Stor test mandag:- Jeg er friskmeldt medisinsk sett

Høgli ligger foran skjema.

 TILBAKE:  Tom Høgli. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Tom Høgli. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rehabiliteringsperioden har gått fortere enn forventet, og Tom Høgli er medisinsk friskmeldt etter skaden som satt han ut av spill mot Malta og Italia.

- Jeg er friskmeldt medisinsk sett, forteller Høgli til NTB.

Nå fortsetter kampen mot klokka for å komme i fotballform til EM-kvalifiseringskampene mot Ungarn 12. og 15. november.FC København har arrangert en treningskamp mot et dansk 1. divisjonslag mandag for å gi blant andre Høgli kamptrening inn mot EM-kvalifiseringskampene.

Den kampen karakteriserer Høgli som en eksamen.

- Jeg får de fleste svarene i den kampen. Jeg er en halv uke foran skjema i rehabiliteringsperioden og føler meg bra, forteller han.

Må komme i fotballform til Ungarn-kampen På spørsmål om det norske folk får se han på backplass mot Ungarn, er han optimistisk.

- Jeg har en fair sjans til å rekke Ungarn-kampen i og med at jeg har kommet lenger på kortere tid enn jeg hadde trodd. Men jeg kommer til å være ærlig på om jeg føler meg klar til å spille eller ikke.

Etter å ha blitt taklet stygt mot Brøndby 27. september, fikk den norske landslagsbacken konstatert brudd i en ryggvirvel. EM-kvalifiseringskampene mot Ungarn var lenge i fare, men opptreningen har gått fortere enn han hadde trodd.

Brøndby-kampen for tidlig FC København møter Brøndby 8. november. Den kampen kommer noen dager for tidlig, skal en tro Høgli.

- Det er nok litt for tidlig å gå rett inn i en sånn kamp, men jeg håper jeg er i form til å komme med i troppen, sier 31-åringen til NTB.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram