NORSKEHJELP:  Sveriges Isabelle Gulldén og resten av den svenske håndballjentene jubler etter at Norges seier over Frankrike sendte dem rett til OL.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
NORSKEHJELP: Sveriges Isabelle Gulldén og resten av den svenske håndballjentene jubler etter at Norges seier over Frankrike sendte dem rett til OL.Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- Stor, stor takk til Norge!

Svenskejentene jubler etter at Norge sendte dem til OL.

(Dagbladet): Sverige måtte gi tapt for Norges finalemotstander Frankrike allerede i første sluttspillkamp i VM i Brasil, men det var ikke bare derfor de heiet på sine nabovenninner i går kveld.

Norsk VM-gull betyr nemlig direkte OL-kvalifisering for de svenske jentene, ettersom Sverige ble nummer to etter Norge i EM i fjor.

Takk!
Med andre ord var det stor jubel i svenske sofaer da håndballjentene knuste Frankrike i Sao Paolo.

- Stor, stor takk til Norge. Jeg er utrolig glad for at vår prestasjon i EM gir oss OL-billett, sier Johanna Wiberg, ifølge Expressen, og får støtte av Johanna Ahlm.

- Det føles veldig rart å være så glad når noen andre har vunnet. Nå kan vi virkelig konsentrere oss om OL allerede, sette oss mål, og ikke tenke på kvalifisering, sier Ahlm.

Skal «trashe» huset hennes
Jubel var det også i Danmark, der Marit Malm Frafjords svenske lagvenninner i Viborg fulgte kampen på tv.

- Vi har vært så nervøse. Det føles veldig rart å sitte i en sofa og bli klare. Dette betyr mye, nå kan vi fokusere helt på OL. Vi vil ha revansj etter VM, sier Isabelle Gulldén.

Sammen med nevnte Johanna Ahlm og Gabriella Kain planlegger Gulldén nå en skikkelig velkomst til Marit Malm Frafjord.

- Vi kan få tak i nøkkelen hennes. Vi skal «trashe» huset hennes med masse greier nå, men det kommer til å være snille ting. Godteri og sånt. Hun kommer jo ikke hjem på en stund, så vi har god tid, sier Gulldén til Expressen.

De norske jentene feiret VM-gullet på fest i Sao Paolo i natt, og reiser mot Norge først i ettermiddag.