MED HVERT ÅR: Cristiano Ronaldo. Foto: AP Photo/Francisco Seco/NTB Scanpix
MED HVERT ÅR: Cristiano Ronaldo. Foto: AP Photo/Francisco Seco/NTB ScanpixVis mer

FIFPro kårer sesongens lag

Stor kåring av verdens beste spillere: Ingen City-spillere blant de 55 beste

Hele 13 av spillerne på FIFPros liste over verdens beste spillere forrige sesong, spilte for Real Madrid.

(FourFourTwo): Organisasjonen FIFPro (spillernes internasjonale fagforening) har kommet med sin foreløpige liste over de beste fotballspillerne i verden basert på forrige sesong.

Det er en årlig kåring hvor «verdens beste ellever» vil bli satt opp, og dette er nummer 14 i rekka.

FIFPro har bedt profesjonelle fotballspillere over hele verden om å sette opp et drømmelag bestående av én keeper, fire forsvarsspillere, tre midtbanespillere og tre angripere.

Rundt 25 000 spillere har avgitt sin stemme, og det er de 55 spillerne som står nederst i denne saken (i egen faktaboks) som har sanket flest stemmer.

Diverse fakta

Det er verdt å merke seg at Real Madrid har hele 13 spillere, noe som er ny rekord siden kåringen fant sted for første gang 2004/05-sesongen (Pepe gikk til Besiktas i sommer). De liljehvite hadde også den gamle rekorden på 12 spillere (satt i både 2014 og 2015).

Ni spillere er på lista for første gang: Jan Oblak, Samuel Umtiti, Antonio Valencia, Casemiro, Philippe Coutinho, Nemanja Matic, Harry Kane, Romelo Lukaku og Kylian Mbappé.

Antonio Valencia forteller på Twitter at det er «en ære å bli nominert».

Det er kun to spillere som har vært på laget siden 2004/05-sesongen: Gianluigi Buffon og Cristiano Ronaldo.

Det er flest spillere fra Spania (ni), mens det er sju spillere fra både Brasil og Frankrike. England har kun Harry Kane på lista, som ikke inneholder noen spillere fra Asia eller Afrika.

Manchester City har ikke noen spillere på lista. Spillere som Sergio Agüero og Kevin De Bruyne var på lista i fjor. Manchester United har fem spillere (De Gea, Valencia, Pogba, Zlatan og Lukaku), Liverpool én (Philippe Coutinho), Chelsea fire (Hazard, Matic, Kanté og David Luiz), Arsenal to (Alexis Sanchez og Mesut Özil) og Tottenham én (Harry Kane).

23. oktober vil FIFPro og FIFA avsløre hvilke elleve spillere som stikker av med seieren etter avstemmingen.

Verdens beste lag 2016:

Manuel Neuer, Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos, Marcelo, Andrés Iniesta, Toni Kroos, Luka Modric, Lionel Messi, Luis Suarez og Cristiano Ronaldo