Stor Ege reddet Norge

Slo Ukraina i VM-kvalikk.

Gunnar Pettersen var storfornøyd med keeper Steinar Ege og tilfreds med resultatet da Ukraina ble slått 29-22 i VM-kvalifiseringen.

- Keeperspillet vårt i denne kampen var fantastisk, og utgangspunktet før returkampen er bra, slo landslagssjefen fast overfor NTB.

Norge står med ett bein i VM-sluttspillet i Kroatia neste år. Det er Pettersen helt enig i.

- Når du spør meg om hvor stor sjansen vår er til å klare dette, så tenker jeg alltid på Drillo og hans prosenter. Jeg vil vel si at vi har 70-80 prosents sjanse til å nå VM nå, mente Pettersen.

- Det er nytt for oss å lede så klart etter 60 minutter. Ofte har det jo vært slik at vi har ledet mye tidlig i kampen, men ikke hatt noen ledelse når det er slutt.

Landslagssjefen la ikke skjul på at han var imponert over keeperspillet til Steinar Ege.

- Han spilte fantastisk. Når han spiller på det nivået er han en av de tre beste håndballkeeperne i hele verden. Det er det ikke tvil om, mente GP.

- Vi er nok et lag som er best i angrepsposisjon. Det så vi i forrige ukes OL-kvalifisering. I denne kampen trodde de aller fleste at vi skulle blåse Ukraina av banen, men så enkelt ble det ikke. I angrep var det skuddvegring. Vi ble også litt for upresise, men jeg er veldig fornøyd med at vi vant med sju mål på en ikke altfor god dag, slo treneren fast.

REDNINGSMANN: André Jørgensen omfavner Steinar Ege etter at seieren mot Ukrainia var t faktum i Drammenshallen. Foto: Heiko Junge/Scanpix
REDNINGSMANN: André Jørgensen omfavner Steinar Ege etter at seieren mot Ukrainia var t faktum i Drammenshallen. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer

- Vi slet veldig fra start. Det måtte skjerping til for at vi skulle komme inn i kampen igjen. Derfor må vi satse på en del basistrening i forsvar i uken som kommer. Vi må også satse på å få mer skudd fra distanse i returkampen.

(NTB)

Stor Ege reddet Norge