ETTERTRAKTET: Odds Rafik Zekhnini har tiltrukket seg interesse fra flere utelandske klubber.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Odds Rafik Zekhnini har tiltrukket seg interesse fra flere utelandske klubber. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Stor interesse: Søndag kommer Dortmund til Skien for å se Odds supertalent

Flere engelske klubber har allerede vært på Skagerak.

(Dagbladet): Rafik Zekhnini (17) har tiltrukket seg stor interesse fra utenlandske klubber etter gjennombruddet i sommer. Nå får Dagbladet opplyst at den tyske storklubben Borussia Dortmund kommer til Skagerak Arena førstkommende søndag for å se supertalentet i aksjon mot Sarpsborg 08.

I tillegg vil klubber fra Nederland, Polen og Sverige sitte på tribunen for å se Zekhnini, som har to og et halvt år igjen av kontrakten med skiensklubben.

- Ja, det stemmer. Borussia Dortmund kommer, bekrefter Odd-direktør Einar Håndlykken overfor Dagbladet.

Engelsk interesse I sommer opplyste Telemarksavisa at Manchester United hadde lagt inn et bud på Zekhnini, men det avkrefter Håndlykken overfor Dagbladet, noe han også gjorde på det daværende tidspunktet.

På spørsmål om Manchester United har vært i kontakt med Odd angående Zekhnini, svarer Odd-direktøren slik:

- Det tror jeg ikke jeg skal si så mye om.

Dagbladet kjenner imidlertid til at flere engelske klubber har besøkt Skien de siste månedene, i ens ærend for å se Odds 17 år gamle juvel i aksjon.

Overrasket Hummels Det er bare tre og en halv måned siden Zekhnini debuterte for Odd i Tippeligaen. Datoen var 12. juni da unggutten entret Lerkendal-gresset i borteoppgjøret mot Rosenborg.

I etterkant har den teknisk briljante og lynhurtige kantspilleren blant annet gjort seg bemerket med to svært gode kamper mot nettopp Borussia Dortmund i Europa League. Etter matchen mellom lagene på Skagerak Arena 20. august uttalte tyskernes kaptein, verdensmester Mats Hummels, seg positivt om nordmannen.

IMPONERT: Borussia Dortmund-kaptein Mats Hummels likte det han så av Rafik Zekhnini i oppgjøret tyskerne vant 4-3 i Skien i august. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
IMPONERT: Borussia Dortmund-kaptein Mats Hummels likte det han så av Rafik Zekhnini i oppgjøret tyskerne vant 4-3 i Skien i august. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Odd var bra. De hadde to gode kantspillere - spesielt han på venstre. Han var en rask og fin spiller. Vi visste at de kunne skape problemer for oss og det gjorde de i dag, sa Hummels, før stopperen reagerte med vantro da han fikk opplyst at Zekhnini bare var 17 år gammel.

- Hæ? Er det sant? Er han virkelig 17 år? Hva i helvete? spurte Hummels, som kan få Zekhnini som lagkamerat om klubben hans formaliserer interessen for Zekhnini.

Odds direktør understreker på sin side at de på ingen måte har hastverk med å selge unggutten.

- Vi tar interessen for Rafik med stor ro. Vi tenker langsiktig utvikling av ham. Det er heller ikke sikkert at han starter kampen på søndag, minner Håndlykken om.

TÅLMODIG: Odd-direktør Einar Håndlykken forteller at klubben ikke har hastverk med å selge Zekhnini.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TÅLMODIG: Odd-direktør Einar Håndlykken forteller at klubben ikke har hastverk med å selge Zekhnini. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer