Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stor trener - lite budsjett

I morgen setter Sandefjord-trener Tom Nordlie seg til kontraktsforhandlinger med klubben. Alt taler for at han sier ja til to nye sesonger.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): - Hvis begge parter vil ha hverandre, blir vi helt sikkert enige, sier Tom Nordlie til Dagbladet.

- Og jeg har lyst til å trene Sandefjord i Tippeligaen. Men skal vi klare det, er det ett krav som er absolutt: Den økonomiske rammen - budsjettet vårt på 10 millioner kroner - kan ikke bli dårligere enn det er nå.

Sandefjord, ifølge Tom Nordlie, ligger på niendeplass på budsjettlista i 1. divisjon. Med bakgrunn i det mener han at ingen kan forlange opprykk av klubben. Men etter en dårlig start med bare en seier på de fire første kampene, har Sandefjord sydd sammen en resultatliste som har ført dem rett opp i opprykkskampen.

For å bli.

Tippeligafølelse

- Da jeg kom til denne kampen, trodde jeg et øyeblikk jeg var tippeligatrener igjen, sier Nordlie.

- Det var jo sånn stemning. Men jeg er altså ikke det - Sandefjord spiller i 1. divisjon. Sjøl om målet selvfølgelig er å gjøre noe med det.

Mot Fredrikstad i går tok Tom Nordlie en røversjanse da han fikk midtbanesjefen Jørgen Jalland hodeskadet etter bare noen få minutter. Han kjørte videre med 10 mann mens lege ble rekvirert og Jalland sydd. Og fram til Sandefjord ble fulltallige igjen, gikk det 10 lange minutter.

En åpning Fredrikstad burde brukt til å score.

Tåpelige FFK-feil

Men hjemmelaget var ikke i stand til det denne søndagen. Først da det var for seint - på 0-3 - ble Roger Helland truffet av ballen til redusering. Mens Sandefjord kom seg etter den trange kampstarten og scoret på sin første sjanse etter 28 minutter. Da FFK-forsvaret sov på et innkast.

Samuel Isaksen klemte inn 1- 0 for Sandefjord etter en lett cross-jobb, han var jo totalt upresset, av Jan Midthun Lie. 2- 0 var det Tom Helge Jacobsen som fikk dyttet over streken etter en dødballmølje. Og etter det varierte Sandefjord godt mellom kort og langt, var flinke til å slå tidlig og truet Fredrikstads bakrom med stor fart. Da eks-kyssesyke Tore Pedersen, som måtte settes inn allerede etter 36 minutter, lå for dypt og opphevet en offside tidlig i andre omgang, ordnet Jan Midthun Lie 3- 0.

Dermed var det kjørt.

- Vi kunne scoret både fire og fem, sier Tom Nordlie.

- Vi har gjort 15 mål på bortebane og er mye bedre ute enn hjemme. Og gutta skal ha ros for at de fortsetter å stå på når vi leder 2- 0, vi blir ikke feige og legger oss bakpå og kælker ballen til månen. Og det er jeg glad for, sier Sandefjord-treneren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media