Stor tro på Hushovd

Teamsjefen tror nordmannen kan vinne etapper og kjempe om den grønne trøya.

Roger Legay, teamsjefen til Thor Hushovd i Credit Agricole, har enorme forventninger til nordmannen i år.

- Jeg tror Thor både kan vinne etapper og være med i kampen om den grønne trøya. Han er norsk mester og har vist veldig styrke hittil i år, sier Roger Legay til NTB.

Han legger ikke skjul på at han hadde en plan med Hushovd da han kom til det franske laget for vel fire år siden.

- Det viktigste er at Thor gjør framskritt hvert år. Det mener jeg han har gjort til nå. Han var veldig ung da han fikk sin hittil eneste etappeseier i Tour'en for to år siden. I fjor endte han på 4. plass i kampen om poengtrøya (den grønne).

- Derfor tror jeg han både kan vinne etapper og være med og kjempe blant de tre beste i kampen om poengtrøya. Dersom han skulle vinne to etapper og trøya, vil innsatsen hans være fantastisk. Men dersom han enten vinner trøya eller en etappe eller så, vil jeg også være veldig fornøyd, sier Legay, som fredag forlenget avtalen sin med Credit Agricole. Nå er det klart at han kommer til å bli i laget til og med 2006-sesongen.

Teamsjefen vet at det blir vanskelig for Hushovd både å vinne etapper og kjempe om den grønne trøya.

- Det er mange om beinet, og løpere som Alessandro Petacchi, Erik Zabel, Robbie McEwen og Baden Cooke, som vant den grønne trøya i fjor, vil helt sikkert være med og kjempe i år også.

- Men i år skal vi kjøre for Thor. Han skal få hjelp av Julian Dean i spurten, og det kan være forskjellen på en seier og en fjerdeplass, sier Legay.

- Det jeg håper på er at vi med hånden på hjertet kan si at vi ikke angrer noe når vi kommer til Paris om tre uker. Da håper jeg vi kan si at hver og en har gjort sitt beste, sier Legay.

Thor selv er svært bekvem med at han har så stor tiltro i laget, og han var ikke så rent lite stolt heller da han viste fram den norske mesterskapstrøya med Credit Agricole-emblemet påsydd. Den skal han kjøre med de neste tre ukene.

- Jeg satset knallhardt på å vinne NM, rett og slett fordi det da kommer til å bli lett å se meg på TV fra Tour'en, smilte Hushovd.

- Dersom jeg skal kunne være med og kjempe om den grønne trøya må jeg være fokusert hele tiden, både i spurten på slutten av etappene men også på de innlagte spurtene underveis.

- Det betyr at jeg alltid må være konsentrert, og det er knallhardt, slår Thor Hushovd fast overfor NTB.

Han kommer til å være aktiv hver gang det er snakk om å spurte om poeng, for det betyr mye for ham å være med i kampen om poengtrøya.

- Men det er ikke bare den grønne trøya som teller, verken for meg eller laget. Credit Agricole er et lag som er kjent for å markere seg. Vi vil gjerne være med i utbrudd, vi vil være med i spurtene, og vi vil være med og kjempe om sammenlagtseieren. Vi kjemper på mange nivåer. Det er et varemerke for laget vårt, sier Hushovd.

Fredag kveld tjuvstartet Tour de France 2004 med presentasjon av lagene og alle de 189 rytterne. Lørdag ettermiddag kjøres det prolog i Liege sentrum, og da er blodslitet i gang.

(NTB)

<B>I NORSKE FARGER: Det var en stolt Thor Hushovd som viste stolt fram den norske mesterskapstrøya med Credit Agricole-logoen som han skal sykle med under Tour de France.