100 største talenter

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

FourFourTwos kåring av de største talentene i verden.

DE ALLER BESTE: FourFourTwo har laget en kåring av verdens største talenter basert på en liste spillere fra Football Manager 2018. Foto: FourFourTwo
DE ALLER BESTE: FourFourTwo har laget en kåring av verdens største talenter basert på en liste spillere fra Football Manager 2018. Foto: FourFourTwo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): FourFourTwo holder en stor kåring av de 100 største fotballtalentene i 2017. De som er på lista var tenåringer før 23. oktober.

Det er noen få unntak som har fylt 20 år, men vi er sikre på at du vil være enig i at de fortjener en plass.

Her er plassene 80-61:

80. Malang Sarr (Nice)

Nice-manager Lucien Favre er kjent for å ta vare på unge spillere, men få forventet at han ville gjøre en 17-åring til en viktig brikke i forsvaret forrige sesong.

Sarr scoret vinnermålet i åpningskampen og så seg aldri tilbake etterpå, og han viser modenhet for alderen. Han spilte 27 kamper for Nice som tok Ligue 1 med storm og til slut ble nummer tre.

Han er taktisk smart og modig, noe som er imponerende med tanke på alderen og erfaringen.

Foreløpig høydepunkt: Sarr var fantastisk da Nice knuste Monaco 4-0 i september 2016, da han holdt nullen mot en fryktet angrepsrekke som seinere vant Ligue 1-tittelen.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

79. Calvin Stengs (AZ Alkmaar)

Den spennende venstrebeinte høyrevingen spilte seg inn på laget mot slutten av forrige sesong på imponerende vis. Han fikk opp øynene til folk med den store farten, de lekre triksene og det gode overblikket.

Han var i ferd med å bli en av de nye stjernene denne sesongen, men et brukket bein i åpningskampen mot PSV avsluttet sesongen før den hadde begynt.

Foreløpig høydepunkt: Stengs scoret to vidunderlige mål mot Groningen i playoffen om spill i Europa. Det var høydepunktet etter flere strålende kamper for AZ.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

78. Gedson Fernandes (Benfica)

Den 18 år gamle portugiseren har fortsatt ikke gjort sin seniordebut for Benfica, men det han har levert på ungdomslandslagene har vært sensasjonelt. Han har allerede spilt på U20-laget.

Han er en sentral midtbanespiller som har godt blikk for spillet og som slår noen magiske pasninger. Fernandes er en nytelse å se på og fikk en fortjent plass på turneringens lag da Portugal vant U17-EM.

Det var derfor passende at Gedson scoret på det avgjørende straffesparket i finalen, som gjorde at Portugal senket Spania.

Foreløpig høydepunkt: Et fantastisk mål i UEFA Youth League mot Besiktas i 2016 - fra egen banehaldvel.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

77. Johannes Eggestein (Werder Bremen)

Storebror Maximilian Eggestein har allerede blitt en viktig spiller på midtbanen til Werder Bremen, og nå tar 19 år gamle Johannes sine første skritt i Bundesliga.

De skrev historie som det første brødreparet til å være på banen samtidig for Die Werderaner og har også representert Tyrsklands U21-lag sammen.

I motsetning til broren er Johannes spiss. Han har god ballkontroll og er flink til å posisjonere seg, og det er ventet at han vil slå ut i full blomst denne sesongen.

Foreløpig høydepunkt: Eggestein scoret 34 mål på bare 28 kamper for Bremens U19-lag i 2015/16, inkludert tre hattrick.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

76. Reece Oxford (Borussia Mönchengladbach, på lån fra West Ham)

Alle ble overrasket da Slaven Bilic ga 16 år gamle Oxford Premier League-debuten for West Ham på åpningsdagen i 2015/16-sesongen. Men han var sensasjonell og styrte midtbanen på Emirates mot Mesut Özil og Aaron Ramsey, da hammers slo Arsenal 2-0.

Fremtiden så veldig lys ut for Oxford, men det varte ikke lenge. Av en eller annen grunn fikk ikke tenåringen mange flere sjanser, og returnerte til slutt til U23-laget.

Han hadde et mislykket låneopphold med Reading i starten av 2017, og nå varmer han benken i tyske Borussia Mönchengladbach. Han vil nok få muligheten til slutt en plass.

Foreløpig høydepunkt: Den fantastiske forestillingen mot Arsenal for to år siden er fortsatt det som vil bli husket best. Han ble med det den sjette yngste debutanten i Premier League.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

75. Moise Kean (Hellas Verona, på lån fra Juventus)

Kean ble den første spilleren født i 2000 eller seinere til å spille i Champions League og i en av Europas fire store ligaer. Og han gjorde det i Juventus.

Nå er han 17 og på lån i Verona ut sesongen. Kean har stor fart, god teknikk og har scoret åtte mål på 17 kamper for Italias U17-lag.

Med sitt krøllete hår, overdrevne målfeiringer og Mino Raiola som agent, er ikke spissen som minner om Mario Balotelli langt unna overskrifter. Foreløpig for de riktige grunnene.

Foreløpig høydepunkt: Mindre enn to uker etter at han ble utfordret til å score oftere med hodet, senket han Bologna med en heading mot slutten på siste dag av 2016/17-sesongen. Hans første Juventus-mål.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

74. Fikayo Tomori (Hull, på lån fra Chelsea)

Arsenal klarte ikke å temme Marcus Rashford i mars 2016, men den kanadiske U20-forsvareren viste dem hvordan det skulle gjøres i en sjokkseier mot England.

Tomori ble til slutt hentet av England og hjalp dem til å vinne U20-VM. Forsvarsspilleren imponerte da Chelsea vant FA Youth Cup og UEFA Youth League, og er nå på lån i Hull etter et opphold i Brighton forrige sesong.

Foreløpig høydepunkt: Han er atletisk og veldig god i en-til-en-situasjoner mot angrepsspillere. Tomori var en viktig brikke til at England holdt nullen fire ganger på vei mot VM-seieren.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

73. Dzenis Burnic (Stuttgart, på lån fra Borussia Dortmund)

Jürgen Klopp måtte ha inn noen til å spille på La Manga da flere av Dortmund-stjernene var på landslagsoppdrag og inviterte noen unge gutter ti prøvespill. Etter bare én trening ba ham ledelsen i Dortmund å signere Burnic på en langtidskontrakt.

Den tyske U19-spilleren, som debuterte som stopper, men foretrekker å være playmaker, vil være på utlån i Stuttgart denne sesongen under sin tidligere trener Hannes Wolf.

Foreløpig høydepunkt: Burnic var kaptein for Dortmund da klubben vant U19-ligaen i 2017. Det var hans fjerde strake ligatittel på ungdomslaget.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

72. Nonoca (Cruzeiro)

- Pappa fikk kallenavnet Nonoca. Når du kommer fra en liten by som min, så kaller de deg det samme som din far. I starten var jeg ikke så glad, men nå liker jeg det fordi det hedrer min far, sa den defensive midtbanespillere, som mistet faren i ung alder.

Den tidligere Brasil-manageren Mano Menezes hentet den sterke midtbanespilleren til førstelaget ved starten av åren, og den litt sky tenåringen svarte med noen solide kamper.

Foreløpig høydepunkt: Nonoca var på sitt beste i sin debut mot Democrata i april.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

71. Marcelo Saracchi (River Plate)

Han er en venstreback som takler hardt og liker å fosse framover i banen. Han har erfaring langt utover sine 19 år og ble hentet til River Plate i august etter anbefalinger fra Uruguayanske Enzo Francescoli. Etter rapportene skjedde det rett foran nesa på Inter.

