Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

100 største talenter

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

FourFourTwos kåring av de største talentene i verden.

DE ALLER BESTE: FourFourTwo har laget en kåring av verdens største talenter basert på en liste spillere fra Football Manager 2018. Foto: FourFourTwo
DE ALLER BESTE: FourFourTwo har laget en kåring av verdens største talenter basert på en liste spillere fra Football Manager 2018. Foto: FourFourTwo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): FourFourTwo holder en stor kåring av de 100 største fotballtalentene i 2017. De som er på lista var tenåringer før 23. oktober.

Det er noen få unntak som har fylt 20 år, men vi er sikre på at du vil være enig i at de fortjener en plass.

Her er plassene 100 til 81:

100. Reiss Nelson (Arsenal)

Den unge vingen har allerede blitt sammenliknet med Arsenl-ikonet Thierry Henry. Nelson forsøker å holde beina godt plantet på bakken, og Arsene Wenger har skrytt av holdningene hans.

Nelson er rask og teknisk, og er også i ferd med å lære seg å bli en god forsvarer. Han har spilt som vingback i Ligacupen og i Europa League i 2017/18. 17-åringen har også scoret ni mål på ti kamper for England U17 og var en del av laget som kom til kvartfinalen i 2016-EM.

Foreløpig høydepunkt: Nelson kom inn som innbytter på Wembley i Community Shield-kampen mot Chelsea. Han spilte bare tre minutter, men var med på å vinne kampen.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

99. Fabian Reese (Schalke 04)

Det var få som trodde at Reese ville få spilletid for Schalke etter et vanskelig låneopphold i Karlsruhe, som rykket ned til tredjedivisjon i 2016/17-sesongen. Men sjef Domenico Tedesco hadde troen på den unge gutten med kallenavnet «Super Fabi», og har gitt ham seks innhopp i Bundesliga denne sesongen.

Han er høy og god i lufta og Reese forsøker å kopiere sitt idol Robin van Persie. Han har også fått skryt for arbeidsinnsatsen, motivasjonen og intelligensen, men må jobbe mer med det taktiske.

Foreløpig høydepunkt: Reese vant U19-Bundesliga med Schalke i 2014/15-sesongen og scoret 14 mål for dem den påfølgende sesongen.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

98. Mile Svilar (Benfica)

Svilar vil aldri glemme at han ble den yngste Champions League-keeperen i historien da han spilte mot Manchester United i oktober i en alder av 18 år og 52 dager. Det endte med et 0-2-tap og en kostbar feil av sisteskansen.

I returkampen på Old Trafford så det lenge ut som Svilar ville gjøre opp for seg med en strafferedning, før et skudd fra Nemanja Matic smalt i stolpen og via ryggen hans i mål. Et veldig uheldig selvmål.

Du får ingen pris for å gjette hvilken klubb som har blitt linket til ham etterpå...

Foreløpig høydepunkt: Redningen på Anthony Martials straffespark, og det på Old Trafford. «I min alder er det spesielt», sa han etter kampen. Han tar ikke feil.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

97. Nicolas Schiappacasse (Atlético Madrid)

Han har italiensk pass, som etternavnet hans tyder på, men Schiappacasse representerer Uruguay og er en av de største talentene i Sør-Amerika i hans aldersgruppe.

River Plate ga ham debuten i en alder av 16, og Atlético Madrids speidere var raske med å reagere. Schiappacasse har ikke slått gjennom i Spania, men Diego Simeone verdsetter ham høyt og har invitert ham til å trene med A-laget ved flere anledninger.

Foreløpig høydepunkt: Schiappacasse scoret vinnermålet på overtid for River Plate mot Defensor Sporting i 2015.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

96. Jordan Lotomba (Young Boys)

Han er allsidig og har allerede skaffet seg erfaring. Lotomba ser ut til å gå en lysende framtid i møte. Han kan spille både i forsvar og på midtbanen på begge flankene, og kombinerer fornuftige taklinger og god posisjonering med fart og angrepinstinkt.

Han startet som høyreback for Sveits U21, men har stort sett spilt venstreback i Young Boys, som hentet ham fra Lausanne i sommer. Drømmen hans er å spille for en spansk klubb og det vil ikke være utenkelig.

Foreløpig høydepunkt: Lotomba scoret det avgjørende målet som hjalp Young Boys å slå Dynamo Kiev i Champions League-kvalifiseringen, selv om det var takket være en keepertabbe.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

95. Cameron Carter-Vickers (Sheffield United, lån fra Tottenham)

Carter-Vickers representerer USA på ungdomsnivå, men er født og oppvokst i Southend og ble en del av Tottenhams akademi som elleveåring.

Den sterke midstopperen forventet nok å få en sjanse i London tidligere, men det har vært vanskelig under manager Mauricio Pochettino, som sendte ham på lån til Sheffield United denne sesongen.

19-åringen ble raskt førstevalget for klubben som overrasker i Championship (andreplass i skrivende stund).

Foreløpig høydepunkt: Carter-Vickers markerte seg i debuten med en matchvinnerscoring mot Bolton i midten av september.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

94. Jacob Bruun Larsen (Borussia Dortmund)

Borussia Dortmund elsker å bruke unge vinger, og den venstrebeinte dansken er et spennende talent.

Han ble hentet fra Lyngby i 2015 etter å ha scoret masse mål på U19, og ovebeviste BVB-lederne om å hente ham til A-laget.

Han fikk Bundesliga-debuten mot Hamburg i september og fortsatte å imponere i UEFA Youth League, hvor han blant annet scoret to mål mot Real Madrid.

Foreløpig høydepunkt: Bruun Larsen scoret 20 mål på bare 17 kamper for U19 i 2016/17-sesongen, og scoret fem mål mot Wuppertaler.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

93. Krystian Bielik (Arsenal)

Nicklas Bendtner var en gang på utlån fra Arsenal til Birmingham da han ble sett på som et stort talent, men klubben håper at Bielik vil være enda mer suksessfull.

Det er fortsatt en god sjanse for det, siden den polske stjerna er rolig og fornuftig. Han er en grasiøs midtstopper som også kan gjøre jobben på defensiv midtbane.

Bielik spilte ti ligakamper for Birmingham forrige sesong, men har ikke spilt for Arsenal denne sesongen. Wenger hentet ham fra Legia Warszawa for 25 millioner kroner.

Foreløpig høydepunkt: Bielik var imponerende under oppkjøringen for Arsenal, selv om det er vanskelig å vurdere ham mot beskjeden motstand.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

92. Simone Lo Faso (Fiorentina, utlån fra Palermo)

Palermo er berømt for å ha gode speidere utenlands, men Lo Faso er en lokal juvel. Han ble født i Palermo og ble en del av akademiet som 14-åring.

Han er en talentfull spiss som debuterte på førstelaget forrige sesong, og fikk debuten i et 2-6-tap for Lazio. Etter Palermos nedrykk hentet Fiorentina ham på lån med mulighet til kjøp, og han har vist seg positivt fram for trener Stefano Pioli.

Foreløpig høydepunkt: Spill i kvartfinalen i U17-EM med Italia i 2015. Lo Faso scoret et viktig mål mot Irland i gruppespillet.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

91. Odsonne Edouard (Celtic, utlån fra PSG)

Han er en høy, kraftig spiss som ble født i Fransk Guyana og har allerede oppnådd mye. Han var toppscorer under U17-EM 2015 med åtte mål, tidenes beste i turneringens historie.

Han har også levert noen gode forestillinger mot PSG i UEFA Youth League da de kom til finalen i 2016.

Edouard scoret sitt første Ligue 1-mål forrige sesong da han var på lån i Toulouse. Denne sesongen kan han bli en nøkkelfigur for Celtic, og scoret i sin debut for skottene.

Foreløpig høydepunkt: Hattrick i 4-1-seieren over Tyskland i finalen i U17-EM var fenomenalt.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

90. Berkay Ozcan (Stuttgart)

Oszan har valgt å representere Tyrkia selv om han ble født i Tyskland. Han har derfor blitt sammenliknet med Mesut Özil.

Det kan vise seg å være viktig i framtiden, for midtbanespilleren viste lovende takter da Stuttgart rykket opp i 2016/17-sesongen, hvor han spilte 21 kamper, scoret to mål og hadde tre målgivende pasninger for sine lagkamerater.

Det tok ham litt tid til å markere seg i Bundesliga, for 19-åringen har forsatt litt å gå på fysisk, men Ozcan har startet Stuttgarts to siste kamper og fikk to assist i 3-0-seieren over Freiburg. Ting ser lovende ut.

Foreløpig høydepunkt: Forestillingen mot Freiburg. Ozcan serverte Daniel Ginczek og Benjamin Pavard scoringer seint i den første omgangen, slik at laget gikk til pause med en solid ledelse. Det første var et innlegg og det andre var et frispark.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

89. Guus Til (AZ Alkmaar)

Han er en høy offensiv midtbanepsiller som kombinerer teknikk med fysisk tilstedeværelse og er god i lufta.

Han ble født i Zambia og tilbrakte ungdomsårene i Mosambik og Namibia før han slo seg til ro i Nederland og ble en av de mest ettertraktede på AZ Alkmaars akademi.

Etter at han fikk sin debut september 2016, har Til vært jevnlig i elleveren. Han har også fått en del kamper for det nederlandske U20-laget.

Foreløpig høydepunkt: Til har scoret sju mål i Eresdivisie, og vinnermålet mot NAC Breda var spesielt imponerende. Han har vært i storform i det siste, og scoret begge målene i en 2-1-seier over Heerenveen, før han scoret i 3-2-seieren over Willem ll.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

88. Gian-Luca Itter (Wolfsburg)

Itter må ha vært fornøyd da Martin Schmidt ble ansatt som ny Wolfsburg-trener september 2017. Sveitseren elsker å gi unggutter en sjanse, og den 18 år gamle venstrebacken har fått muligheten til å vise seg fram i Bundesliga.

Han er rask, teknisk, elegant og taktisk smart. Han er ettertraktet og mange eksperter forventer at han blir en nasjonal stjerne.

Itters tvillingbror David-Jerome spiller også i Wolfsburg, og begge har blitt fulgt av Arsenal.

Foreløpig høydepunkt: Itter spilte 90 minutter i den dramatiske 2-2-kampen mot Bayern München i september, som viste seg å være Carlo Ancelottis siste som manager for Bayern.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

87. Julien Ngoy (Stoke)

Ngoy er så høyt verdsatt at Monaco vurderte å signere ham som en erstatter for PSGs superstjerne Kylian Mbappé.

Han er sterk og teknisk og har potensial, selv om progresjonen tar litt lenger tid enn forventet. Stoke hentet ham foran nesa på Manchester United og Real Madrid i 2013, men han har fortsatt ikke fått spille på A-laget under Mark Hughes.

Ngoy kom bare innpå i fem Premier League-kamper forrige sesong, men skrev under på en ny femårskontrakt med klubben i september.

Foreløpig høydepunkt: Å spille 17 minutter mot Manchester United er ikke så stort høydepunkt, men det er det han har oppnådd så langt.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

86. Giovanni Troupee (Utrecht)

Troupee ønsket å bli pilot som barn, men måtte nøye seg med fotball, og har blitt en av de mest talentfulle høyrebackene i Nederland.

Han fikk debuten mot Utrecht i en alder av 17 og startet regelmessig i løpet av 2016/17-sesongen, hvor han fikk 31 kamper og kombinerte høy fart med et ønske om å angripe hver gang han fikk sjansen.

Carles Pyol er rollemodellen til Troupee, og forsvareren har også etterliknet hårfrisyren hans.

Foreløpig Høydepunkt: Troupee scoret tre ligamål i 2016/17, inkludert et mål i den dramatiske 3-3-kampen mot Feyenoord.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

85. Ronaldo Vieira (Leeds)

Han ble oppkalt etter den brasilianske stjerna Ronaldo og har en tvillingbror som heter Romario, og begge har hatt noen uvanlige karriereveier.

Han ble født i Guinea-Bissau og emigrerte seinere til Portugal hvor han ble en del av Benficas akademi, men familien flyttet til Leeds og var heldige nok som fikk ham.

Han er en allsidig midtbanespiller som spilte 34 ligakamper under Garry Monk forrige sesong og ble også kalt inn på Englands U20-lag.

Foreløpig høydepunkt: Vieira scoret på et fantastisk langskudd på overtid mot Norwich november 2016, hans eneste mål for Leeds så langt.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

84. Rui Pires (Porto)

Han er en klassisk defensiv midtbanespiller og har blitt hyllet for å være en god ballvinner og tilrettelegger. Han blir sett på som Danilos arvtaker i Porto.

Han har kun spilt for reservelaget til nå, etter å ha vært kaptein på ungdomslaget, men Pires har vist tegn til storhet og har blitt varmt omtalt av trener Antonio Folha. Mange forventer at han vil bli en del av førstelaget i løpet av sesongen.

Foreløpig høydepunkt: Pires var sterkt delaktig i at Portugal tok seg til finalen i U19-EM i Georgia, og fikk en fortjent plass på turneringens lag.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

83. Jadon Sancho (Borussia Dortmund)

Kan dette være en av de beste kjøpene? Sancho er en ving med vanvittige egenskaper og ble sett på som et stort talent i Manchester City, men ble en del av Dortmund i 2017 fordi han følte veien til A-laget til de lyseblå var lang.

Han fikk muligheten til å vise seg fram i Tyskland og fikk trøye nummer sju etter at Ousmane Dembélé dro til Barcelona. BVB betalte 80 millioner kroner for en spiller som scoret 16 mål på 19 kamper for England U17.

Foreløpig høydepunkt: Sancho ble den første engelskmannen til å spille for Dortmund i Bundesliga da han fikk ligadebuten mot Eintracht Frankfurt i oktober, og scoret nesten i tillegg.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

82. Marquinhos Cipriano (São Paulo)

Han har blitt beskrevet som et av de største brasilianske talentene i sin aldersgruppe og har en utkjøpsklausul på 300 millioner kroner.

São Paulo signerte den offensive midtbanespilleren fra Brasil i 2015 og de siste to årene har det vært interesse fra PSG, Porto, Manchester City, Arsenal og Juventus.

Selv om han stadig spiller for Brasils U20-lag, har han ikke fått A-lagskamper for São Paulo.

Foreløpig høydepunkt: Han imponerte for Brasil U20 under mesterskapet i Toulon da England vant.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

81. Federico Dimarco (Sion)

Han er en rask venstreback som liker å angripe og har også et brukbart skuddbein. Dimarco har Roberto Carlos som sitt forbilde. I likhet med brasilianeren ble også han kastet på dør av Inter.

Han er født i Milano og spilte på akademiet, hvor han fikk sin debut som 17-åring. Men etter et låneopphold i Empoli fikk han ikke fornyet tillit i Inter.

I stedet ble Dimarco solgt til Sion med en mulighet for å kjøpe ham tilbake dersom han skulle imponere for sveitserne.

Foreløpig høydepunkt: Dimarco scoret to mål, et frispark og et straffespark, og senket England i semifinalen i U19-Em i fjor. Han scoret fire mål totalt i turneringen.

image: Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 100-81

* FourFourTwo har samarbeidet med Football Manager 2018 i forbindelse med lansering av spillet. Det er 1100 speidere som jobber verden over for å rapportere tilbake til dem som lager spillet. Det er også utgangspunktet for denne lista.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!