100 største talenter

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

FourFourTwos kåring av de største talentene i verden.

DE ALLER BESTE: FourFourTwo har laget en kåring av verdens største talenter basert på en liste spillere fra Football Manager 2018. Foto: FourFourTwo
DE ALLER BESTE: FourFourTwo har laget en kåring av verdens største talenter basert på en liste spillere fra Football Manager 2018. Foto: FourFourTwo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): FourFourTwo holder en stor kåring av de 100 største fotballtalentene i 2017. De som er på lista var tenåringer før 23. oktober.

Det er noen få unntak som har fylt 20 år, men vi er sikre på at du vil være enig i at de fortjener en plass.

Her er plassene 60-41:

60. Josip Brekalo (Stuttgart, på lån fra Wolfsburg)

Han kalles for den kroatiske Arjen Robben og det er ikke bare på grunn av den høye farten, som kunne gitt ham en karriere som 800 meter-løper.

Brekalo elsker å ha ballen i beina og har triksene som skal til for å gjøre oppassere svimle. Wolfsburg betalte Dinamo Zagreb rundt 50 millioner kroner for venstrevingen i 2016, før de lånte ham ut til Stuttgart.

Brekalo har også spilt over 60 kamper for Kroatia på ungdomsnivå.

Foreløpig høydepunkt: I sin andre kamp for Stuttgart kom han inn som innbytter og scoret et mål fra en veldig vanskelig vinkel.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

59. Amadou Haidara (Red Bull Salzburg)

En boks-til-boks midtbanespiller som har flere gode egenskaper som inkluderer kraftig skuddbein og et instinkt for mål.

Haidara viste fram disse egenskapene under U17-VM i 2015, hvor to langskudd sørget for at Mali til slutt ble nummer to.

I år har 19-åringen hjulpet Salzburg til å vinne UEFA Youth League og har også scoret et par vakre mål for førstelaget. Han har også fått sin Mali-debut.

Foreløpig høydepunkt: Haidaras energi og vilje til å vinne tilbake ballen var sentralt for at Mali slo ut Belgia og tok seg til finalen i 2015.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

58. Viktor Tsygankov (Dynamo Kiev)

- Han er fra samme ulla som Andrej Sjevtsjenko, sa Dynamo Kiev-president Ihor Surkis om Tsygankov, en rask venstrebeint spiller som foretrekker å spille på høyrekanten.

«Sheva» var også imponert, for han hentet Tsygankov inn i landslagstroppen i 2016 da han var 18 år.

Han er født i Israel hvor faren spilte som keeper, og har Mario Götze og Lionel Messi som forbilder.

Foreløpig høydepunkt: Tsygankov sørget for at Dynamo fikk med seg et poeng mot Besiktas i Champions League, med sin første touch etter at han kom innpå, og ble klubbens nest yngste målscorer i Europa etter Sjevtsjenko.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

57. Giuseppe Pezzella (Udinese)

Calcio foretrekker backer som kan bruke begge beina, og Pezzella har begynt å følge fotsporene til Paolo Maldini og Gianluca Zambrotta.

Han hjalp Italia til å bli nummer to i U19-EM i 2016 og nummer tre i U20-VM i 2017. Venstrebacken dro til Udinese fra Palermo for rundt 36 millioner kroner, etter at sistnevnte rykket ned forrige sesong.

Foreløpig høydepunkt: Han var en viktig brikke da Italia slo ut Frankrike i U20-VM, hvor han serverte Riccardo Orsolini en scoring og hindret fransk scoring med en sterk takling i siste liten.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

56. Juan Foyth (Tottenham)

Foyth har blitt sammenlikner med Gerard Pique og John Stones, og hans eleganse og gode ballbehandling har sterke røtter. Han startet som en nummer ti i ungdomsakademiet til Estudiantes, før han ble omskolert til en midtstopper like før han fylte 16 år.

Etter å ha imponert for det argentinske laget viste PSG interesse, men det var Tottenham som hentet ham mye takket være en tidligere argentinsk midtstopper i Mauricio Pochettino ved sjefsroret.

Foreløpig høydepunkt: Argentineren imponerte i Spurs-debuten mot Barnsley og viste god ballkontroll og en presis pasningsfot.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

55. Jeff Reine-Adelaide (Arsenal)

Like etter at han hjalp Arsenal til å slå Chelsea i FA-cupfinalen i 2017, krevde Mesut Özil å få oppmerksomheten til en kameramann. Han pekte på en overrasket Reine-Adelaide som sto blant flere Arsenal-spillere og sa: «Dette er Arsenal-framtiden».

Den 19 år gamle raske midtbanespilleren har hatt mange øyne rettet mot seg for Arsenals reservelag og franske ungdomslag, selv om han har blitt oppfordret til å score flere mål.

Reine-Adelaide har åtte Arsenal-kamper så langt, men har ikke fått økt det antallet denne sesongen.

Foreløpig høydepunkt: Franskmannens uforutsigbare driblinger var nøkkelen til Frankrikes seier i U17-EM. Han fikk derfor en plass på turneringens lag.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

54. Dan-Axel Zagadou (Borussia Dortmund)

Borussia Dortmunds første gambling på en fransk tenåring ga dem en astronomisk profitt, og det kan tyde på at det gigantiske forsvareren Zagadou kan tilføre det samme.

Talentspeidere hentet 18-åringen fra PSG, til tross for konkurranse fra Manchester City. Zagadou kan spille sentralt eller på venstrebacken, og gikk rett inn i elleveren til Peter Bosz. Han har blant annet vist seg fram med solid defensivt arbeid.

Foreløpig høydepunkt: Dortmund holdt bare nullen i en av de siste elleve kampene forrige sesong. Med den franske U18-kapteinen startet laget sesongen med å holde nullen i fem strake kamper.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

53. Carles Alena (Barcelona)

Alena kom til Barcelona som 8-åring og blir sett på som Andres Iniestas arvtaker, og har alle egenskapene som spillerne på akademiet La Masia besitter.

Det kom ikke som noen stor overraskelse at 19-åringen nye kontrakt, som ble signert september 2017, hadde en utkjøpsklausul på hele 75 millioner euro (rundt 600 millioner kroner), til tross for at han bare har tre La Liga-kamper.

Foreløpig høydepunkt: Da han i Barcelona-debuten hamret ballen i mål fra langt hold og sikret 1-1 mot Hercules.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

52. Federico Valverde (Deportivo La Coruna, på lån fra Real Madrid)

Klubben håper at han vil ta over tronen etter Toni Kroos. Valverde er en dynamisk midtbanespiller som har tempo, styrke, teknikk og et godt skuddbein. Den største egenskapen er overblikket og pasningsfoten.

Madrid hentet Valverde fra Penarol i 2016 og lånte ham ut til Deportivo La Coruna denne sesongen. Han mottok Sølvballen i U20-VM i 2017 og hjalp Uruguay å kvalifisere seg til Russland-VM med tre kamper.

Foreløpig høydepunkt: Valverde markerte landslagsdebuten med et praktmål fra distanse mot Paraguay i VM-kvaliken som endte 2-1.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

51. Alejandro Pozo Pozo (Sevilla)

Det er overraskende å vite at Pozo startet karrieren som høyreback, med tanke på hans gode touch og presise pasninger. Det var som offensiv midtbanespiller Barcelona begynte å få opp øynene for ham, men det var Sevilla som vant drakampen om midtbanespilleren.

Han er den yngste spanjolen som har spilt for Sevilla Atletico, B-laget til Sevilla. «Pozito» var nominert til Golden Boy-prisen for 2017 som Kylian Mbappé til slutt vant, og er fast inventar på Spanias U19-lag.

Foreløpig høydepunkt: I November 2016 hamret den da 17 år gamle Pozo Pozo inn en volley som sørget for at Sevilla Atletico slo Mirandes i spansk andredivisjon.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

50. Rafik Zekhnini (Fiorentina)

- Virkelig? Er han virkelig 17 år? Hva faen?!

Mats Hummels kunne ikke tro det da han i 2015 fant ut hvor gammel den norske angriperen var, etter at Odd hadde storspilt mot Dortmund i playoffen i Europa League.

Etter to og et halvt år på Odds førstelag, hvor Manchester United også skal ha vist interesse, dro han til Fiorentina juli 2017. Norge har lenge manglet fart og teknikk, egenskaper som Zekhnini har vist fram på ungdomslag for Norge.

Foreløpig høydepunkt: Den minneverdige kampen mot Dortmund, da Zekhnini lekte med Gonzalo Castro og satte opp åpningsmålet, og seinere lurte Marcel Schmelzer med en herlig finte i Odds dramatiske 3-4-tap.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

49. Rick van Drongelen (Hamburg)

- Det er vanskelig å tro at han bare er 18 år, sa trener Markus Gisdol etter at den nederlandske eleven spilte en god kamp da Hamburgs ti mann måtte gi tapt mot Bayern München i oktober.

Van Drongelen debuterte for Sparta Rotterdam som 16-åring og spilte 50 kamper for dem før Chelsea viste interesse. Det fikk Hamburg til å reagere raskt.

Den nederlandske U21-spilleren er rolig med ballen og leser spillet utmerket.

Foreløpig høydepunkt: Han ble den yngste nederlenderen til å spille i Bundesliga og gjorde en god figur i Hamburgs 1-0-seier over Augsburg.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

48. Christopher Nkunku (Paris Saint-Germain)
Bare 24 dager etter at han fylte 18 i fjor, ble Nkunku den sjette yngste spilleren til å representere PSG i Champions League.

Den eneste midtbanespilleren på den lista er Adrien Rabiot, som har sørget for at Nkunku ikke har fått så mange muligheter på Parc de Princes, men salget av Blaise Matudii bør gi ham flere muligheter.

Den allsidige spilleren har vært veldig bra for Frankrikes U20-lag.

Foreløpig høydepunkt: Nkunku scoret to mål i PSGs 4-1-seier over Real Madrid i gruppespillet i UEFA Youth League, og var en viktig bidragsyter til at de slo samme lag i semifinalen.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

47. Vasilije Janjicic (Hamburg)

Bredskuldret, tøff i taklingene, talentfull og en mektig høyrefot, 18 år gamle Janjicic har blitt beskrevet av sin Hamburg-trener Markus Gisdol som en spiller med «stort potensial».

Den sveitsiske midtbanespilleren ble en del av FC Zurich som femåring, representerte deres U21-lag som 15-åring, men spilte bare fire minutter på A-laget før han dro til HSV.

Janjicic har allerede høstet skryt fra Sveits' trener Vladimir Petkovic.

Foreløpig høydepunkt: Janjicic var kampens beste spiller i sin første start for Hamburg forrige sesong, i en 0-0-kamp mot Mainz.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

46. Yann Karamoh (Inter Milan, på lån fra Caen)

Det er lett å se hvorfor Inters nummer 17 blir sammenliknet med Ousmane Dembele. Karamoh har kvikke bein og blendende teknikk, mens spisses misunner kraften den franske U21-spilleren legger bak innleggene sine.

Han ble født på Elfenbenskysten, men vokste opp i Frankrike. Karamoh er en Chicago Bulls-fan og scoret fem mål på 35 kamper for Caen i Ligue 1 forrige sesong. Han dro til Inter i sommer på en låneavtale som strekker seg over to år, og har fått én Serie A-kamp så langt.

Foreløpig høydepunkt: Med sitt blonde hår herjet Karamoh med Nice mars 2017 i 2-2-oppgjøret mellom lagene.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

45. Ludovic Blas (Guingamp)

Det er liten tvil om at Blas vil bli en stjernespiller, spørsmålet er bare når det vil skje.

