100 største talenter

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 20-6

FourFourTwos kåring av de største talentene i verden.

DE ALLER BESTE: FourFourTwo har laget en kåring av verdens største talenter basert på en liste spillere fra Football Manager 2018. Foto: FourFourTwo
DE ALLER BESTE: FourFourTwo har laget en kåring av verdens største talenter basert på en liste spillere fra Football Manager 2018. Foto: FourFourTwo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): FourFourTwo holder en stor kåring av de 100 største fotballtalentene i 2017. De som er på lista var tenåringer før 23. oktober.

Det er noen få unntak som har fylt 20 år, men vi er sikre på at du vil være enig i at de fortjener en plass.

Her er plassene 20-6:

20. Panagiotis Retsos (Bayer Leverkusen)

Han er født i Sør-Afrika og har greske foreldre, likevel skaper Retsos seg et navn i tysk fotball.

Han er en allsidig forsvarer som har spilt på backen til tross for at han er mer komfortabel som midtstopper. 19-åringen er sterk i lufta og god i taklingene, og er også villig til å spille seg ut bakfra.

Den tidligere Olympiakos-mannen ble den dyreste greske spilleren i historien da Leverkusen betalte 22 millioner euro for ham i sommer.

Foreløpig høydepunkt: Retsos spilte i 2-1-seieren over Kypros, et resultat som gjorde at Hellas nærmest sikret seg playoff-kamper i VM-kvaliken.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 20-6

19. Weston McKennie (Schalke 04)

Christian Pulisic, John Brooks og Bobby Wood er er blant spillerne fra USA som har gjort det bra i Bundesliga, og nå håper McKennie å følge i fotsporene til sine landsmenn.

Han er en fullblods defensiv midtbanespiller som spesialiserer seg på å vinne tilbake ballen for laget, for deretter å strø pasninger til lagkameratene.

McKennie ble nylig tatt ut på landslaget til kampen mot Portugal.

Foreløpig høydepunkt: McKennie fikk sin Bundesliga-debut mot Bayern München i september, og skrev under på en ny femårskontrakt med Schalke bare åtte dager seinere.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 20-6

18. Dayot Upamecano (RB Leipzig)

- Dayot har alt som skal til for å bli suksessfull i profesjonell fotball, sier RB Leipzig-forsvarer Marvin Compper i juni.

Det er fortsatt tidlig for Upamecano, som allerede har fått mye skryt etter overgangen fra Red Bull Salzburg.

Upamecano er en midtstopper som leser spillet bra og er aggressiv i taklingene, men 19-åringen slår også veldig gode pasninger.

Frankrike har ikke akkurat få alternativer i forsvaret, men han er en outsider til å komme med i Les Bleus' VM-tropp.

Foreløpig høydepunkt: Tenåringen viste at han er moden for alderen og imponerte i RB Leipzigs 2-3-tap for Borussia Dortmund i oktober.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 20-6

17. Ezequiel Barco (Independiente)

Han er en offensiv midtbanespiller som kan spille på venstrekanten eller sentralt i banen og har etablert seg som en kreativ kraft i Argentina.

18-åringen er en fantastisk dribler som er god med begge bein, noe som gjør at han kan utfordre motstandere fra begge kanter. Han er flink til å komme seg ut av trange situasjoner med sin smidighet og gode teknikk.

Barco har scoret seks mål i klubbkarrieren og det er ikke noen tvil om at han har god selvtillit. Tenåringen får også ta straffene i klubben.

Foreløpig høydepunkt: Barco satte inn utlikningen da laget hans slo Huracan 2-1 og hjalp Independiente å kvalifisere seg til Copa Sudamericana.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 20-6

16. Matheus Fernandes (Botafogo)

Fernandes debuterte først for klubben i januar, men har allerede etablert seg som en nøkkelspiller under trener Jair Ventura.

Han er en aggressiv midtbanespiller som takler hardt, og 19-åringen har en tendens til å ligge foran forsvaret og bryte opp spillet. Til tider driver han også framover i banen med ballen.

Han har spilt to kamper for Brasil U20 og håper å få debuten på A-laget før sommerens VM.

Foreløpig høydepunkt: Midtbanespilleren startet begge kampene i Botafogos 3-0-seier over Nacional i sesongens Copa Libertadores, og hjalp laget til kvartfinalen.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 20-6

15. Toni Lato (Valencia)

En spiller Valencia har dyrket fram selv og som klubben håper vil følge i fotsporene til José Gaya. Lato har iallfall levert varene i 2017.

19-åringen fikk sin første La Liga-start i januar og har ikke sett seg tilbake siden. Han har vist at han kan bidra både offensivt og defensivt fra sin venstreback-posisjon.

Han er en rask og atletisk back som også er komfortabel med ballen. Lato har også blitt linket til Liverpool ved flere anledninger.

Foreløpig høydepunkt: Lato var fantastisk for Valencia mot Real Madrid i august, da han forsvarte seg godt mot Gareth Bale og hadde en assist i 2-2-oppgjøret.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 20-6

14. Matheusinho (America Mineiro)

Han er kanskje ikke blant de største, men den offensive midtbanespilleren er en av de største talentene fra Brasil i øyeblikket.

Han er lynkjapp og har et lavt tyngdepunkt, noe som gjør at 19-åringen enkelt drar seg forbi motstandere, enten på vingen eller sentralt i banen.

Matheusinho har også forbedret sluttproduktet de siste månedene, men en kneskade i oktober under en 1-1-kamp mot Parana har satt ham ut av spill.

Foreløpig høydepunkt: Matheusinho scoret vinnermålet i en Serie B-kamp mot Santa Cruz tidligere denne sesongen.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 20-6

13. Timothy Fosu-Mensah ( Crystal Palace, på lån fra Manchester United)

Fous-Mensah ble snappet opp at Manchester United som 16-åring i 2014 etter åtte sesonger i Ajax. Han fikk sin seniordebut for klubben under Louis van Gaal to år seinere, i en 3-2-seier over Arsenal på Old Trafford.

Denne sesongen er han på utlån i Crystal Palace som sliter i Premier League. Den allsidige nederlenderen kan spille høyreback, venstreback, midtstopper og på midtbanen.

Foreløpig høydepunkt: Han startet i Manchester Uniteds seier over Everton i FA Cupens semifinale i 2015/16-sesongen.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 20-6

12. Felix Passlack (Hofenheim, på lån fra Borussia Dortmund)

Borussia Dortmund er veldig flinke til å videreutvikle unge spillere og Passlack er blant de siste i rekka.

Han er for øyblikket på lån i Hoffenheim, og høyrebacken har blitt sammenliknet med Bayern Münchens Rafinha på grunn av sin fart, utholdenhet og at han er rolig med ball.

- Jeg kunne begynt å grine når jeg vet at jeg ikke skal trene denne fyren mer, uttalte Jürgen Klopp før han forlot klubben i 2015.

Foreløpig høydepunkt: Passlac var kaptein for landet sitt under U17-EM i 2015, hvor han scoret tre mål og spilte hvert minutt da Tyskland kom til finalen.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 20-6

11. Tom Davies (Everton)

Akademispilleren spilte seg inn på laget forrige sesong etter å ha debutert i Premier League sesongen før.

Han er en energisk boks-til-boks midtbanespiller som har det som trengs både fysisk og teknisk. Davies ble kåret til årets unge spiller på Goodison Park i 2016/17-sesongen, etter å ha spilt 25 kamper i alle turneringer.

Den 19 år gamle nevøen fra den tidligere Everton-spilleren Alan White har også representert England på U16, U17, U18, U19 og U21, og ble invitert til å trene med A-laget i 2015.

Foreløpig høydepunkt: Davies var fantastisk i Evertons 4-0-seier over Manchester City i januar, hvor han scoret et fantastisk mål som ble kåret til sesongens beste av klubben.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 20-6

10. Manuel Locatelli (AC Milan)

Det var i oktober 2016 at Locatelli viste seg fram i en alder av 18, da han hamret inn en vakker volley-scoring på San Siro mot Sassuolo.

Han blir beskrevet som rolig, selvsikker og overraskende moden for alderen. Han avsluttet 2016/17-sesongen med sin 25. kamp for klubben. Den sesongen sørget han for at klubben ikke savnet Riccardo Montolivo.

Selv om han har slitt med spilletid denne sesongen, takket være tunge investeringer i sommer, er det ikke noe tvil om at han er et stort talent. Vi blir ikke overrasket om han snart er å finne i startelleveren igjen.

Foreløpig høydepunkt: Den vakre scoringen mot Sassuolo som fikk ham til å bryte ut i tårer.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 20-6

9. Trent Alexander-Arnold (Liverpool)

Det finnes få lyspunkt i Liverpools vaklende forsvar, men en som har vært i klubben siden han var seks år er nettopp det.

Alexander-Arnold introduserte seg virkelig for Europa da han banket inn et nydelig frispark mot Hoffenheim i Champions League-kvaliken, en scoring som ble omtalt som «vakker» av Steven Gerrard.

I en tid der vingbacker har blitt mer viktig for klubber, står Alexander-Arnold fram som en utrettelig spiller som også har en god pasningsfot. Legger du til en god skuddfot og god teknikk har du en allsidig back.

Foreløpig høydepunkt: Den viktige scoringen mot Hoffenheim som sørget for at de røde fikk et godt utgangspunkt før returoppgjøret.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 20-6

8. Matthijs de Ligt (Ajax)

En ballspillende midtstopper som var en av de beste i klubben forrige sesong, da Ajax tapte ligagullet på målstreken og finalen mot Manchester United i Europa League.

Da han startet mot United i en alder av 17 år og 285 dager, ble han tidenes yngste nederlender til å spille i en europeisk finale.

De Ligt har slått flere rekorder i Ajax, og ble blant annet den nest yngste målscoreren i klubbens historie etter Clarence Seedorf.

Han har hatt en fenomenal progresjon. Han er god med begge bein, har bra overblikk, er taktisk smart, en god tilrettelegger og er veldig god med ballen i beina. De Ligt kan bli en av de beste stopperne i sin generasjon.

Foreløpig høydepunkt: Finalen i Europa League mot Manchester United, der de Ligt spilte bra til tross for et 0-2-tap.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 20-6

7. Douglas Luiz (Girona, på lån fra Manchester City)

Vasco da Gama-fans var sjokkerte da klubben rykket ned til andredivisjon i Brasil, men for unge talenter i akademiet var det faktisk positive nyheter.

Mange fikk en sjanse til å skinne i Serie B, og noen tok vare på muligheten. Douglas Luiz var den som gjorde sterkest inntrykk av alle.

Han debuterte i august 2016 i en alder av 17, og viste seg umiddelbart fram. Han er god med ball og bestemt uten, en allsidig boks-til-boks midtbanespiller.

Manchester City signerte ham og sendte ham på utlån til Girona

Foreløpig høydepunkt: Da Douglas Luiz fikk starte mot Barcelona i La Liga.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 20-6

6. Kai Havertz (Bayer Leverkusen)

Han vet hvor målet står og slår ofte den avgjørende pasningen. Han viser alle tegn på at han kan bli en komplett midtbanespiller.

Havertz ble den yngste debutanten i klubbens historie da han debuterte i en alder av 17 år og 126 dager. Han tok virkelig vare på sjansen i skadefraværet til Hakan Calhanoglu.

Han har allerede blitt sammenliknet med idolet Mesut Özil på grunn av sitt fantastiske pasningrepertoar. Han er også veldig intelligent og rolig under press.

- Jeg har aldri sett en så komplett spiller i en alder av 17, uttalte Leverkusen-kaptein Lars Bender.

Han er også høy, fysisk sterk og god i lufta

Foreløpig høydepunkt: Tre assist mot Borussia Mönchengladbach er bare en av mange imponerende forestillinger han har levert.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 20-6

* FourFourTwo har samarbeidet med Football Manager 2018 i forbindelse med lansering av spillet. Det er 1100 speidere som jobber verden over for å rapportere tilbake til dem som lager spillet. Det er også utgangspunktet for denne lista.

Her finner du oversikten over plassene 100-81

Her finner du oversikten over plassene 80-61

Her finner du oversikten over plassene 60-41

Her finner du oversikten over plassene 40-21

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer