Stor mann - stor debut

Aston Villa- Tottenham 3-2. Han kom torsdag kveld, scoret to i går ettermiddag, og en lettere dag på jobben har Dion Dublin sjelden hatt. For da Tottenham skulle gni seg til ett poeng på Villa Park, ga de bort alt. I form av gaver til debutanten.

John Scales må, skal og bør skamme seg over det som førte Tottenham ut i ulykka mot Aston Villa. To ganger - med bare fire minutters mellomrom - spilte han ballen mot eget mål. Den første Dublin-pasningen kom etter corner hvor Scales fant sin aggressive motstander på den lengste stolpen. Den andre spilte han like godt hjemover fra 40 meter - mot Villas-spissen som var 10 meter innenfor.

Hjelp til Stan

Alan Nielsen og Darren Anderton var med å kløne det til da Dion Dublin scoret sittt andre mål. Greit nok - men det var Scales-pasningen som fikk manager Graham til å koke. Og i boka til de som forbyr støttepasninger, heter berøringen rett-i-dusjen. Der burde John Scales blitt tidlig våt i håret.

Stan Collymore ser nå ut til å ha fått den makkeren han har savnet i Villa-angrepet. I går var han i hvert fall ikke ego og gjerrig med fÜoret til Dion Dublin. Han lot debutanten ta den sentrale rollen og valgte sjøl kantløsninger som endte med mange strøkne crosspasninger.

Det smaker store fugler av Villas nye spisspar.

Steffen aleine

Av Tottenham lukter det mest vondt. Og det sjøl om Rory Allen bare var noen centimeter fra å gjøre en Vålerenga på Villa Park. I kampens siste minutt bommet han marginalt for å gjøre opphentingen hundre prosent vellykket. Men 0-3 ble bare til 2-3 for Tottenham.

Steffen Iversen spilte fra start til mål og hadde det ikke lett. Som ensom spiss da det gikk unnabakke fram til 0-3 ble han stort sett kjempende aleine. Han vant i lufta, han tapte i lufta og han avsluttet to ganger på mål.

Men:

Uansett hva han gjorde, var han stort sett aleine om det.

Espen Baardsen var ikke i nærheten av noen av scoringene. Han var bare rasende over forsvarsspillet. Men han leverte et par andre praktredninger som gjorde at Tottenham beholdt humøret i kampen. Ian Walker er nå fast reserve. Ferdig med det.