POPULÆR: Therese Johaug er nevnt i flere nyhetsartikler i Sverige enn i Norge i februar. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Retriever. Her er hun sammen med venninna Ida Eide. Foto: Privat
POPULÆR: Therese Johaug er nevnt i flere nyhetsartikler i Sverige enn i Norge i februar. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Retriever. Her er hun sammen med venninna Ida Eide. Foto: PrivatVis mer

Stor undersøkelse: Johaug er mer omtalt i Sverige enn i Norge

Klar trend.

(Dagbladet): Kalenderen viser 28. februar, og det er bare én dag igjen av VM på ski i Falun.

I den anledning har analysefirmaet Retriever satt sammen en oversikt over hvem norske og svenske medier har viet mest spalteplass den siste måneden, og ikke overraskende er det én mann det meste handler om - Petter Northug.

Mer i Sverige Her hjemme i Norge har 28-åringen, per klokka 10 i formiddag, figurert i hele 4452 nyhetsartikler, og svenskene er også sultne på stoff om stafetteksperten fra Mosvika.

3311 ganger har svenske medier nevnt trønderen ved navn den siste måneden.

Like bak kommer Therese Johaug med 2676 artikler - noe som faktisk er mer enn vi har skrevet om henne her hjemme i Norge (2008).

- Svenske medier skriver mye mer om norske utøvere enn våre medier skriver om de svenske. Charlotte Kalla er omtalt i nærmere 1 600 norske medieoppslag. Den mest omtalte norske utøveren er altså omtalt dobbelt så mye i svenske medier som den mest omtalte svenske utøveren blir i våre medier, sier kunde- og analysesjef i Retriever, Kristina Nilsen.

Yndling Dette er ikke første gang Retriever gjennomfører disse undersøkelsene, og trenden er klar - Petter Northug er og blir det største navnet.

- Petter Northug er som vanlig omtalt mest i våre egne medier. Retriever har gjort denne typen undersøkelser i alle slas mesterskap, og vi har aldri funnet en utøver som er omtalt mer enn ham i norske medier, enten det dreier seg om OL, VM eller noe annet. Det gjelder også uansett hva slags resultater han oppnår. Northug er rett og en medieyndling, sier Nilsen.

Og selv om VM er på hell er det fortsatt tid til et par artikler til - antakeligvis av både Johaug og Northug når damene skal gå 30 kilometer senere i dag før herrene avslutter med femmila i morgen.