River Plate fikk en spiller som allerede hadde spilt i to U20-VM, spilte over 60 kamper for Uruguay på ungdomsnivå og har vært fast for Danubio i den øverste divisjon i Uruguay siden 2015.

- Han er veldig vanskelig å komme forbi, har PSVs Gaston Pereiro uttalt.

Foreløpig høydepunkt: I oktober banket Saracchi ballen i mål mot Atlanta i en 4-1-seier i Copa Argentina. Det så ikke ut til å være plass mellom keeper og stolpe, men det viste han at det var.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

70. Ovie Ejaria (Liverpool)

Han er født i samme London-område som Rio Ferdinand, Duncan Goodhew og David Haye, og ble en del av Arsenal som sjuåring.

Skuffelsen over å bli vraket av samme lag ni år seinere varte ikke lenge, for klubber lå langflate etter ham. Den offensive midtbanespilleren skal etter rapportene ha sagt nei til PSG for å komme til Liverpool, og har imponert for reservene til de røde.

Foreløpig høydepunkt: Da han fikk sin første kamp fra start mot Tottenham og spilte bra i en 2-1-seier i ligacupen oktober 2016.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

69. Maximilian Wober (Ajax)

Den elegante stopperen ble det største salget fra Østerrike da han ble hentet av Ajax for rundt 60 millioner kroner, knappe fem måneder etter at han hadde representert reservelaget til Rapid Wien i tredjedivisjon.

Wober arvet draktnummer fem etter Davinson Sanchez og fikk raskt spilletid under Marcel Keizer. 19-åringen fikk sin A-lagsdebut i oktober da Østerrike slo Serbia 3-2 i VM-kvaliken.

Foreløpig høydepunkt: Wober scoret i debuten mot Heerenveen og hjalp dem også til å holde nullen.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

68. Orel Mangala (Stuttgart)

- Jeg liker å spille som Luka Modric. Hovedstyrken min er teknikken, har Mangala uttalt.

Hannes Wolf er helt enig. Da han byttet jobb fra Borussia Dortmunds ungdomslag til Stuttgart, gjorde han det til en prioritet å ta med seg Mangala, som hadde hjulpet Belgia til å bli nummer tre på U17-VM i 2015.

19-åringen har seinere blomstret i Bundesliga med sin hurtighet og gode pasninger.

Foreløpig høydepunkt: Mangala gledet fansen med sin første hjemmekamp for klubben i en 1-0-seier over Mainz, og han fikk også skryt av Wolf og Holger Badstuber.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

67. Vinicius Junior (Flamengo, på lån fra Real Madrid)

En 17-åring som er like hypet som Ronaldo, Ronaldinho og Neymar var på den alderen.

Junior er en spennende angriper som allerede har blitt signert av Real Madrid for utrolige 360 millioner kroner som 16-åring. Han vil ankomme Madrid når han bli 18 i juli, og i mellomtiden har han begeistret Flamengo-fans.

Han er en sterk, teknisk dribler og scoret 24 mål på 29 kamper for Brasils U15 og U17. Spanske AS beskrev ham som «en mer moderne og sterkere versjon av Neymar». Ikke noe press, altså.

Foreløpig høydepunkt: En fantastisk forestilling mot Paraguay i det søramerikanske U17-mesterskapet i mars. Han ble kåret til turneringens beste spiller og ble også toppscorer.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

66. Kevin Danso (Augsburg)

MK Dons hadde to store talenter for noen år siden. Dele Alli dro til Tottenham og har seinere storspilt, den andre dro til Augsburg. Basert på tidlige meritter, er han dømt til å følge en liknende vei.

Danso har tatt Bundesliga med storm som stopper og defensiv midtbanespiller. Han har også fått sjansen på landslaget til Østerrike.

Foreløpig høydepunkt: Ligadebuten kom mot angrepsvillige Leipzig i mars, men Danso kom fra det som kampens beste spiller og gode skussmål fra spissen Timo Werner, som kalte ham en «koloss».

65. Matias Zaracho (Racing Club)

- Han er en fotballspiller som kan gjøre alt, har trener Fabio Radaelli uttalt.

- Han er fantastisk til å ta riktige avgjørelser, han er kreativ, bruker begge bein og er framfor alt fantastisk på hodet.

Det var med hodet den offensive midtbanespillere scoret og klarerte på streken da Argentina knuste Guinea i U20-VM. Hans første mål for Racing var også med hodet. Ikke dårlig for en spiller som normalt er den laveste på banen.

Foreløpig høydepunkt: Det første målet til en profesjonell spiller er alltid spesielt. Zarachos var også vinnermålet mot Colon, og han scoret foran øynene på Argentinas trener Jorge Sampaoli.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

64. Faitout Maouassa (Rennes)

Faitout, eller «fait tout» betyr «alt» på fransk. Den høye allsidige spilleren startet karrieren som spiss, men har blitt omskolert til venstreback for de franske ungdomslagene. I Ligue 1 spiller han sentral midtbane eller venstrekant.

Faitout har fantastisk fart, er god til å bevege seg, er teknisk og et god skuddbein, men er også god defensivt. Han bidro med tre scoringer og tre assist på 19 kamper for Nancy før han dro til Rennes.

Foreløpig høydepunkt: Var med på å hjelpe Frankrike til å bli U17-mestere i EM i 2015 sammen med Kylian Mbappé.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

63. Lovro Majer (NK Lokomotiva)S

Selv om nasjonaliteten skaper sammenlikninger med Luka Modric, er assistprinsen Majer mer lik den tidligere jugoslaviske nummer ti, Dragan Stojkovic.

Med sitt rappe fotarbeid, evnen til å passere spillere, nydelige gjennombruddspasninger og gode skuddbein, har 19-åringen blitt linket til klubber som Atlético Madrid, Everton og Sampdoria, men av en eller annen grunn er han fortsatt i Lokomotiv Moskva.

Foreløpig høydepunkt: Til tross for at han startet på benken, fikk Majer trøye nummer ti da han fikk Kroatia-debuten mot Mexico i mai.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

62. Claud Adjapong (Sassuolo)

Lagkameratene kaller ham «Claudio», men alle i Serie A vet hvem Adjapong er.

Backen med offensiv tankegang kan spille på begge kantene eller på midtbanen, og har spilt seg til fast plass i elleveren denne sesongen. Han har ghanesisk pass, men har imponert for Italias U19- og U21-lag.

Foreløpig høydepunkt: Da lagkamerat Paolo Cannavaro skrøt uhemmet av ham etter en 1-0-seier over Cagliari: «Han er god på alt. Han har en stor framtid.»

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

61. Sergio Diaz (Lugo, på lån fra Real Madrid)

Han blir omtalt som Paraguays svar på Sergio Agüero visstnok. Diaz spilte i toppdivisjonen i hjemlandet allerede som 15-åring og scoret i Sør-Amerikas U20-mesterskap da han var 16. Begge rekorder.

Etter å ha imponert for Cerro Porteno og Paraguay, dro han til Real Madrid som 18-åring i 2016. Nå får han erfaring på lån til Segunda-laget Lugo.

Diaz fikk sin landslagsdebut på A-laget mot Frankrike tidligere i år.

Foreløpig høydepunkt: Da han som 17-åringen scoret og noterte seg for en assist på Copa Libertadores-debuten mot favorittene Corinthians.

Stor kåring av verdens største talenter: Plassene 80-61

* FourFourTwo har samarbeidet med Football Manager 2018 i forbindelse med lansering av spillet. Det er 1100 speidere som jobber verden over for å rapportere tilbake til dem som lager spillet. Det er også utgangspunktet for denne lista.

Her finner du oversikten over plassene 100-81

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer