Nye kontraktsdetaljer:

Storavis: - Tjener ti millioner i uka

Daily Mail hevder i en større reportasje i kveld at Erling Braut Haaland tjener over ti millioner kroner i uka. Han kan tjene mer enn 500 millioner kroner i året. - Jeg vil være overrasket hvis det stemmer, sier anerkjent journalist til Dagbladet.

PEN LØNN: At Erling Braut Haaland tjener godt er ingen hemmelighet. Daily Mail kommer imidlertid med ferske opplysninger som sier at summene er astronomiske. Foto: Reuters
PEN LØNN: At Erling Braut Haaland tjener godt er ingen hemmelighet. Daily Mail kommer imidlertid med ferske opplysninger som sier at summene er astronomiske. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LONDON/OSLO (Dagbladet):

I en artikkel publisert torsdag kveld i Daily Mail, kommer det oppsiktsvekkende detaljer om kontrakten til Erling Braut Haaland i Manchester City.

Avisa hevder at den norske stjernespissen tjener over 850 000 pund i uka, iregnet bonusene som slår inn på toppen av grunnlønna.

850 000 pund tilsvarer 10,3 millioner norske kroner!

Det gir Haaland i så fall 44 200 000 pund i året, som konvertert til norske kroner gir over 526 millioner kroner. Med over en halv milliard kroner i lønn, gjør det ham i så fall til den spilleren som tjener klart mest i England.

- Det er underforstått at 22-åringen får en grunnlønn som er på linje med de andre best betalte på Etihad Stadium. En rekke betydelige, nesten garanterte bonuser fører imidlertid til at hans årslønn stiger til over 850 millioner kroner, skriver Daily Mail.

PARODI: Denne parodien på Erling Braut Haaland går viralt i sosiale medier. Tiktok: @chillimcfreund Vis mer

- Blir overrasket

Artikkelen er skrevet av den anerkjente fotballjournalisten Mike Keegan, og Daily Mail, verdens største avis på nett, hadde saken som sitt hovedoppslag i kveld. Den er merket «Eksklusivt» med kraftige tittel-typer.

Beløpet vekker oppsikt i England. Før kampen i Europa League mellom Arsenal og Bodø/Glimt møtte Dagbladet en av de mest anerkjente fotballjournalistene i England, kommentator Henry Winter i The Times.

Han har fått med seg artikkelen i Daily Mail.

- Det er en god journalist som har skrevet artikkelen, men jeg vet ikke. Manchester City er ganske fornuftige. Jeg vet da Raheem Sterling forhandlet. Da var det snakk om at han ønsket det samme som Kevin De Bruyne. Han ligger på rundt 375.000 pund i uka.

- Så du tror ikke det stemmer?

- Kanskje hvis han vinner Melodi Grand Prix i tillegg. Kanskje det er en bonus for det også, jeg vet ikke, spøker Winter først - før han blir mer alvorlig:

- Det er en anerkjent journalist som har skrevet artikkelen, det skal vi ha i mente. Men jeg vil være overrasket hvis stemmer. City er som sagt veldig fornuftige.

IKKE OVERBEVIST: The Times's Henry Winter er skeptisk til opplysningene som Daily Mail torsdag kveld presenterte. Foto: Tore Ulrik Bratland
IKKE OVERBEVIST: The Times's Henry Winter er skeptisk til opplysningene som Daily Mail torsdag kveld presenterte. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

En annen profilert journalist, Fabrizio Romano, meldte i forrige uke at Haaland tjener nær 375.000 pund i uka, det samme som de Bruyne.

Men han hadde ikke tatt høyde for bonusene.

Mer enn Ronaldo

Haaland ble i sommer hentet til den blå delen av Manchester for en rapportert sum på rundt 50 millioner pund, og har vært en braksuksess helt siden han kom til klubben. Han har for eksempel scoret uvirkelige tre hattrick på de tre siste hjemmekampene i Premier League for City. I går scoret han to nye mål i Champions League.

Hvis opplysningene til Daily Mail stemmer, og at alle de angivelige bonusene i kontrakten til Haaland blir aktivert, tjener jærbuen mer enn Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Neymar, ifølge Square Mile.

Den eneste som skal tilsynelatende tjener mer av å spille fotball, er Kylian Mbappé, som skal ha en årslønn på rett i overkant av 600 millioner kroner.

MÅLMASKIN: Den norske stjernespissen har hatt en eventyrlig start på karrieren i England. Foto: Reuters
MÅLMASKIN: Den norske stjernespissen har hatt en eventyrlig start på karrieren i England. Foto: Reuters Vis mer

- Fantastisk

Winter er opptatt av andre ting enn lønna til Haaland nå.

- Min eneste bekymring med Haaland er hvor lenge han blir i England. Han er helt fantastisk å se på.

På pressekonferansen etter 5-0-seieren over F.C. København avviste City-manager Pep Guardiola at Haaland har en klausul i kontrakten som gjør at ha kan gå til Real Madrid i 2024.

- Hvorfor skulle han gå til Real Madrid? spør Winter.

- Spansk fotball har sine utfordringer. Ja, det er Real Madrid, men han har akkurat kommet til Manchester City. Det er litt som å gå ut kirka etter at du akkurat har giftet deg med en vakker kvinne. Så begynner du å se deg om etter en annen kvinne på parkeringsplassen. Det skjer ikke her. Haaland er fullstendig dedikert til der han er nå. Måten han og faren hans har organisert karrieren på er svært intelligent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer