Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stor Solskjær i Athen

Norge slo Hellas 2-0 i EM-kvalifiseringen i Athen i kveld. Ole Gunnar Solskjær virket uvanlig sikker i Flos fravær, og satte ballen i mål to ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge ser ikke ut til å trenge Tore André Flo på en stund. Ole Gunnar Solskjær sørget for to scoringer etter at det norske laget hadde klart å holde grekerne på armlengdes avstand akkurat lenge nok. Grekerne kom bakpå, og mot slutten av første omgang kunne Norge ta over kontrollen.

I det 38. minutt klarte Ole Gunnar Solskjær å utnytte en vanskelig ball på sekstenmeteren, vende raskt, og sette ballen bak en desorientert og overrasket gresk keeper.

- Kunne vunnet mer

Da det gjensto sju minutter, gjorde Solskjær det igjen. Denne gangen gikk han alene og igjennom for å sette ballen kontrollert i nettmaskene nok en gang.

Tre poeng var så godt som i lomma, og da John Carew kom inn for tomålsscorer'n, kunne Solskjær hvile med god samvittighet.

- Det har vært en vanskelig kamp, for vi må forsvare oss, men dette er kjempeartig. I og med at vi leder 1-0 etter førsteomgang, klarer vi å skape overgangssjanser. Vi kunne ha vunnet både fire og fem null, sa Ole Gunnar Solskjær til TV 2 før han gikk i garderoben.

Bohinen kom på

  • André Bergdølmo sto for første omgangs nesten-ulykke da han headet ballen mot eget mål med Thomas Myhre i ubalanse ute i feltet. Ballen gikk heldigvis på riktig side av stolpen.
  • Norge fikk sitt første hjørnespark etter hele 69 minutter. En mislykket markkryper fra innbytter Bohinen nådde aldri fram til Ronny Johnsen.
  • Godt ut i andreomgang ble Petter Rudi tilsynelatende snytt for straffe da han ble felt i sekstenmeterfeltet etter et godt innlegg fra Steffen Iversen.
  • Lars Bohinen spilte sine første landskampminutter på 13 måneder da han kom inn i andreomgang, og Gunnar Halle kom innpå for en skadet André Bergdølsmo. Ifølge TV 2 var Halle den eneste på banen som var i Athen sist Norge spilte på Hellas' hjemmebane for ti år siden.