Therese Johaug vant verdenscupen i Ruka

Stoppet svensk snakk

De svenske ungjentene ble parkert i verdenscupstarten. Det skyldes noe helt annet enn mentalt spill.

SJANSELØS: Svenskene hadde gitt Frida Karlsson gode muligheter til å slå Therese Johaug i verdenscupstarten i Ruka. Sånn ble det ikke. FOTO: Emmi Korhonen / Lehtikuva / AFP
SJANSELØS: Svenskene hadde gitt Frida Karlsson gode muligheter til å slå Therese Johaug i verdenscupstarten i Ruka. Sånn ble det ikke. FOTO: Emmi Korhonen / Lehtikuva / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MIDT i Therese Johaugs oppvisning på jaktstarten i Ruka, snakket svenske medier om at de var blitt lurt. Den norske veteranen var jo så mye sterkere enn de hadde trodd. At Therese selv under oppkjøringen i høst snakket fram Frida Karlsson, var visst bare et spill.

- Alle burde ha lært seg den leksa nå. Nå bør alle ha gjennomskuet Therese Johaug, skrev Expressens kommentator Tomas Pettersson, og glemte for anledningen at det vel er han som de siste par vintrene har spekulert mest om at Johaugs tid som den suverene er forbi.

Det snakket skulle for øvrig bare mangle. Nettopp det å skrive opp forventninger til egne nasjonale helter, hører til sportsjournalistikkens vesen. Ingen ting å angre på altså. Vi alle får ta den moroa vi har mulighet til.

Med Therese opp mot sitt eget toppnivå i sporet, har akkurat det blitt vanskelig nok for svenskene.

SÅNN har det vært i tiår i internasjonalt kvinnelangrenn. Siden de norske skijentene fikk sitt gjennombrudd i Oslo-VM tilbake i 1982, har våre løpere vært med i teten. Sett i etterkant er det sannsynligvis bare noen av konkurrentenes dop som har hindret en sammenhengende norsk dominans i denne perioden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer