- Stor tro på seier

- Jeg tror Nine One One L. vinner uansett posisjon.

• Nye spillsider på Dagbladet.no: Travtips, resultater, spillekupong og innlevering av kuponger

(Dagbladet.no): - Jeg har stor tro på tet og seier, men ryktene forteller at jeg skal bli svart opp i kampen om føringen, forteller Olav Mikkelborg til Dagbladet.no.

- Ja, det er helt riktig. Jeg kjører alt jeg kan for å holde føringen med Sonett Sund fra innersporet. Greier jeg å holde storfavoritten ute, blir jeg sittende i tet så lenge det er krefter i hesten, avslører kusk Kristian Malmin.

Det kan bli en tøff vei til mål for storfavoritten i 6. avdeling i dagens V65-veddemål på Bjerke. Men Mikkelborg er ikke så veldig bekymret uansett.

- Nine One One L. har vært veldig bra og trakk et perfekt spor. Jeg synes han har en fin oppgave og jeg har god tro på seier. Han er veldig startrask og jeg klemmer til fra start. Når det er sagt, skal det også sies at hesten ikke er avhengig av tet for å vinne. Selskapet ser overkommelig ut og han er herdet i tøffere lag. Jeg ser lyst på sjansene, forteller trener og kusk Olav Mikkelborg.

Mikkel kveldens nøkkelkusk?

- Hva med Horg Lill i V65-1?

- Hoppa feilet fra seg en mulig trippelplass sist, gangen før var hun litt under pari. Formen skal være på vei opp, men hun er litt spesiell i aksjonen. Hun er litt avhengig av at det er fast bane. Jeg synes dog hun er verdt en garderingsstrek litt ute, og hun kan være trippelaktuell.

KUSKEN TROR PÅ SEIER: Nine One One L får tillit før start av trener og kusk Olav Mikkelborg. Foto: Hesteguiden.com
KUSKEN TROR PÅ SEIER: Nine One One L får tillit før start av trener og kusk Olav Mikkelborg. Foto: Hesteguiden.com Vis mer

- Ødeliesvarten som du kusker i V65-2?

- Går jevne, fine løp. Sist angrep jeg kanskje litt for tidlig med ham og han kan være vond å få først i mål. Han har et ok løp og fordel av sprint. Ikke helt umulig med klaff!

- Egentrente King Palema i V65-4?

- Han har gått flere fine løp, men var kanskje litt svak sist. Han var ikke på topp ved den anledningen. Banen passet ham ikke, og dessuten slet han med mageproblemer. Jeg synes han skal regnes langt fremme, og han bør strekes på tre-fire hester!

- Nine One One L. i V65-6 kan ikke tape?

- Jeg hørte det gikk rykter om at vi skulle bli svart opp på startsiden av Sonett Sund, men jeg tror uansett min er raskere i vei. Dessuten tåler han å gå utenpå, og er ikke avhengig av tet for å vinne. Min beste sjanse for dagen.

- Du stiller med Due Diligence i samme løp?

- Ja, Kai (Johansen) kjører henne. Hoppa har mye bedre form enn raden tilsier, og faktisk tror jeg hun blir verst i mot Nine One One L. om hun takler et vondt åttendespor. Hun har feilet fra start et par ganger. Tredje sist ble vi disket fra annenplassen bak Worship. Hun har vært ekstremt uheldig i de siste løpene. Vi forandrer litt på balanse og sjekk og håper hun går feilfritt. Hun har fordel av full distanse og kan med klaff dukke opp der fremme. En fin trippelsjanse.

Duellanter i stallmannsløpet

Oppasseren til Steinlager, Tore Bjørn Diskerud, kusker favoritten Victory Håleryd i V65-3.

- Jeg har aldri kjørt ham i løp tidligere, men jeg vet han er rask fra start og en meget kapabel herremann. Går han feilfritt ser det ut som en veldig fin vinnersjanse.

En av de verste opponentene er Kristian Malmin og Kathy Freeman.

- Hoppa har bedre form enn raden. Sist feilet hun helt umotivert. Nest sist var hun toer bak gode Taxdodger Joe. Hun kjennes veldig fin ut for dagen, men vi står dessverre litt langt ute på vingen. Det kritiske punkt er første sving. Kommer hun seg feilfritt rundt, har hun en sterk spurt å by på til slutt. Jeg innrømmer at jeg har seiersambisjoner, sier Kristian Malmin som vinner løp over en lav sko om dagen.

- Hva med Kicking Promessa i V65-4 som eies av din arbeidsgiver, Trond Anderssen?

- Hun kom på andre plass sist og er på vei opp formmessig. Vi forandret treningsopplegget hennes før den siste starten, og det har slått positivt ut. Vi står litt langt ute på vingen og faren er til stede for at vi blir til overs fra start. I utgangspunktet ser det ut som om det er en fin premie som gjelder.

- Regal Goal\'s sjanser i 6. avdeling der du kjører Sonett Sund?

- Sist gikk han overraskende bra. Formen er fin, men jeg tror distansen blir litt i lengste laget for ham. Full distanse er ikke akkurat noen fordel for ham lenger. Han er rask i vei og kan sikre seg en fin posisjon, men jeg tror vi skal være fornøyde med premie.

• Nye spillsider på Dagbladet.no: Travtips, resultater, spillekupong og innlevering av kuponger

STARTRASK: Olav Mikkelborg om sin hest.