Stor Tarik-interesse i utlandet

Unggutten må skjermes.

(Dagbladet.no) Tarik Elyonoussi (20) er en av de heiteste spillerne i Tippeligaen så langt. Han scoret ett mot Brann i serieåpningen og begge da Fredrikstad slo Molde på søndag.

Det er lenge siden folk begynte å prate ham inn mot landslaget. Søndag satt Åge Hareide på tribunen - og han innrømmer at unggutten nå nærmer seg en plass blant våre beste menn.

Derfor har det vært stor interesse rundt Tarik denne uka - fra alle hold. Klubben har nå bestemt seg for å skjerme ham, slik at han kan konsentrere seg om fotballen.

- Tarik stiller ikke på intervjuer denne uka. Det har vært et massivt trykk, sier informasjonsansvarlig Øivind Karlsen i FFK til Dagbladet.no.

Aktuell mot Uruguay

Tarik tok opp temaet med klubbledelsen, og sammen ble de enige om at dette er den beste løsningen i øyeblikket.

- Han ba selv om å få noen dager mediefri. Det er mulig han stiller opp igjen til neste uke. Pågangen har vært enorm, ikke bare fra norsk presse - men også utenlandsk, sier Karlsen.

Den neste landskampen er mot Uruguay 28. mai. Hvis 20-åringen fortsetter i samme spor skal det godt gjøres for Hareide å ikke inkludere ham i troppen.

I SCORINGSFORM: Tarik Elyounoussi er sammen med Thorstein Helstad toppscorer med tre mål etter to serierunder. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX
I SCORINGSFORM: Tarik Elyounoussi er sammen med Thorstein Helstad toppscorer med tre mål etter to serierunder. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX Vis mer

- Det er lenge til den troppen tas ut. Men Tarik viser at han er god nå og bekrefter at han er en interessant spiller. Vi skal følge ham tett i tida framover, sa Hareide til Dagbladet etter kampen.

Lørdag vil assistenttrener Ola By Rise se ham i aksjon mot Rosenborg på Lerkendal.

- Er jeg god nok, så får jeg sikkert en telefon. Men per nå har jeg ikke tenkt mye på landslaget, sa Elyounoussi i helga.

Stor Tarik-interesse i utlandet
LANDSLAGSAKTUELL: Åge Hareide sier at de kommer til å følge Tarik tett framover.