Blas, som har colombianske røtter, spiller på høyrevingen for franske ungdomslag, men spiller sentralt på midten i Guingamp, som også har brukt ham som defensiv midtbanespiller og bak spissen.

Han er rask, teknisk og direkte og er inne i sin tredje sesong på førstelaget til Guingamp. Inter, Liverpool og Lyon har allerede vist interesse for ham.

Foreløpig høydepunkt: Han dannet en dødelig angrepsduo med Kylian Mbappé og Jean Kevin Augustin i U19-EM i 2016, noe som ga Les Bleuettes suksess.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

44. Sam Field (West Bromwich)

Spilleren med babyansiktet ser ut som han er yngre enn 19, men spiller med en autoritet som tilsier at han er eldre.

- Sam er veldig moden, en som tar gode avgjørelser for alderen og er en fantastisk tilrettelegger, veldig smart, har WBA-trener Tony Pulis uttalt. Han har beskrevet eleven som «like talentfull som hvilken som helst spiller jeg har sett på den alderen».

Midtbanespilleren som har representert England på forskjellige nivå, har uttalt at han pleide å se på sin tidligere lagkamerat Darren Fletcher på trening. Det er ingen dårlig rollemodell, med sine 323 Premier League-kamper.

Foreløpig høydepunkt: Han imponerte i Premier League-debuten mot Middlesbrough august i fjor, hvor han viste fram den gode ballkontrollen og pasningsfoten sin.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

43. Hannes Wolf (Red Bull Salzburg)

En 15 år gammel Wolf gjemte tårene sine ved å bruke solbriller de første dagene etter at han forlot Graz for å bo på akademiet til Red Bull.

Den offensive midtbanespilleren fant en kur for hjemlengselen, ved å bruke ekstra mye tid på treningsfeltet, noe Cristiano Ronaldo hadde inspirert ham til å gjøre.

Wolf scoret fire mål på like mange kamper for Salzburg i august og ble belønnet med en plass i landslagstroppen den påfølgende måneden av Østerrikes trener Marcel Koller.

Foreløpig høydepunkt: Wolf scoret sju mål og sørget for fire assist da Salzburg vant UEFA Youth League.

42. Exequiel Palacios (River Plate)

- Jeg ville elsket å spille ved siden av en spiller som Exequiel, sa River Plates Marcelo Gallardo om den allsidige midtbanespilleren.

Palacios har oversikten til en veteran, et silkemykt touch, er god til å takle, kan vinne ballen i vanskelige situasjoner og er en fin tilrettelegger.

Etter økende interesse fra europeiske klubber skrev han nylig under på en ny kontrakt med River Plate som strekker seg til 2021.

Foreløpig høydepunkt: - Jeg ble overveldet av følelser, sa en tårevåt Palacios etter å ha scoret sitt første River Plate-mål i Copa Argentina-tapet for Defensa y Justicia i oktober.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

41. Nicolas Gonzalez (Argentinos Juniors)

- Han minner meg om Mario Kempes, uttalte Argentino Juniors-trener Alfredo Berti om sin 19 år gamle spiss.

Gonzalez har tatt argentinsk toppdivisjon med storm. Med fire mål på fem kamper har det allerede vært snakk om at han er en fremtidig argentinsk landslagsspiller.

Han er en kjent for å være på rett plass til rett tid. Han er en god avslutter og scorer mange mål seint i kamper.

Foreløpig høydepunkt: Jubelen sto i taket på Estadio Diego Armando Maradona i juli da Gonzalez hamret inn et seint vinnermål mot Gimnasia, som også sørget for at Argentinos Juniors rykket opp.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 60-41

* FourFourTwo har samarbeidet med Football Manager 2018 i forbindelse med lansering av spillet. Det er 1100 speidere som jobber verden over for å rapportere tilbake til dem som lager spillet. Det er også utgangspunktet for denne lista.

Her finner du oversikten over plassene 100-81

Her finner du oversikten over plassene 80-61

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer