<strong>VEKKER OPPSIKT:</strong> Odds Rafik Zekhninis gjennombrudd denne sesongen får oppmerksomhet i den engelske storavisen Guardian.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
VEKKER OPPSIKT: Odds Rafik Zekhninis gjennombrudd denne sesongen får oppmerksomhet i den engelske storavisen Guardian. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Storavis peker ut Rafik Zekhnini som en av verdens beste 98-årganger

- Sensasjonelt god.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rafik Zekhnini fikk sitt store gjennombrudd da Odd sjokkerte Borussia Dortmund i Europa League-kvaliken i høst, og gjennombruddet ble fulgt av både Manchester United-interesse og mye omtalt trenerkritikk de neste ukene.

Nå viser en Guardian-kåring at fotballverdenen utenfor Norge også virkelig begynner å legge merke til unggutten.

Zekhnini er nemlig plukket ut av den britiske storavisa som en av verdens aller heteste talenter, sammen med Martin Ødegaard og 48 andre internasjonale navn født i 1998.

Kvikk og oppfinnsom - Mats Hummels ble sjokkert da en journalist fortalte ham at Zekhnini bare er 17. Den tekniske vingen framstår som en langt mer erfaren spiller enn alderen hans skulle tilsi, og var sensasjonelt god da Odd tok en tidlig 3-0-ledelse over Borussia Dortmund, skriver avisa, blant annet.

- Han er kvikk og oppfinnsom med ballen, har en strålende venstrefot, og viste også allsidighet da han scoret med høyrefoten i sin andre kamp i eliteserien. Europas toppklubber har allerede lagt merke til Zekhninis potensial, og Odd har bekreftet at Manchester United, og kanskje mindre overraskende, Borussia Dortmund, følger ham. I motsetning til landsmannen Martin Ødegaard, vil imidlertid Zekhnini ifølge sin agent fortsette i Odd et år til, minst, fortsetter hyllesten.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo, som kritiserte Zekhnini for primadonnaoppførsel forrige helg, synes det er stas at en Odd-spiller får oppmerksomhet i utlandet.

- Det er klart det er gøy at to nordmenn plukkes ut på en sånn liste, men husk at konseptet er ganske tabloid. Hvordan skal man egentlig vurdere noe sånt? Når det er sagt, så har man gjort seg bemerket hvis man får plass på lista, sier han til Dagbladet.

- Dette er moro for Odd fordi vi er en veldig utviklingsbasert klubb som er opptatt av å få fram lokale spillere. Samtidig er det en fjær i hatten for Rafik, legger han til.

- Har langt igjen Fagermo minner imidlertid om at Zekhnini fortsatt er et godt stykke unna å være et ferdig produkt.

- Selv om du er ekstremt god som 17-åring, trenger ikke det å bety at du blir like god som senior. Rafik er det største talentet Odd noensinne har hatt, men han er fortsatt ikke en stabil tippeligaspiller, sier Odd-sjefen.

- Du uttalte at Zekhnini var mer opptatt av å være TV-stjerne enn fotballspiller, tror du denne kåringen kan slå uheldig ut?

- Nei, jeg tror ikke det. Rafik har lært mye etter Aalesund-kampen da jeg kritiserte ham. Han har vært tøff, flink og fokusert etterpå. Samtidig forstår familien hans at han fortsatt har en lang vei å gå. Det er ikke så enkelt å være 17 år når det plutselig blir så mye oppmerksomhet på kort tid.

Ødegaard med Martin Ødegaard er altså den andre nordmannen i Guardians oversikt, kanskje mindre overraskende etter å allerede ha debutert for Real Madrid.

- En av de få spillerne i dette selskapet som allerede er berømt, skriver avisa om Ødegaard, og fortsetter:

- Den tidligere Strømsgodset-spilleren, som har utrolige kvaliteter, debuterte for Norge bare 15 år og 253 dager gammel, og det er ingen tvil om at han har talent til å gjøre det stort, selv om han har slitt litt i Real Madrid.

Ellers fylles oversikten med navn som trolig er ukjente for de fleste her i landet, men både sønnen til den rumenske legenden Georghe Hagi og lillebroren til Dejan Lovren kan være verdt å merke seg.

Da Guardian i fjor gjorde samme øvelse med spillere født i 1997, var forøvrig Moldes Sander Svendsen den eneste norske representanten på lista.

Han har siden blitt fast inventar på Molde, og har notert seg for seks mål og tre målgivende pasninger denne sesongen.

<strong>- ODDS STØRSTE TALENT:</strong> Dag-Eilev Fagermo er ikke i tvil om at Rafik Zekhnini er et enormt talent. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
- ODDS STØRSTE TALENT: Dag-Eilev Fagermo er ikke i tvil om at Rafik Zekhnini er et enormt talent. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer