedigen mulighet, sa TV 2-kommentator Nils Johan Semb.

Men Rashford skulle gjøre opp for missen, for i det 20. minutt scoret han Boxing Days første mål i år og førte United opp i ledelsen. Iskaldt plasserte han ballen i mål forbi Kasper Schmeichel etter å ha blitt assistert av Bruno Fernandes.

Ledelsen skulle likevel bli kortvarig for Solskjærs menn, for ti minutter etter, utliknet Harvey Barnes for vertene med et herlig langskudd. 1-1, og det var også resultatet til pause.

Rekord røk

Manchester United startet også den andre omgangen bra, og presset Leicester.

Rashford hadde en stor mulighet midt i den andre omgangen, men Schmeichel i Leicester-buret reddet mesterlig. Men scoringen skulle komme. For Bruno Fernandes scoret det mange trodde ville bli seiersmålet ti minutter før slutt, etter å ha blitt herlig assistert av Edinson Cavani.

Men Leicester var heller ikke ferdig. For rett før slutt dukket Jamie Vardy opp som mange ganger før og utliknet for vertene. Det ble oppgjørets siste mål og kampen ender 2-2. I ettertid har Premier League valgt å omgjøre Vardys scoring til et selvmål av Axel Tuanzebe.

Manchester United får dermed ikke muligheten til å juble for en ny rekord.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer