Stor norsk nedtur i parallellslalåm

Henrik Kristoffersen, Sebastian Foss-Solevåg og Ragnhild Mowinckel røk alle ut i åttedelsfinalen i verdenscuprennet i parallellslalåm i Holmenkollen.

UTE: Ragnhild Mowinckel. Foto: NTB Scanpix
UTE: Ragnhild Mowinckel. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble en tung norsk dag på hjemmebane 1. nyttårsdag. Etter å ha sett Ragnhild Mowinckel ryke ut i kvinnens åttedelsfinale klarte heller ikke Kristoffersen eller Foss-Solevåg å avansere.

I duell mot svenske Mattias Hargin endte Kristoffersen tjue hundredels sekund bak i første løp. Nordmannen klarte ikke å ta igjen svensken, som kom i mål 26 hundredeler foran Kristoffersen totalt.

Sebastian Foss-Solevåg leverte varene i første renn mot Ranom Zenhäusern og ledet med åtte hundredeler, men tyngre gikk det i annet renn. Ålesunderen mistet tidlig forspranget og hektet i en port da han prøvde å ta igjen sveitseren.

Mowinckel klarte ikke å hamle opp med slalåmspesialisten Shiffrin i åttedelsfinalen. Den amerikanske verdenscuplederen vant begge løp og slo dermed ut 26-åringen fra Molde.

Amerikaneren tok første stikk og kom i mål elleve hundredeler før Mowinckel i den isete Holmenkollen-løypa. Løp to ble av det svært spennende slaget, men Mowinckel trøblet i avslutningen og kom inn 89 hundredeler bak Shiffrin.

Dermed måtte samtlige norske utøvere se resten av konkurransen fra tribuneplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer