NORSK BIDRAG: Markus Henriksen er på Worl Soccer-lista over de 500 viktigste spillerne i fotballverden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix og The World Soccer
NORSK BIDRAG: Markus Henriksen er på Worl Soccer-lista over de 500 viktigste spillerne i fotballverden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix og The World SoccerVis mer

Stor kåring: Han er eneste nordmann på lista

Markus Henriksen er en av «de viktigste spillerne på planeten».

(Dagbladet): Magasinet The World Soccer har i sin nyeste utgave en kåring av «de viktigste spillerne på planeten».

Det er hele 500 fotballspillere på lista, og én av dem er norsk: AZ Alkmaar-spiller Markus Henriksen.

Magasinet er klar på at denne lista ikke ramser opp de beste spillerne i verden. I stedet handler det om spillerne det snakkes mest om og som har best «nyhetsverdi». Altså de spillerne som er de viktigste.

«Det er umulig å sammenlikne spillere fra de forskjellige ligaene og kontinentene; alle lister er subjektive», heter det.

De starter med å ta ut 50 spillere fra de største ligaene i Europa (Tyskland, England og Spania). Deretter plukker panelet 40 spillere fra Frankrike og Italia, rundt 15-25 spillere fra ligaer som er hakket under de nevnte og til slutt 5-10 spillere i de mindre ligaene.

Her er kriteriene:

• Spillere som er i form og har skapt overskrifter i 2015/16-sesongen.

• Unge talenter som har fått god kritikk det siste året.

• Landslagsspillere som er nøkkelspillere for sine respektive landslag.

• Spillere som har skapt overskrifter for sine handlinger utenfor banen.

• Verdensklassespillere som ofte omtales.

Norge har altså bare ett fattig innslag. Det er ikke funnet plass til spillere som Martin Ødegaard, Alexander Tettey eller Per Ciljan Skjelbred.

Markus Henriksen dro fra Rosenborg til AZ i 2012, og har sagt at spill i Nederland kan være et springbrett videre i karrieren.

Han ble kaptein for AZ i januar, og har levert solid på banen med flere scoringer den siste tiden. Totalt har han elleve scoringer og seks assist på 22 kamper i ligaen. AZ er nummer fire i nederlandsk Æresdivisjon.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram