IKEK ENIGE: Edinson Cavani og Neymar diskuterer hvem som skal ta straffesparket. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON / NTB Scanpix
IKEK ENIGE: Edinson Cavani og Neymar diskuterer hvem som skal ta straffesparket. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON / NTB ScanpixVis mer

Cavani og Neymar krangler

Stor krangel mellom superstjernene: «Krig mellom egoer»

Edinson Cavani og Neymar ble ikke enige om hvem som skulle ta et straffespark. Krangelen skal ha fortsatt i garderoben ifølge franske L'Equipe.

(FourFourTwo): Paris Saint-Germain har vært svært aktive på overgangsmarkedet i sommer. Den franske storklubben har blant annet hentet Neymar fra Barcelona for 222 millioner euro og stjerneskuddet Kylian Mbappé for rundt 180 millioner euro (som betales sommeren 2018).

Tanken er nok at klubben skal kjempe om det gjeveste trofeet i klubbfotballen: Champions League. Med Neymar, Mbappé og Edinson Cavani på topp, er det ikke mange lag som kan matche stjernegalleriet offensivt. Men allerede kan det se ut som det er trøbbel i paradis.

For det ble full krangling mellom flere spillere da PSG måtte ha hjelp av to selvmål for å vinne 2-0 mot Lyon i Ligue 1 søndag. For fem minutter etter 1-0-scoringer fikk PSG straffespark.

Til slutt ble det Cavani som gikk fram, mens Neymar sa noen ord til sin makker før han la ballen på ellevemeteren (se video under). Det var tydelig at brasilianeren var oppgitt. Det hele endte med at Cavani bommet.

- Det er noen få spillere som skal ta straffespark, en er Cavani og den andre er Neymar. Det kreves en «gentlemansavtale» på banen for å få det til å fungere, sier PSG-sjef Unai Emery om episoden.

- Dersom de ikke blir enige, så vil jeg bestemme. Jeg vil ikke at det skal bli et problem, sier manageren.

Ny krangel

Tidligere i kampen skjedde noe liknende på et frispark til PSG. Den brasilianske backen Dani Alves plukket opp ballen og ville ikke gi den fra seg da Cavani kom bort for å ta frisparket. I stedet ble ballen snappet av Alves' kompis Neymar, som hadde store planer om å ta frisparket selv (se video under).

Mens Neymar går bort med ballen, retter Cavani noen gloser mot Alves.

Alves forteller på sin side at han ikke ga ballen til Neymar frivillig.

- Nei, jeg tenkte å ta frisparket selv. Jeg har scoret noen mål på slutten og kjente jeg kunne gjøre det igjen. Jeg hadde selvtillit, sier Alves med latter i stemmen til SporTV, gjengitt av Globo.

Han legger også til at laget er viktigere enn individuelle spillere, slik at laget som helhet kan vokse og nå målene sine.

Fortsatte krangelen

Det er tydelig at superstjernene ikke er helt enige hvem som skal ta dødballene.

Ifølge den franske storavisa L'Equipe fortsatte krangelen i garderoben etter kampen. Avisa har et oppslag med tittelen «Le Clash» (Sammenstøtet) i dagens avis.

Avisa hevder blant annet at Cavani dro rett i garderoben etter kampen, uten å hilse til supporterne. I garderoben skal det så ha blitt en opphetet diskusjon hvor Cavani skal ha fortalt Neymar at han ikke likte holdningene hans.

L'Equipe skriver at brasilianeren ble aggressiv og at Thiago Silva måtte gå mellom for å unngå en fysisk konfrontasjon mellom kamphanene.

Men dette tilbakevises av PSGs midtbanespiller Adrien Rabiot.

- De er spillere som ønsker å score mål og dette kan skje, men de er profesjonelle og det var stille i garderoben etterpå. Jeg tror de vil diskutere dette og komme fram til en løsning, sier Rabiot til Globo.

SAMMENSTØTET: Slik ser oppslaget til L'Eqipe ut. Foto: L'Equipe
SAMMENSTØTET: Slik ser oppslaget til L'Eqipe ut. Foto: L'Equipe Vis mer

Ingen problemer

Cavani bedyrer på sin side at han ikke har noen problemer med Neymar.

- Disse tingene er tatt ut av proporsjoner. Jeg skjønner ikke hvorfor vi skaper alle disse historiene. Sannheten er at dette er normale ting som skjer i fotball, sier Cavani ifølge Gol de Medianoche, gjengitt av L'Equipe.

- Jeg hørte det da jeg snakket med min bror, at folk sier at Cavani ikke lar andre tar straffer eller at det er et problem med Neymar. Sannheten er at det ikke er noe problem, sier Cavani.

20 minutter kampslutt skal Cavani ha forlatt stadion via bakveien, i stedet for å gå gjennom mixed zone for å snakke med journalister:

Krig mellom egoer

Det blir spekulert i at årsaken til krangelen om hvem som skulle ta straffesparket handler om makt og ego. Brasilianske medier kaller saken en «krig mellom egoer».

De to hovedpersonene diskuterte også såvidt hvem som skulle ta straffesparket i 6-2-seieren over Toulouse 20. august. Den gangen var det også Cavani som endte opp med å ta det.

DOKUMENTAR: Filmen forteller den utrolige historien om Neymars reise fra gatene i Praia Grande til å bli en av superstjernene på Barcelona. Video: FourFourTwo Vis mer

L'Equipe påpeker samtidig at Cavani har en ekstra grunn til å ta straffer, for dersom han blir toppscorer i Ligue 1, vil han få én million euro i bonus. Dersom Neymar har en liknende klausul, kan det være noe av årsaken til kranglingen.

Det er likevel litt søkt, med tanke på at begge spillerne tjener hundrevis av millioner i løpet av få år.