Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

100 største talenter

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

FourFourTwos kåring av de største talentene i verden.

DE ALLER BESTE: FourFourTwo har laget en kåring av verdens største talenter basert på en liste spillere fra Football Manager 2018. Foto: FourFourTwo
DE ALLER BESTE: FourFourTwo har laget en kåring av verdens største talenter basert på en liste spillere fra Football Manager 2018. Foto: FourFourTwo Vis mer

(FourFourTwo): FourFourTwo holder en stor kåring av de 100 største fotballtalentene i 2017. De som er på lista var tenåringer før 23. oktober.

Det er noen få unntak som har fylt 20 år, men vi er sikre på at du vil være enig i at de fortjener en plass.

Her er plassene 40-21:

40. Ryan Sessegnon (Fulham)

Ashley Cole 2.0? En engelsk David Alaba? Det er iallfall flere storklubber som jakter stortalentet, inkludert Bayern München, Manchester City og Manchester United.

Venstrebacken gjorde sin Fulham-debut bare 81 dager etter han ble 16, og har siden spilt 48 førstelagskamper for the Cottagers. Og han ble 17 år først i mai.

Sessegnons angrepsegenskaper gjør at han kanskje vil spille høyere i banen i framtiden, slik som tilfellet var med Gareth Bale.

Foreløpig høydepunkt: Da han scoret to mål i 4-1-seieren over Tyskland i U19-EM tidligere i år.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

39. Salih Ozcan (Köln)

Tim Wiese, som startet karrieren i Köln, sluttet med fotball for å starte med wrestling. Ozcan gikk i motsatt retning da han sluttet med wrestling for å bli fotballspiller.

Den offensive midtbanespilleren har slått seg til ro på A-laget og vant nylig Fritz Walter Medal, en pris som tidligere har blitt gitt til Toni Kroos, Mario Götze og Timo Werner, for å være den beste U19-spilleren.

Ozcan har representert Tyskland på hvert nivå fra U15 til U19, men har fortsatt mulighet til å velge Tyrkia.

Foreløpig høydepunkt: Bare 60 sekunder inn i Bundesliga-debuten i september 2016, fintet han to Schalke-spillere på rompa og serverte Simon Zoller en enkel scoring.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

38. Justin Kluivert (Ajax)

Han ser kanskje ut som faren. Han har kanskje vært hypet i tenårene og blitt en av Ajax' yngste debutanter. Men der stopper likhetene mellom Justin Kluivert og pappa Patrick.

Mens Patrick var en sterk spiss som var kjent for å være god i lufta og foran mål, er hans 18 år gamle sønn en rask ving som er kjent for god teknikk. Kluivert ble en del av Ajax' førstelag tidlig i 2017.

Foreløpig høydepunkt: Den nederlandske U21-spilleren gledet publikum mot Go Ahead Eagles i mai, da han snurret rundt med sin oppasser og hamret inn åpningsmålet fra distanse.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

37. Levi Garcia (AZ Alkmaar)

Garcia har allerede blitt spådd en lysende framtid av Marco van Basten og har også slått noen av Dwight Yorkes rekorder.

Han kombinerer fart og teknikk og i motsetning til mange vinger, er det vanskelig å slå ham i dueller. Han har også et veldig godt skuddbein, ifølge van Basten.

Garcia har fått en god start med AZ i Eredivisie, etter å ha blitt en del av klubben på 18-årsdagen i 2015.

Foreløpig høydepunkt: 16 minutter inn i landslagsdebuten borte mot St. Vincent og Grenadinene scoret den da 18 år gamle innbytteren to mål, og ga Trinidad og Tobago en veldig etterlengtet 3-2-seier i VM-kvaliken.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

36. Aymen Barkok (Eintracht Frankfurt)
Jurgen Grabowski, Andreas Möller, Jay-Jay Okocha. De er glad i fotballspillere som kan underholde i Frankfurt, og i Grabowski har klubben en annen magiker i stallen.

19-åringen har noen av de raskeste føttene i fotballen. Han studerer Zinedine Zidane og er ikke redd for å prøve å slå den avgjørende gjennombruddspasningen eller sette ballen i mål fra distanse.

- Han er en drømmespiller, sa Eintracht-trener Niko Kovac om de offensive midtbanespilleren, som Arsenal etter rapportene skal være interessert i.

Barkok har representert Tyskland på flere ungdomslag og spilte 18 Bundesliga-kamper forrige sesong.

Foreløpig høydepunkt: Han kom inn fra benken og hamret inn vinnermålet i Bundesliga-debuten mot Werder Bremen i fjor.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

35. Maximiliano Romero (Velez Sarsfield)

Han har fått kallenavnet El Tigre etter den colombianske spissen Radamel Falcao, og Romero har selv skaffet seg flere byttedyr den siste tiden.

Til tross for at han bare er 18 år gammel er han fysisk sterk og kan score med begge bein. Han scoret to mål i begge de to første ligakampene denne sesongen, og fjernet med det fansen bekymringer etter at storscoreren Mariano Pavone forlot klubben.

Romero mener at det kun var en skade som gjorde at Arsenal stoppet interessen for ham i fjor.

Foreløpig høydepunkt: Han senket Tigre med en volleyscoring og en rakett fra distanse i serieåpningen som endte 3-0.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

34. Axel Tuanzebe (Manchester United)

- Alexis Sanchez kjenner navnet hans nå, sa José Mourinho etter at Tuanzebe hadde god kontroll på chileneren i sin ligadebut.

Tenåringen spilte høyreback den dagen, men vokste i rollen som midtbanespiller forrige sesong og var opprinnelig en ballspillende midtstopper for Uniteds ungdomslag.

Han er født i Kongo, men oppvokst i Rochdale. Han ble en del a United-akademiet som åtteåring og ga sitt første intervju på TV i en alder av elleve. I 2015 ble han kaptein på U18-laget, som den første i hans alder siden Gary Neville i 1991.

Foreløpig høydepunkt: Tuanzebes debut på Emirates endte med et 0-2-tap, men forestillingen hans mot Sanchez gjorde ham til en snakkis i sosiale medier

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

33. Ben Woodburn (Liverpool)

Woodburn har blitt sammenliknet med spissene Robbie Fowler og Michael Owen siden han fikk debuten i fjor, men det er fortsatt ikke sikkert at han vil spille sentralt i banen, siden waliseren startet karrieren på venstrevingen.

Uansett posisjon er Woodburn en fantastisk talentfull unggutt som har mange gode egenskaper som fart, intelligente bevegelser og gode avslutninger.

Han ble Liverpools yngste målscorer gjennom tidene da han scoret i en alder av 17 år og 45 dager mot Leeds forrige sesong.

Foreløpig høydepunkt: Da han scoret et nydelig mål på langskudd i debuten for Wales. Scoringen var med på å holde liv i VM-drømmen.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

32. Sander Berge (Genk)

Genk har vært med på å utvikle noen fantastiske spillere opp gjennom årene, med Kevin De Bruyne, Kalidou Koulibaly og Thibaut Courtois for å nevne noen.

Berge håper nok at han havner i samme kategori som disse stjernene en dag, etter å ha tatt et steg i riktig retning etter overgangen fra Vålerenga i januar.

Han er en høy defensiv midtbanespiller som stoler mer på sine tekniske egenskaper enn fysikken, og trives med å starte angrep bakfra i banen.

Foreløpig høydepunkt: Berge spilte seks kamper i Europa League forrige sesong da Genk kom til kvartfinalen etter å ha slått Athletic Bilbao, Astra Giurgiu og Gent.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

31. Mateus Vital (Vasco da Gama)

Vital har allerede oppnådd flere oppturer og nedturer enn jo-jo-klubben selv. Som femåring kom han til Vasco da Gama og som niåring ble han vitne til at moren ble drept.

Fotballen var alltid redningen, og playmakeren blomstret for Brasils U15-lag før han ble hentet opp på A-laget til klubben.

Vasco rykket ned til Serie B og Mateus gikk tilbake til ungdomslaget, men etter at han fikk draktnummer ti i juni, har ting snudd for spilleren med den gode høyrefoten.

Foreløpig høydepunkt: Da han scoret seiersmålet mot Gremio i september, to år etter debuten.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

30. Martin Ødegaard (Heerenveen, på lån fra Real Madrid)

Ødegaard er mer kjent for overgangen til Real Madrid som 15-åring enn det han har levert på banen, men det er ikke noen tvil om at nordmannen er et stort talent.

Han er en kreativ spiller på midtbanen til Heerenveen i Eredivisie og kombinerer friske pasninger med smarte bevegelser.

Det er mange som har uttrykt skuffelse over mangelen på progresjon siden han ankom den spanske hovedstaden, og det hjelper ikke når du debuterer på landslaget som 15-åring, men Ødegaard har fortsatt god tid på seg til å få ut potensialet.

Foreløpig høydepunkt: Ødegaard fikk sin første kam fra start for Real Madrid november 2016, da Los Blancos knuste Cultural Leonesa 6-1.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

29. Maxime Lopez (Marseille)

Han er kanskje ikke den største spilleren, men playmakeren har allerede gjort store forbedringer i sør-Frankrike. Lopez scoret tre mål og sørget for sju målgivende pasninger i Ligue 1 forrige sesong.

Hans raske driblinger og presise pasninger gjør ham til en nøkkelfigur i laget til Rudi Garcia.

Lopez har etter rapportene fått interesse fra Chelsea, Arsenal, Barcelona og Real Madrid, men på kort sikt ser det ut som framtiden ligger i Marseille etter at han forlenget kontrakten i februar.

Foreløpig høydepunkt: Lopez ble den yngste Marseille-spilleren til å score to mål i en kamp i Ligue 1 på 30 år, da han gjorde det mot Caen i april.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

28. Dennis Geiger (Hoffenheim)

Hoffenheims unge manager Julian Nagelsmann sa følgende da han ble spurt om Geiger i september:

- Han er en ekstraordinært god fotballspiller og jeg er så glad på hans vegne. Det jeg liker så godt med Dennis er at han ikke eier frykt og alltid vil ha ballen.

Aggressiv uten ballen og komfortabel med den. Geiger er en allsidig midtbanespiller som er best i en boks-til-boks-rolle. 19-åringen har gjort en god jobb med å erstatte Sebastian Rudy denne sesongen, som nå er i Bayern München.

Foreløpig høydepunkt: Geiger scoret åpningsmålet da Hoffenheim slo Schalke 2-0 i september, da han hamret ballen nede ved stolperota fra langt hold.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

27. Dennis Bonaventure (Club Brugge)

Selv i Nigeria var han ukjent da Zorya Luhansk oppdaget ham på akademiet Abuja mars 2016.

18 måneder seinere har den uforutsigbare spissen blitt kalt «Den nigerianske Neymar», og har blitt linket til Manchester City, Manchester United, Borussia Dortmund og Monaco.

Bonaventure er en ekspert i å få forsvarere til å felle ham, og sørget for at Zorya ble nummer tre i ukrainsk Premier League. Han har deretter fått en god start i draktnummer 42 i Club Brugge.

Foreløpig høydepunkt: Fem minutter inn i debuten med Brugge ga han det belgiske laget en fantastisk start, etter å ha banket ballen ned i hjørnet mot Istanbul Basaksehir i Champions League-kvaliken.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

26. Luka Jovic (Eintracht Frankfurt, på lån fra Benfica)

Jovic var bare seks år gammel da faren hans ble tilbudt penger for at han skulle krysse grensa fra Bosnia til Serbia hver helg, bare for å spille fotball.

Røde Stjerne og Partizan kjempet om underskriften til en unggutt som hadde blitt sammenliknet med Darko Pancev og Radamel Falcao. Sistnevnte vant drakampen og han ble klubbens yngste målscorer gjennom tidene, før han ble solgt til Benfica.

Foreløpig høydepunkt: I en alder av 16 år sørget han for at Røde Stjerne fikk med seg et poeng mot Vojvodina 150 sekunder etter han kom innpå, i den serbiske Superligaen i 2013/14-sesongen. Det var i debuten og nok til at klubben vant ligaen foran Partizan.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

25. Alban Lafont (Toulouse)

Lafont er bare 18 år gammel, men keeperen har allerede spilt 72 kamper for Ligue 1-laget Toulouse. Det er spesielt imponerende med tanke på posisjonen hans.

Den franske U20-spilleren som opprinnelig er fra Burkina Faso har holdt nullen mot klubber som Marseille, Nice og PSG, og har fått skryt for raske reflekser, smart i boksen og at han er god med ballen i beina.

Den tidligere franske sisteskansen Gregory Coupet er fan og har tidligere uttalt:
- Han er en smart keeper som leser spillet bra. Han har en fantastisk karriere foran seg.

Foreløpig høydepunkt: I en alder av 16 år og 310 dager ble han den yngste keeperen i Ligue 1s historie november 2015, og holdt nullen mot Nice i debuten.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

24. Alexander Isak (Borussia Dortmund)

Isak måtte vente tålmodig på spilletid etter overgangen til Dortmund i januar, men det er ikke noen tvil om at svensken har en ekstrem lys framtid foran seg.

Sammenlikningen med Zlatan Ibrahimovic er mer enn bare nasjonaliteten. Han er en fysisk og teknisk spiss som er rask, sterk og spiller med autoritet.

Isak har også fordelen med at han kan legge seg lavere i banen og diktere spillet eller løpe i bakrom, noe som gjør at forsvarer hele tiden må gjette.

Foreløpig høydepunkt: Isak ble tidenes yngste svenske målscorer da han scoret i 6-0-seieren over Slovakia som 17-åring.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

23. Patrick Cutrone (AC Milan)

Til tross for sommerens handletur, har Cutrone klart å spille seg inn på Milan-laget denne sesongen.

Den 19 år gamle spissen har vært et sjeldent lyspunkt i et Milan-lag som har hatt en skuffende start på sesongen. Han har scoret tre mål, to i Serie A og ett i Europa League, og imponerer med gode bevegelser, god ballbehandling og det oppbyggende spillet.

- Hvem som har imponert meg mest? Cutrone. Jeg kjente til de andre spillerne, men han har imponert meg mye, uttalte nysigneringen Lucas Biglia i september.

Foreløpig høydepunkt: Cutrone scoret sitt første Serie A-mål for Milan da han stanget inn en scoring på åpningsdagen mot Crotone.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

22. Ismaila Sarr (Rennes)

Sarr skapte overskrifter i sommer da han tilsynelatende sa nei til Barcelona til fordel for Rennes, fordi han mente det var for tidlig i karrieren å dra til en av de største klubbene i Europa.

Slik selvinnsikt og modenhet vil være viktig for den raske og direkte vingen, som er god framover i banen. Senegaleseren har allerede etablert seg som en nøkkelfigur denne sesongen.

Foreløpig høydepunkt: Sarr scoret det første målet i en 2-1-seier over Nancy-Lorraine, som effektivt sørget for at Metz holdt seg i Ligue 1 forrige sesong.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

21. Xadas (Braga)

Piruetter, tunneler, gjennombruddspasninger og en venstrefot som er kapabel til å både curle og hamre ballen i nettet, er alle en del av egenskapene til portugiseren.

I motsetning til mange av landets talenter har ikke Xadas gått gradene i Benfica, Porto eller Sporting.

Braga er lekegrinden hans, selv om de tre storlagene i tillegg til Lazio og Monaco har vist interesse for 19-åringen. Et par vakre scoringer - det virker som han ikke scorer enkle mål - har hjulpet Braga til en fin start på sesongen.

Foreløpig høydepunkt: Xadas leverte en strålende forestilling i åttedelsfinalen i U20-VM tidligere i år, og scoret to mål da Portugal slo vertene Sør-Korea 3-1.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 40-21

* FourFourTwo har samarbeidet med Football Manager 2018 i forbindelse med lansering av spillet. Det er 1100 speidere som jobber verden over for å rapportere tilbake til dem som lager spillet. Det er også utgangspunktet for denne lista.

Her finner du oversikten over plassene 100-81

Her finner du oversikten over plassene 80-61

Her finner du oversikten over plassene 60-41

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling