Stor dag for lille Madeleine

TØNSBERG (Dagbladet): - Jeg greier ikke å sette ord på hva jeg føler, sier travkusken Asbjørn Mehla. Han har nettopp vunnet Ulf Thoresens Minneløp og står med den avdøde stjernekuskens datter Madeleine (12) på armen.

- Tusen takk. Så snille dere er, sier Madeleine.

Markedssjef Tom Dahl Frøshaug i Norsk Rikstoto hadde spontant gitt Madeleine 15000 kroner. Og vinneren av minneløpet Asbjørn Mehla hadde løftet henne opp på armen.

En skuffelse ble snudd til glede.

Verdenseneren uteble

Datteren til avdøde Ulf Thoresen ble svært lei seg i forrige uke. Verdens beste travkusk Jos Veerbeck hadde lovet å komme for Madeleines skyld. Han hadde tilbudt seg å kjøre alle travløpene for Madeleine fredag og lørdag. Premiepengene skulle gå til et nytt musikkanlegg. Men han tok helomvending og kom ikke til Jarlsberg likevel.

- Jeg syntes det var så leit at Veerbeck først ga Madeleine store forventninger, og så skuffet henne dypt. Hun har slitt ut det forrige stereoanlegget sitt. Så stor er hennes interesse, sier Frøshaug til Dagbladet.

Madeleine er blind, men ser gjennom musikken. Det er hennes store lidenskap.

- Jeg spiller piano, men elsker også å høre på musikk, sier Madeleine.

- Det er ikke lenge siden jeg var på konsert med mamma. På Boyzone. De er flinke, smiler hun.

- Uforglemmelig

- Dette er sekunder jeg aldri kommer til å glemme, sier Davy Wathne. Bulldozeren fra TV2 kommenterte seremonien etter Ulf Thoresens Minneløp direkte. Tårene rant da Asbjørn Mehla tok Madeleine på armen ved siden av Peter's Pride, hesten som høyst overraskende vant storløpet og 600000 kroner.

Det var mange tøffe karer på seremoniplassen i går, som kjempet med å holde maska.

<B>RØRENDE:</B> Asbjørn Mehla er kuske-champion i Norge. Det var Ulf Thoresens Minneløp han hadde øverst på ønskelista. Med Thoresens datter Madeleine på armen ble det et stort øyeblikk etter seieren med overraskelsen Peter's Pride.