Stor nedtur for Casper Ruud

Tapte i 1. runde av kvalifiseringen til Australian Open.

Foto: Daniel Bockwoldt/AFP/DPA/NTB Scanpix
Foto: Daniel Bockwoldt/AFP/DPA/NTB ScanpixVis mer

Henri Laaksonen - Casper Ruud 6-2, 6-4

Casper Ruud (20) fikk i dag morges et gjensyn med sveitsisk-finske Henri Laaksonen (26), som han nylig slo i en Challenger-turnering i Playford.

Denne gangen møttes duellantene i 1. runde av kvalifiseringen til Australian Open, hvor Ruud på forhånd var stor favoritt hos bookmakerne.

- Jeg tror nok at hvis jeg spiller bra, slik jeg har gjort på trening den siste tiden, kan jeg slå hvem som helst i kvalifiseringen, sa Ruud til Eurosport før kampen.

Men det var sveitseren som tok kommandoen fra start i Melbourne. Ruud sleit med å finne rytmen i varmen, og Laaksonen vant hele 6-2 i første sett.

Tung dag

Ruud startet mye bedre i det andre settet, hvor nordmannen gikk opp i en tidlig 2-1-ledelse, men så fortsatte problemene for Ruud da Laaksonen brøt nordmannens serve.

Ruud maktet ikke å svare på presset og havnet under 2-4 i andre sett.

- Han har hatt veldig mange feiltreff i denne kampen, kanskje hardcourten går litt for fort for nordmannen, uttalte Eurosport-kommentator Christer Francke på direkten.

På stillingen 4-5 måtte Ruud bryte serven til Laaksonen, men var ikke i nærheten av å klare det.

- Det var synd det der. Han kom aldri skikkelig i gang, sier Francke da exiten er et faktum.

Dermed ble det en stor nedtur for Casper Ruud i Australia.

Nervøs

Casper Ruud hadde 27 personlige feil i løpet av kampen. Christian Ruud tror sønnen var litt nervøs i dag.

- Først og fremst syns jeg Laaksonen spilte bra, han hadde god lengde på ballene sine, spilte aggressivt og gjorde veldig lite feil. Det gjorde nok Casper litt stresset. Han følte nok at han møtte en motstander som spilte bedre enn forrige gang, sier pappa Christian Ruud til Eurosport.

- Casper rusher litt syns jeg. Han gjør alt litt for dårlig, han server for dårlig i dag, misser litt for tidlig med forehand og så blir han litt for dårlig med backhand også, sier Christian Ruud videre.

Røyk tidlig i fjor

Casper Ruud kvalifiserte seg i fjor for første gang til hovedturneringen i Australian Open. Der røyk nordmannen ut i 2. runde mot argentinske Diego Schwartzman.

Sist Ruud og Laaksonen møttes vant Ruud 6-3, 6-4. Det var i tredje runde i Challenger-turneringen. Ruud røk senere ut i kvartfinalen, skriver NTB.

På mandagens ferske ATP-ranking rykket Casper Ruud opp én plass fra 112 til 111. Laaksonen var på sin side ranket som nummer 166.

Herrelisten toppes av Novak Djokovic foran Rafael Nadal og Roger Federer.