- Stor seier for liten nasjon

Dagbladets Tom Stalsberg så ikke på kampen i går, men på Nils Johan Semb gjennom kikkert i 93 minutter.

ROTTERDAM (Dagbladet): 93. minutt i går: Norge har slått Spania 1- 0. Det er rødt, hvitt og godt på tribunen. Nils Johan Semb hopper opp av benken, blir tatt rundt livet av assistet Harald Aabrekk. Harald løfter opp Nils og slipper ham. Semb nesten på rumpa med et svært smil rundt munnen: - Nå er jeg stolt, fordi dette er en stor seier for en liten nasjon som Norge.

Det sier Nils Johan Semb til Dagbladet, etter at vi har fulgt ham med kikkert i 2 x 45 minutter for å sjekke ut hvordan vår ypperste landslagssjef oppfører seg på benken:

- Jeg bestemte meg for å sitte rolig denne gangen. Prøve å følge med hele tida og analysere. Det gikk bra nesten hele tida, sier Nils Johan Semb. Her er vår kikkert-test:

AVSPARK: Semb i helblått setter seg ytterst på den ti meter lange innbytterbenken.

1. MINUTT TIL DET 45. MINUTT: «Kom igjen a' dommer» sier han ut i lufta. Roper: - Kom tilbake, kom tilbake.

45. MINUTT: Han klapper for Thomas Myrhe. Går mot den spanske benken, gestikulerende. Får tilsnakk av UEFAs representant, stter seg ned. Rister på hodet. Det legges til ett minutt. Spania får corner. Semb mener det ene minuttet er gått.

66. MINUTT: Steffen Iversen går så høyt at det nesten blir snø på hodet hans. Norge tar ledelsen 1-0. Semb følger den lange ballen, den lange tida det tar før ballen detter helt inn i Spania. Semb sittende. Ballen i bua inn og Semb i bue ut av benkestolen. Knytter nevene, jubler hemningsløst.

PÅ VEI UT I JUBELNATTA: Omfavnes av Harald Aabrekk. Det norske flagget er på full fart oppover stanga. De norske tilskuerne er kalre til fest.

SEMB ETTER KAMPEN: - Nå skal vi kose oss, spiullerne får lov til å slippe litt av det strenge leirlivewt. - Behersket fiesta? - Ja, kall det gjerne det, jeg er stolt.