Stoppet Storhamar

Frisk-keeper Halvor Hårstad-Evjen (20) angrer ikke på at han valgte hockey foran fotball.

HAMAR (Dagbladet): I gårsdagens TV-kamp mellom Storhamar og Frisk-Asker var han banens suverent beste spiller. Tidligere i måneden ble han tatt ut i A-landslagstroppen for første gang. - På sikt er målet mitt å bli fast landslagskeeper, og spille i Sverige. Det viktigste nå er å samle mest mulig erfaring, sier Halvor Hårstad-Evjen til Dagbladet. I to perioder i går holdt han nullen, og brakte Storhamar-løperne til fortvilelse. - Da hadde jeg også flaksen på min side. To av skuddene smalt i stanga. Da Tom Erik Olsen var alene med meg på stillingen 1- 2 i tredje periode, la jeg meg ned. I stedet for å gå i mål, traff pucken leggskinnet mitt og spratt utafor, sier Hårstad-Evjen.

- Fortjener en plass

Han har stått i mål siden han var åtte, og har både spilt på U16, U18 og U20- landslaget. Mye taler for at A-landslagsdebuten kommer på hjemmebane i Askerhallen, enten mot Polen fredag, Østerrike lørdag eller Hviterussland søndag. - Treningene avgjør hvem som står i mål, Bjørge Josefssen (Vålerenga), Jonas Norgren (Storhamar) eller Halvor Hårstad-Evjen. Halvor har stått veldig bra i alle kampene jeg har sett ham i, og fortjener en plass i landslagstroppen. Han opptrer rolig, er kald i alle situasjoner og flink til å komme ut og avskjære vinkler, sier landslagstrener Roy Johansen.

Vant duellen

Keeperduellen mellom Hårstad-Evjen og hjemmelagets Jonas Norgren (29) gikk helt klart i ungguttens favør. Storhamar vant skuddstatistikken 27- 21, mens Frisk-Asker vant kampen med tre mål. Det forteller om sløsing fra hjemmelagets side, men enda mer om storspill av Frisk-keeperen. Finnen Sami Nuutinen (31) brakte Frisk i ledelsen i sin siste kamp for klubben. Nå reiser han hjem til familien i Espoo. - Det er trist å dra, men sånn er livet. Familien går foran. Jeg har kone og tre barn, som alle vil at jeg skal komme hjem, sier Sami Nuutinen. Han har god tro på at Frisk-Asker vil fortsette framgangen utover vinteren, og ser ikke bort fra at laget vil snyte Vålerenga på konfekten i sluttspillet. - Frisk har en god sjanse til å vinne The Pokal som i forrige sesong, sier Nuutinen til Dagbladet.

- Viktig

På stillingen 2- 4 snaut to minutter før slutt tok Storhamar ut målvakta i et siste, desperat forsøk på poeng. I stedet fastsatte René Sethereng sluttresultatet til 2- 5. Dermed leder Vålerenga med 41 poeng foran Frisk-Asker 26 og Storhamar 21. - Også andreplassen er viktig. Beholder vi den, går vi direkte til semifinalen. Det tror vi at vi skal greie, sier gårsdagens bestemann, Halvor Hårstad-Evjen.

BANENS BESTE: Frisk-Askers siste skanse Halvor Hårstad-Evjen (i midten) brakte Storhamar-spillerne til fortvilelse med strålende keeperspill.