100 største talenter

Stor kåring av verdens største talenter: Her er de fem beste

FourFourTwos kåring av de største talentene i verden.

DE ALLER BESTE: FourFourTwo har laget en kåring av verdens største talenter basert på en liste spillere fra Football Manager 2018. Foto: FourFourTwo
DE ALLER BESTE: FourFourTwo har laget en kåring av verdens største talenter basert på en liste spillere fra Football Manager 2018. Foto: FourFourTwo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): FourFourTwo holder en stor kåring av de 100 største fotballtalentene i 2017. De som er på lista var tenåringer før 23. oktober.

Det er noen få unntak som har fylt 20 år, men vi er sikre på at du vil være enig i at de fortjener en plass.

Her er plassene 5-1:

5. Federico Chiesa (Fiorentina)

Når det gjelder debuter, så er det ikke mye som slår Juventus Stadion. Chiesa var bare 17 da han debuterte mot det italienske storlaget. Sønnen til Enrico Chiesa klarte ikke å hjelpe Fiorentina til seier, men han leverte en god foestilling.

Stjerneskuddet fortsatte å imponere samtidig som klubben sjanglet seg gjennom 2016/17-sesongen, men det var da den nye sesongen sto på trappene at han virkelig begynte å skinne.

Han fikk etter hvert en ledende rolle i trioen bak spissen i manager Stefano Piolis 4-2-3-1-system, noe som får det beste ut av Chiesa.

Han er effektiv på begge flankene eller gjennom midten, og er energisk, dynamisk og teknisk god. Han er god til å dra seg forbi oppassere med sin høye fart og utrolige dribleferdigheter.

Likevel må han jobbe litt med avslutningene, men med en far med over 200 mål i karrieren, vet unggutten hvor han skal søke råd.

- Frederico har ikke forandret seg i det hele tatt etter at han ble så populær, fortalte pappa Enrico til La Gazzetta dello Sport nylig.

- Han er fortsatt ydmyk og har de samme vennskapene. Han ønsker fortsatt å vokse profesjonelt og studerer motstanderne på video. Han blir aldri lei av å lære. Hemmeligheten hans er å trene hardt hver dag, sier han.

Det har foreløpig lønnet seg.

Stor kåring av verdens største talenter: Her er de fem beste

4. Christian Pulisic (Borussia Dortmund)

Tidenes beste amerikanske spiller i en alder av 19? Dersom det er en overdrivelse, er det en liten en.

Det gir deg kanskje et lite inntrykk av talentet som Pulisic besitter, den unge spilleren som Washington Post i august beskrev som «spilleren i USAs fotballdrømmer».

I den katastrofale VM-kvaliken til USA, var det Pulisic som ga grunn til håp og optimisme. Han sto fram da de måtte slå Panama med scoring og assist.

Det var heller ikke hans feil at laget ikke maktet å ta seg til VM i kampen mot Trinidad, hvor han blant annet scoret på et langskudd i 1-2-tapet.

Men det er på klubbnivå vi virkelig har fått se hva amerikaneren kan. Han har brukt de to siste sesongene på å etablere seg i Dortmunds energiske angrep.

Selv om han har spilt mye på kantene, er det bred enighet om at Pulisic vil få en mer sentral rolle i framtiden. Det gir mening, for han er god med begge beina og dikterer spillet som de beste «tierne» i spillet.

Det som imponerte den tidligere Dortmund-sjefen Thomas Tuchel, er Pulisics taktiske forståelse og villigheten til å jobbe like hardt uten ballen som med den.

- Han har veldig god selvtillit. Du kan se det i trening og måten han spiller på. Han er ikke nervøs, han er veldig ambisiøs.

Det kanskje beste skussmålet til Pulisic er at klubben nesten ikke har merket at Ousmane Dembele dro til Barcelona. Dortmund scorer faktisk mer enn det de gjorde forrige sesong, og amerikaneren er fast på laget.

Å bære en hel nasjons håp på unge skuldre er ingen liten oppgave, men Pulisic har levert varene så langt.

Og han blir bare bedre.

Stor kåring av verdens største talenter: Her er de fem beste

3. Marcus Rashford (Manchester United)

Hva om Anthony Martial aldri hadde blitt skadet på oppvarmingen før kampen mot FC Midjylland?

Det var i den kampen Marcus Rashford plutselig ble kastet innpå, scoret to mål og gjorde det samme mot Arsenal tre dager etterpå. Kanskje han var talentfull nok til å få en sjanse før eller siden uansett.

Men kanskje ikke. Rashfords 20 måneder med seniorfotball har vært en eneste lang opptur, og det er sjeldent for en spiller som dukket opp fra intet. Det var bare noen få som visste hvem han var, og han hadde til og med ikke en egen Wikipedia-side da han debuterte.

Rashford har tatt godt vare på alle mulighetene han har fått, og med tanke på at han ikke hadde sparket en ball på toppnivå før februar 2016, er det smått utrolig at han er den mest spennende spilleren i United.

Særlig med tanke på at klubben har det som var en av tidenes dyreste tenåringer da han ankom klubben (Anthony Martial).

Rashford har alt som skal til for å gjøre ham til en veldig spennende spiss. Han er kvikk i vendingene, har et godt touch og er fryktløs når han går mot mål. Men det er forståelsen av spillet som gjør at han stikker seg skikkelig ut.

Det er ventet at han vil bli en av de største, og vi vil nok ikke måtte vente lenge.

Stor kåring av verdens største talenter: Her er de fem beste

2. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)

Har en spiller noensinne utviklet seg så raskt? 2016/17-sesongen var Mbappés første som profesjonell spiller, men den var så imponerende at PSG betalte ny verdensrekord for en tenåring.

På denne tiden i fjor var det få som hadde hørt om Kylian Mbappé, men nå blir 18-åringen sett på som en av de største stjernene i verden.

Det siste året har vært sensasjonelt, og man kan argumentere for at han er bedre enn det Thierry Henry var på samme alder. Lynrask, fantastisk ballkontroll og veldig godt overblikk er det som gjør Mbappé ustoppelig når han er i form, og det skjedde oftere enn ikke forrige sesong.

Han startet sesongen som reserve i Monaco, men begynte å blomstre etter å ha scoret ett og levert to assist mot Montpellier i oktober. Han scoret 15 mål i Ligue 1 for laget som vant ligaen, men enda mer imponerende var det at han scoret fem mål i Champions League-sluttspillet.

Manchester City og Borussia Dortmund ble slått da Monaco kom til semifinalen, mens unggutten scoret mot Juventus også, etter at italienerne hadde holdt nullen i seks strake kamper før det.

Det gjenstår å se om overgangen til PSG i sommer var lur, men de tidlige tegnene har vært lovende. Monaco er i ferd med å motta 180 millioner euro for sin juvel, og den prislappen vil veie tung på skuldrene til franskmannen.

Den opprinnelige planen var egentlig å bli værende ytterligere én sesong i Monaco, hvor han først slo igjennom.

Mbappés relasjon med Neymar og Edinson Cavani har startet bra, selv om han ikke scorer like hyppig som forrige sesong. Det er ikke så overraskende med tanke på hvem han spiller med på topp. Neymar kom tross alt til PSG for å være hovedpersonen.

18-åringen har heller ikke hatt en fast rolle på laget, og har allerede spilt i alle de tre posisjonene på topp for PSG.

For å toppe det siste året har Mbappé også blitt en viktig figur for Frankrike også, etter å ha startet to VM-kvalik-kamper og scoret sitt første mål for nasjonen i 4-0-seieren over Nederland.

Det er ventet at han vil skinne i Russland-VM til sommeren.

Stor kåring av verdens største talenter: Her er de fem beste

1. Gianluigi Donnarumma (AC Milan)

Italia gruet seg til den dagen den legendariske keeperen Gianluigi Buffon ville legge hanskene på hylla. Det var helt til Gigi nummer to kom for å ta over stafettpinnen.

Da Gianluigi Donnarumma ble kastet inn i Milans førsteellever som 16-åring tilbake i oktober 2015, var det ikke mye som gikk på skinner i Milan. Det var snarere tvert imot.

Klubben var nummer 12 etter åtte kamper under den nye manageren Sinisa Mihajlovic, som ikke nølte med å droppe sin erfarne keeper Diego Lopez og erstatte ham med Donnarumma.

Det sier mye at keeperen han erstattet i den aktuelle kampen mot Sassuolo, seinere stemplet ham som «framtiden til Milan og italiensk fotball».

Og litt mer enn to år seinere ser ikke den uttalelsen ut til å rettferdiggjøre talentet hans. For Donnarumma har vært sensasjonell. Han har holdt nullen i 27 av 80 Serie A-kamper, en imponerende statistikk med tanke på hvor mye Milan har slitt.

Da han reddet straffesparket til Paulo Dybala i Supercoppa Italiana i 2016, sørget han for at klubben vant sitt første trofé på fem år.

AC Milan var rystet i sommer da det ble avslørt at Donnarumma ikke ville forlenge kontrakten, så du kan se for deg lettelsen da han skrev under på en ny fireårskontrakt bare en måned seinere.

Den gigantiske 18-åringen dominerer lufrommet fullstendig, og har ikke noe problem med å kjefte på sine mer erfarne lagkamerater. Han ser allerede ut til å være en fullkommen keeper. Italieneren gjør få feil som mange på hans alder har en tendens til å gjøre, og det er sjeldent ballbehandlingen får ham i trøbbel.

Donnarumma har lenge blitt sett på som arvtakeren etter Buffon, som vil legge opp til sommeren.

- Dersom det ikke var for Buffon, ville han kanskje allerede har vært førstevalget, sa Italia-sjef Giampiero Ventura nylig.

- Han har en ekstraordinær viktig framtid, mener han.

All ære til den beste tenåringen i verden.

Stor kåring av verdens største talenter: Her er de fem beste

* FourFourTwo har samarbeidet med Football Manager 2018 i forbindelse med lansering av spillet. Det er 1100 speidere som jobber verden over for å rapportere tilbake til dem som lager spillet. Det er også utgangspunktet for denne lista.

Her finner du oversikten over plassene 100-81

Her finner du oversikten over plassene 80-61

Her finner du oversikten over plassene 60-41

Her finner du oversikten over plassene 40-21

Her finner du oversikten over plassene 20-6

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer