KLAR FOR NY SESONG: Petter Northug trener målrettet mot en ny sesong, der VM i Seefeld er det store målet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KLAR FOR NY SESONG: Petter Northug trener målrettet mot en ny sesong, der VM i Seefeld er det store målet. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Tomas Pettersson har tro på Petter Northug

Stor tvil rundt Northug. Nå får han støtte fra uventet hold

Expressens kommentator, Tomas Pettersson, har tro på Petter Northug (32), til tross for at mange mener han er ferdig.

Petter Northugs selvbiografi kommer i butikkhyllene torsdag. Der får vi et innblikk i 32-åringens opp- og nedturer gjennom karrieren.

Northug har hatt en innholdsrik karriere, med totalt 15 VM- og OL-gull. De siste åra har det gått tungt for 32-åringen, men han satser like fullt på en sesong til, med VM i Seefeld som det store målet.

Det er store forventninger knyttet til Northugs form. Kan han slå tilbake og gjøre en kanonsesong, eller er han ferdig? Slik Dagbladet omtalte onsdag, er lagkameratene usikre på hvor de har ham, men tror ikke han er ferdig som toppløper.

Hos aviskommentatorene er tonen en annen: «Nå er Petter Northug ferdig som toppløper», skriver Dagbladet-kommentator Esten O. Sæther. «Alt tyder dessverre på at Northugs tid er over», mener Adresseavisens kommentator Birger Løfaldli.

Men nå får Northug støtte fra uventet hold i akkurat den forbindelse.

- Vis dem langfingeren

Det er en kjent sak at Petter Northug liker å tulle med svenskene, og at det er viktig for ham å slå dem. Boka bare forsterker det inntrykket. Dette går begge veier. Men elsket eller hatet i Sverige, interessen rundt ham er enorm.

På kommentatorplass i dag får Northug støtte av Expressens langrennskommentator Tomas Pettersson.

KOMMENTATOR: Expressens Tomas Pettersson. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
KOMMENTATOR: Expressens Tomas Pettersson. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån Vis mer

- Jeg håper du viser dem langfingeren, skriver Pettersson, som et svar til alle som tviler på ham.

Han skriver - som sant er - at interessen rundt fenomenet Northug fortsatt er skyhøy. Men Pettersson mener også at man ikke kan felle sin dom over langrennssesongen allerede i oktober.

- Det er en like sikker prognose som å spå sommerværet i 2019 ved å inspisere en råtten fiskemage, skriver Pettersson.

Motivasjon

Han tror derimot at all tvilen kan komme Northug til gode.

- Han kommer til å lese hvert eneste ord. Han kommer til å brumme over hver eneste negative kommentar. Han kommer så til å henge opp bilder av Sæther og Løfaldli på baderomsspeilet. Og gjennom sesongen kommer han til å bruke deres tvil som motivasjon, tror Pettersson.

Og legger til:

- Og som jeg ønsker at Northug skal lykkes.

Dagbladet har denne høsten snakket med flere som står Northug nær i treningshverdagen og måler krefter med ham på samlinger. De tror tidenes VM-konge kan nå toppen igjen i sprintlangrenn, men tviler mer i distanselangrenn.

- Vi skal aldri si aldri med Petter. Han må prøve å gjøre det han kan i høst for å være klar til vinteren. Jeg håper han lykkes og at vi får noen artige dueller til vinteren. Forhåpentligvis kan vi også gå på lag sammen, sier Johannes Høsflot Klæbo til Dagbladet og sikter til stafetten og lagsprinten i VM.