TILBAKE:  Tom Høgli. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Tom Høgli. Foto: NTB ScanpixVis mer

Stor test mandag:- Jeg er friskmeldt medisinsk sett

Høgli ligger foran skjema.

Rehabiliteringsperioden har gått fortere enn forventet, og Tom Høgli er medisinsk friskmeldt etter skaden som satt han ut av spill mot Malta og Italia.

- Jeg er friskmeldt medisinsk sett, forteller Høgli til NTB.

Nå fortsetter kampen mot klokka for å komme i fotballform til EM-kvalifiseringskampene mot Ungarn 12. og 15. november.FC København har arrangert en treningskamp mot et dansk 1. divisjonslag mandag for å gi blant andre Høgli kamptrening inn mot EM-kvalifiseringskampene.

Den kampen karakteriserer Høgli som en eksamen.

- Jeg får de fleste svarene i den kampen. Jeg er en halv uke foran skjema i rehabiliteringsperioden og føler meg bra, forteller han.

Må komme i fotballform til Ungarn-kampen På spørsmål om det norske folk får se han på backplass mot Ungarn, er han optimistisk.

- Jeg har en fair sjans til å rekke Ungarn-kampen i og med at jeg har kommet lenger på kortere tid enn jeg hadde trodd. Men jeg kommer til å være ærlig på om jeg føler meg klar til å spille eller ikke.

Etter å ha blitt taklet stygt mot Brøndby 27. september, fikk den norske landslagsbacken konstatert brudd i en ryggvirvel. EM-kvalifiseringskampene mot Ungarn var lenge i fare, men opptreningen har gått fortere enn han hadde trodd.

Brøndby-kampen for tidlig FC København møter Brøndby 8. november. Den kampen kommer noen dager for tidlig, skal en tro Høgli.

- Det er nok litt for tidlig å gå rett inn i en sånn kamp, men jeg håper jeg er i form til å komme med i troppen, sier 31-åringen til NTB.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram