Stor sluttspurt av Norge

Men de tapte likevel mot Spania.

Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS/
Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS/ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JÖNKÖPING (Dagbladet): Spania - Norge 32-27.

Det er ingen tvil om at Norge sto overfor en knalltøff oppgave i ettermiddag. Spanjolene hadde vunnet ti av de elleve siste mot de norske gutta - og den siste endte uavgjort.

Spania har et klart mål om medalje - Norge kjemper for retten til OL-kvalik (minst 7. plass).

Og det var stor klasseforskjell på lagene da Spania satte inn nådestøtet etter pause. De norske gutta leverte en sterk sluttspurt, men spanjolene hadde likevel bra kontroll og vant med fem.

- Vi er kanskje et lite hakk bedre når alt stemmer, sier landslagssjef Robert Hedin til TV 2.

Lyspunkter var unggutta Christoffer Rambo og Espen Lie Hansen som scroret henholdsvis fire og seks mål. Lie Hansen scoret alle sine den siste halve omgangen da han omsider slapp til.

- Rambo og Espen Lie Hansen gjør ti mål tilsammen. Det er veldig positivt. De unge viser virkelig at de vil være med, sier Hedin.

Hevet seg De norske gutta var tente fra start og tok raskt initiativet i kampen - men spanjolene nektet å la Norge få noe særlig forsprang. Og midt i omgangen var det i stedet de som rykket fra.

Norge skjøt på for dårlige sjanser og hadde dårlig flyt i spillet mot spanjolenes 5-1-forsvar. Søreuropeerne vant en periode midt i omgangen 6-1 og da så det blytung ut for Robert Hedins menn.

Inn mot pause løsnet det litt for Norge. Mye takket være flere gode Steinar Ege-redninger.

Bjarte Myrhol var - som vanlig - meget god og sekundet før pause reduserte han til 15-12. Det var hans femte mål i omgangen og Norge var ikke hektet av.

Punkterte kampen Starten på andreomgangen ble et mareritt for de norske gutta og etter 43 minutter lå de hele ni mål bak. Da var det ikke mange som trodde på Norge-seier.

Trolig ikke Hedin heller.

Han varslet i går at Tyskland-kampen på tirsdag er viktigst, med tanke på OL-håpet - og at han derfor ville vurdere å hvile stjernene om alt håp var ute mot spanjolene.

Midt i andreomgangen dyttet han derfor flere av ferskingene på banen. Og det var ikke så dumt. En mann som Espen Lie Hansen takket for eksempel for tilliten ved å banke inn to kjappe distanseskudd og ga seg ikke før han hadde scoret seks.

En bra norsk avslutning på kampen hjalp derimot lite, for Spania styrte seieren i land.

Dagbladet kommer tilbake med mer fra Kinnarps Arena.

FAKTA

Spania - Norge 32-27 (15-12)
5451 tilskuere.

Norge: Steinar Ege, Ole Erevik - Børge Lund 2, Erlend Mamelund 2, Johannes Hippe, Bjarte Myrhol 8, Vegard Samdahl, Frank Løke, Håvard Tvedten 5, Lars Erik Bjørnsen, Eivind Tangen, Einar Sand Koren, Christoffer Rambo 4, Espen Lie Hansen 6, Thomas Skoglund, Kristian Kjelling.

Toppscorer Spania: Iker Romero Fernandez 7.

Dommere: B. Stark/R. Stefan, Romania.

Utvisninger: Spania 2 x 2 min., Norge 3 x 2 min.

Norge møter Frankrike mandag og Tyskland tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer