Stor norsk skidag

Erling Jevne og Bente Skari viste verden hvem som fortsatt kan klassisk langrenn i Davos i dag. Skiskytterne kom på pallen, det gjorde Kjetil André Aamodt også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Østerrikeren Stefan Eberharter vant dagens utforrenn i Val Gardena. Kjetil André Aamodt ble beste nordmann på 3. plass.

Aamodt kom bare fire hundredeler bak østerrikske Michael Walchhofer på 2. plass, mens det var 26 hundredeler opp til seierherren Eberharter, som fikk tiden 2.01,24.

Lasse Kjus ble nest beste av de norske på 6. plass. Han ble klokket inn på 2.01,69.

Klassiske mestere

Erling Jevne vant 15 km klassisk i Davos i dag. Han slo svenske Per Elofsson med 11 sekunder. Ivan Batory fra Slovakia tok 3. plassen.

Bente Skari vant en suveren seier på 10 km i klassisk stil. Hun slo toeren Kristina Smigun fra Estland med over 40 sekunder.

Det var første gang Skari gikk til topps i dette klassiske rennet i Davos, og hun ga tidlig beskjed om at hun hadde skumle hensikter. Skari gikk knallhardt ut og avviste alle angrep fra de hardeste konkurrentene på et tidlig tidspunkt i dette verdenscuprennet.

Italias Stefania Bel mondo tok tredjeplassen, mens de russiske jentene skuffet og endte lenger ned på resultatlista.

Vibeke Skofterud ble nest best av de norske på en åttendeplass, mens Hilde Gjermundshaug Pedersen til slutt ble nummer 11.

Det var kaldt, men flotte forhold og harde, fine løyper i Davos lørdag formiddag.

Skiskyttere på pallen

Det ble østerriksk seier i skiskytterstafetten for menn i Pokljuka i dag. Norge endte på 3. plass, 23,3 sekunder bak vinnerlaget.

Østerrikerne gjennomførte stafetten over 4 x 7,5 kilometer på 1.23.55,7. Hviterussland tok annenplassen og var 9,4 sekunder bak østerrikerne.

Det norske laget var med i teten hele veien, men måtte slippe østerrikerne foran seg mot slutten.

(NTB)

FØRSTE GANG 1: Erling Jevne har aldri vunnet langrennet i Davos før i dag.
FØRSTE GANG 2: Det har ikke Bente Skari heller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer