Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Stor sjanse for at Tettey spiller mot Vålerenga

Selv antyder han at han kanskje bør vrakes.

(Dagbladet.no): Rosenborgs Alexander Tettey er misfornøyd med det han har prestert i de to siste kampene, mot Strømsgodset og Fredrikstad.

Såpass misfornøyd er han at han vil vrake seg selv til helgas storkamp mot Vålerenga og heller spille seg i form på rekruttlaget i 2. divisjon, meldte TV 2 tidligere i dag.

Overfor Dagbladet.no hevder en noe tvetydig Tettey at han ikke har bedt om å slippe kampen på Ullevaal.

- Jeg har snakket med treneren om at jeg trenger tid før jeg kaster meg ut i kamp. Jeg synes ikke jeg er i kampform, det er det dette handler om. Nå er jeg forsåvidt frisk da, og sier selvfølgelig ikke nei om jeg får spille mot VIF.

- Er det aktuelt å spille på rekruttlaget?

- Nei, jeg tror ikke jeg skal spille der. Jeg tror heller ikke jeg får lov til det, sier Tettey.

Slet med skade før sesongstart

Unggutten måtte operere kneet etter å ha fått en vridning mot Fiorentina i februar. Da han trente for full maskin måneden etter, hovnet kneet opp, og tvang ham til nok en ufrivillig pause.

image: - Stor sjanse for at Tettey spiller mot Vålerenga

- Folk sier til meg at jeg må være tålmodig, siden jeg har vært ute en måned. Men jeg er ikke typen som har tålmodighet. Jeg blir bare småforbanna. Jeg har høye forventninger til meg selv, og da nytter det ikke å spille to så dårlige tippeligakamper. Jeg er mye bedre enn det jeg har vist der, sier Tettey.

Rosenborgs hovedtrener forklarer Tetteys utspill med at han tenker veldig mye på fotball.

- Når Alexander ikke får det til helt, tar han det tungt. Han er veldig samvittighetsfull og føler at han svikter laget - og ikke bare seg selv - når han presterer under pari, sier Trond Henriksen til Dagbladet.no.

- Men sånn er det selvfølgelig ikke. Selv om det kan ta tid å komme tilbake på gammelt nivå, er Tettey fortsatt førstelagsspiller og landslagsspiller, fortsetter han.

- Tettey kommer, han

Ifølge Henriksen er det derfor ikke degradering til rekruttlaget, men fortsatt spill for førstelaget, som er veien tilbake til god, gammel form.

- Tettey kommer, han. Etter ei ny god treningsuke nå, så er sannsynligheten stor for at han tar nye steg i forhold til de forrige kampene, tror og håper «Rambo».

Derfor er sannsynligheten også stor for at Tettey starter for Rosenborg mot Vålerenga.

UTÅLMODIG: Alexander Tettey er langt unna sitt beste nivå, noe som gjør ham småforbanna. Men han avviser at han har bedt om å bli vraket. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
UTÅLMODIG: Alexander Tettey er langt unna sitt beste nivå, noe som gjør ham småforbanna. Men han avviser at han har bedt om å bli vraket. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

- Ja, sjansen for det er stor. Vi trenerne er svært tålmodige med Tettey, bekrefter Henriksen.

Med det gleder han iallfall helt sikkert FK Senja, RBK2s motstandere på mandag ...

PS: RBKs Marek Sapara ble testet på trening i dag, og ikke funnet kampklar til søndagens kamp mot Vålerenga, melder rbk.no. Derned kunne det blitt tynt på midtbanen uten Tettey.

TÅLMODIGE: Hovedtrener Trond Henriksen og sportssjef Erik Hoftun er forberedt på å gi Alexander Tettey tid til å spille seg tilbake i form.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media